Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogosan húztam fel magam a párom volt élettársán? Bocsi a hosszú regényért, de nagyon mérges vok!
Semmi bajom vele,mint ember,a párom tiltotta meg neki,h ide feljárjon hozzánk,mondván h a kislányukat nem kell megzavarni,ha eddig nem volt rá kíváncsi,most se legyen!Meg attól tart h bele vinne engem is a rosszba!
!éve már a párom neve a kislányt,mert az anyuka nem volt rá kíváncsi!" éves volt a kislány amikor szétmentek,akkor anyuka még 1 évig felvette a gyest,sőt a családi pótlékot is ő veszi fel utána a mai napig,és úgy adja nekünk oda 2 hónapja!Eddig szépen lenyúlta,azt a pénzt,ami nem őt illette vna meg ha nem a kislányt!Ráadásul van még egy gyereke,a mostani párjától,és mind egyedülálló 2 gyerekes anyuka veszi fel a cs.pótlékot,vagyis havi 14800at kap gyerekenként!Múlt hónapba oda is adta a páromnak!A minap nekem hozta át,de mondván h nincs hozzá közöm,előtte meg se néztem,h meg van e az összeg!Mikor elment néztem h ez csak 12200,magyarán egy gyereket egydül nevelő összeget adta oda!Párom át is ment tnap,szólt neki!És át akarta vágni a páromat,mden féle hülye dumával,h hát bejelntkeztek az önkormányzaton mint élettársak,mert h össze akarnak házasodni,sé ahhoz előbb élettársnak kell lenni,meg h ő ennyit kap!Mikor el is szólta magát,h ő 55ezret kap havonta a MÁK-tól,mint amennyit én kaptam régen a 2 gyerek után gyes-se együtt!Addig addig morogtam,még a párom fel nem hívta(mondtam neki h ez abszurd,h az esküvőhöz élettársnak kell lenni előbb,meg ha ő ennyit kap,akkor újra kellett vna igényelni a MÁK-nál mdent,és ahhoz meg kellettek vna a kislány adatai,papírjai,amik nálunk vannak),és azt mondta ennyi jár a páromnak,mert neki k.rvára szüksége van a pénzre,és meg lett neki mondva h nekünk is!Erre fel azt mondta "itt a gyereked,vidd innen"-egy anya mond ilyet,sztem szánalmas!Sőt közbe a párja,aki tegyük hozzá h tinécser srác,is ott kiabált,h akkor gyere át a pénzétz!
Én azon vagyok nagyon felháborodva,h ő veszi fel a kedvezménykét,közbe magasról tojik a kislányra,és elbulizza a pénzt(mikor nem volt kisbabája,akkor volt h 2 hónapig felé se nézett a kislánynak,de persze mióta ismét gyes-en van,nem tud menni bulizni,így elviszi)
" hete mikor a párom átvitte láthatásra,még aludt(délelőtt 11kor),felkelt mert hát fogadta a páromat,és utánna mikor a párom eljött,kiküldte a kaislányt az udvarra biciklizni,a kislány szegény meg mindig kérdezte h mikor kelsz anya...a válasza az volt,még 10 perc,még 5 perc,még 2 perc!Ha jó idő lett vna annyira nem is zavarna,de 2 hete pont h hideg volt!Meg hát akkor minke kéri h vigyük át,ha nem foglalkozik vele!
Az meg h milyen koszosan,igénytelenül jön onnan haza a kislány egy másik téma!
Meg tudnánk szorongatni vhogy?Papíron ő veszi fela pénzt,de papíron a páromnál van a kislány?Ha összeházasodunk meg tudnám szerezni és a felügyeleti jogot a kislány felett(vagy nem tudom h h írják,h én legyek hivatalosan a nevelője)?
Gyerektartást max úgy tudnánk tőle kicsikarni,ha az állam megelőlegezi,mert a gyes-ből nem vonható!
A családi pótlékot is közösen akarjuk felvenni a 3 gyerkőc után,de úgy tudom ahhoz is esküvő kell!Igaz?
Mert téged lehet h töm apuci,vagy anyuci,esetleg vmni okos tojás milliomos vagy,és nem tudod milyen az amikor a gyereknek azt kell mondani h "nem tudsz enni,nincs annyi"!
Szóval én meg a véleményedet sz@arom le!Okoskodni lehet menni máshova!Mikor nekünk lett a 2 gyerek,nem volt ám még válság kis okos tojás!Szóval tehetsz egy szívességet!Leírjam v rájöttél mire gondolok?:D
Holnap reggel bemegy a párod a MÁK-ba és elintézi a családipótlékot és a gyest(ha jár a gyerek után) ,beviszi magával a bírósági végzést,amibe az szerepel,hogy ő nála van elhelyezve a gyermek.Igy megtudjátok oldani a problémát. Valószínűleg,mivel a bírósági égzésen időpont is van,így "anyucit" kötelezni fogják a jogtalanult felvett gyes/csp visszafizetésére.
Teljesen megértem a helyzetedet és hogy mit szeretnél.
Mi nem akartunk konfliktust!ÉS nem tudtuk,h h álljunk neki,azért,h ne legyen vite,mert ebből az anyukának igen nagy baja lehet,hisz vissza kell majd fizetni nekiaz elmúlt 4 évet!
Ami most történt!:Párom szólt neki,h délután 4kor hozzák haza a kislányt,mert h én beteg vok,had aludjak!Erre fel idejöttek fél órája,csengettek mint a barom,mire összekaptam magam és lementem elmentek és odavitték a kislányt az apuka munkahelyére,aki hozzáteszem h vendéglátós és most ott van szegény kislány!Természetesen azonnal megyek érte,mihelyst felkel a kisebbik gyerkőc,aki alszik még!Normális az ilyen anya?Képes egy kocsmába odavinni a 6 éves gyereket,mert h neki programja van,ráadásul ő vagdalózik,h megy a gyám ügyre!
Az annyi gyereket vállaljon mindenki kezdetü ősökörségre csak annyit mondanék, hogy ma még belefér, holnap már lehet, hogy nem. Nem gyerek, de nagyon jó példa: házat vett egy ismerősöm. Rendesen fizette, nem is volt gond, mert a keresete, és a felesége keresete elég volt mindenre, legalábbis én a szomszédból nem láttam, hogy nyomorognának. Aztán 6 hónapra rá elkezdődött a válsághisztéria, és mindketten elvesztették a munkahelyüket, és már láttam, hogy bizony nem minden olyan, mint régen, és akkor még szépen fogalmaztam. Van 3 gyermekük is, akiket minden anyagi gond nélkül tudtak nevelni a válság előtt, utánna sokszor ők nem ettek, hogy a gyerekeknek legyen mit enni. Szerinted ezt honnan kellett volna előre tudniuk?
A kérdező meg szerintem nem a pénzre hajt, hiszen egy gyerek klasszisokkal többe kerül, mint az utánna járó csp, és csak a havi pelusra elmegy nekem a gyes összege. Tehát ebből meggazdagodni nem lehet. Viszont nem is mehet be a boltba, hogy kérek egy kiló kenyeret, de nincs pénzem, mert én szeretetből nevelem a gyerekem.
Utolso,
Vegyel gyermekednek natur, friss turot, olcsobb is, ne a turo rudit. A csoki nem is igazi csoki, hanem osszetett sz.r.
Ez a FRomOz mkivel csak kötekedik mden kérdésnél!Szánalmas,de a googleba beírja vki is h "FromOz Gyakorikérdések" frankón le lehet pontozni:)
Amúgy sztem egy hülye gyerek,aki csak okoskodni tud!És a mondás is tartja:"Hülye okoskodik,okos hülyéskedik":D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!