Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek jogosan húztam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogosan húztam fel magam a párom volt élettársán? Bocsi a hosszú regényért, de nagyon mérges vok!

Figyelt kérdés

Semmi bajom vele,mint ember,a párom tiltotta meg neki,h ide feljárjon hozzánk,mondván h a kislányukat nem kell megzavarni,ha eddig nem volt rá kíváncsi,most se legyen!Meg attól tart h bele vinne engem is a rosszba!

!éve már a párom neve a kislányt,mert az anyuka nem volt rá kíváncsi!" éves volt a kislány amikor szétmentek,akkor anyuka még 1 évig felvette a gyest,sőt a családi pótlékot is ő veszi fel utána a mai napig,és úgy adja nekünk oda 2 hónapja!Eddig szépen lenyúlta,azt a pénzt,ami nem őt illette vna meg ha nem a kislányt!Ráadásul van még egy gyereke,a mostani párjától,és mind egyedülálló 2 gyerekes anyuka veszi fel a cs.pótlékot,vagyis havi 14800at kap gyerekenként!Múlt hónapba oda is adta a páromnak!A minap nekem hozta át,de mondván h nincs hozzá közöm,előtte meg se néztem,h meg van e az összeg!Mikor elment néztem h ez csak 12200,magyarán egy gyereket egydül nevelő összeget adta oda!Párom át is ment tnap,szólt neki!És át akarta vágni a páromat,mden féle hülye dumával,h hát bejelntkeztek az önkormányzaton mint élettársak,mert h össze akarnak házasodni,sé ahhoz előbb élettársnak kell lenni,meg h ő ennyit kap!Mikor el is szólta magát,h ő 55ezret kap havonta a MÁK-tól,mint amennyit én kaptam régen a 2 gyerek után gyes-se együtt!Addig addig morogtam,még a párom fel nem hívta(mondtam neki h ez abszurd,h az esküvőhöz élettársnak kell lenni előbb,meg ha ő ennyit kap,akkor újra kellett vna igényelni a MÁK-nál mdent,és ahhoz meg kellettek vna a kislány adatai,papírjai,amik nálunk vannak),és azt mondta ennyi jár a páromnak,mert neki k.rvára szüksége van a pénzre,és meg lett neki mondva h nekünk is!Erre fel azt mondta "itt a gyereked,vidd innen"-egy anya mond ilyet,sztem szánalmas!Sőt közbe a párja,aki tegyük hozzá h tinécser srác,is ott kiabált,h akkor gyere át a pénzétz!

Én azon vagyok nagyon felháborodva,h ő veszi fel a kedvezménykét,közbe magasról tojik a kislányra,és elbulizza a pénzt(mikor nem volt kisbabája,akkor volt h 2 hónapig felé se nézett a kislánynak,de persze mióta ismét gyes-en van,nem tud menni bulizni,így elviszi)

" hete mikor a párom átvitte láthatásra,még aludt(délelőtt 11kor),felkelt mert hát fogadta a páromat,és utánna mikor a párom eljött,kiküldte a kaislányt az udvarra biciklizni,a kislány szegény meg mindig kérdezte h mikor kelsz anya...a válasza az volt,még 10 perc,még 5 perc,még 2 perc!Ha jó idő lett vna annyira nem is zavarna,de 2 hete pont h hideg volt!Meg hát akkor minke kéri h vigyük át,ha nem foglalkozik vele!

Az meg h milyen koszosan,igénytelenül jön onnan haza a kislány egy másik téma!

Meg tudnánk szorongatni vhogy?Papíron ő veszi fela pénzt,de papíron a páromnál van a kislány?Ha összeházasodunk meg tudnám szerezni és a felügyeleti jogot a kislány felett(vagy nem tudom h h írják,h én legyek hivatalosan a nevelője)?

Gyerektartást max úgy tudnánk tőle kicsikarni,ha az állam megelőlegezi,mert a gyes-ből nem vonható!

A családi pótlékot is közösen akarjuk felvenni a 3 gyerkőc után,de úgy tudom ahhoz is esküvő kell!Igaz?

2011. febr. 6. 08:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Mert téged lehet h töm apuci,vagy anyuci,esetleg vmni okos tojás milliomos vagy,és nem tudod milyen az amikor a gyereknek azt kell mondani h "nem tudsz enni,nincs annyi"!

Szóval én meg a véleményedet sz@arom le!Okoskodni lehet menni máshova!Mikor nekünk lett a 2 gyerek,nem volt ám még válság kis okos tojás!Szóval tehetsz egy szívességet!Leírjam v rájöttél mire gondolok?:D

2011. febr. 6. 10:37
 12/27 anonim ***** válasza:
95%
sztem igényelje párod a csp-t,és akkor megkapjátok az egy gyerekre járót. meg az anyuka is megkapja az egy gyerekre járó összeget a másik gyerekére
2011. febr. 6. 11:34
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Azt kellett volna legelőször elintézni, hogy ti kapjátok a pénzt. Nem is értem, ennyi időn keresztül miért nem írtatok egy levelet a MÁK-nak.
2011. febr. 6. 11:59
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

Holnap reggel bemegy a párod a MÁK-ba és elintézi a családipótlékot és a gyest(ha jár a gyerek után) ,beviszi magával a bírósági végzést,amibe az szerepel,hogy ő nála van elhelyezve a gyermek.Igy megtudjátok oldani a problémát. Valószínűleg,mivel a bírósági égzésen időpont is van,így "anyucit" kötelezni fogják a jogtalanult felvett gyes/csp visszafizetésére.

Teljesen megértem a helyzetedet és hogy mit szeretnél.

2011. febr. 6. 14:24
 15/27 A kérdező kommentje:

Mi nem akartunk konfliktust!ÉS nem tudtuk,h h álljunk neki,azért,h ne legyen vite,mert ebből az anyukának igen nagy baja lehet,hisz vissza kell majd fizetni nekiaz elmúlt 4 évet!

Ami most történt!:Párom szólt neki,h délután 4kor hozzák haza a kislányt,mert h én beteg vok,had aludjak!Erre fel idejöttek fél órája,csengettek mint a barom,mire összekaptam magam és lementem elmentek és odavitték a kislányt az apuka munkahelyére,aki hozzáteszem h vendéglátós és most ott van szegény kislány!Természetesen azonnal megyek érte,mihelyst felkel a kisebbik gyerkőc,aki alszik még!Normális az ilyen anya?Képes egy kocsmába odavinni a 6 éves gyereket,mert h neki programja van,ráadásul ő vagdalózik,h megy a gyám ügyre!

2011. febr. 6. 14:28
 16/27 anonim ***** válasza:
88%

Az annyi gyereket vállaljon mindenki kezdetü ősökörségre csak annyit mondanék, hogy ma még belefér, holnap már lehet, hogy nem. Nem gyerek, de nagyon jó példa: házat vett egy ismerősöm. Rendesen fizette, nem is volt gond, mert a keresete, és a felesége keresete elég volt mindenre, legalábbis én a szomszédból nem láttam, hogy nyomorognának. Aztán 6 hónapra rá elkezdődött a válsághisztéria, és mindketten elvesztették a munkahelyüket, és már láttam, hogy bizony nem minden olyan, mint régen, és akkor még szépen fogalmaztam. Van 3 gyermekük is, akiket minden anyagi gond nélkül tudtak nevelni a válság előtt, utánna sokszor ők nem ettek, hogy a gyerekeknek legyen mit enni. Szerinted ezt honnan kellett volna előre tudniuk?

A kérdező meg szerintem nem a pénzre hajt, hiszen egy gyerek klasszisokkal többe kerül, mint az utánna járó csp, és csak a havi pelusra elmegy nekem a gyes összege. Tehát ebből meggazdagodni nem lehet. Viszont nem is mehet be a boltba, hogy kérek egy kiló kenyeret, de nincs pénzem, mert én szeretetből nevelem a gyerekem.

2011. febr. 8. 16:44
 17/27 anonim ***** válasza:
82%
1es vagyok.ne is törödj senki beszolásával,mert valoszinű még nem tudja ,hogy milyen érzés egy gyereknek azt mondani ,hogy most nem tudok neked turorudit venni ,mert holnap is kell ,hogy vegyünk kenyeret és tejet.én már sajnos voltam olyan helyzetben ,hogy nem vittem magammal a gyereket még vásárolni sem csakhogy ne fájditsam a kicsi szivét ha megkiván egy csokit vagy egy fagyit,mert nem tudtam volna kifizetni.és olyankor biztos jol jött volna még 500ft is .ugyhogy kérjétek csak bátran azt ami jár ,mert nem csak a ti kötelességetek hanem az anya felelőssége is a gyerek .
2011. febr. 8. 20:50
 18/27 anonim ***** válasza:
14%

Utolso,

Vegyel gyermekednek natur, friss turot, olcsobb is, ne a turo rudit. A csoki nem is igazi csoki, hanem osszetett sz.r.

2011. febr. 9. 01:08
 19/27 A kérdező kommentje:

Ez a FRomOz mkivel csak kötekedik mden kérdésnél!Szánalmas,de a googleba beírja vki is h "FromOz Gyakorikérdések" frankón le lehet pontozni:)

Amúgy sztem egy hülye gyerek,aki csak okoskodni tud!És a mondás is tartja:"Hülye okoskodik,okos hülyéskedik":D:D:D

2011. febr. 9. 14:29
 20/27 anonim ***** válasza:
71%
Most, hogy így elszabadultak itt az indulatok, csak, hogy témánál maradjunk:Nem értem én sem, hogy ti miért nem intéztétek még el, hogy a családi pótlékot ti vegyétek igénybe 3 gyerek után.Ugyanis 2 gyerek után 25.000+ha az ex 12.200-at ad , az nég mindig csak 37.000.-, viszont én mint 3 gyermekes anyuka havonta 48.000.-Ft családi pótlékot kapok a 3 gyermekem után, igaz házasságban élek és mindhárom gyermekemnek 1 az apja, és mindhármat én szültem.A ! az 4 év akar lenni?Mert ha ez már 4 éve van így, akkor igencsak deficites a költségvetésetek azaz több, mint 400.000.-Ft-os hiányotok keletkezett azaz még több, mert mint írtad az ex eddig nem fizetett.Na most lehet anyázni, meg szép dolog, hogy ráhagyunk a léhűtő exxekre dolgokat, de félmilla, az félmilla.Ráadásul nem segély, hanem alanyi jogon járt volna.
2011. febr. 9. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!