Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Parom ex-felesege jogosult-e gyerektartasra (egy gyerek utan), ha az ex uj elettarssal el evek ota es van kozos gyerekuk, tehat mint csalad elnek?
Az, hogy az anya elhagyta a gyereket, vagy hogy akkor nem fizetett gyerektartást, AZT AKKOR kellett volna JOGILAG tisztázni, utólag nincs jelentösége.
Az apának MINDEN esetben kötelezö fizetnie a gyerektartást, elvégre az ö gyereke. Az ex új partnerének szigorúan nézve semmi köze hozzá, nem köteles még egy pohár vizet sem adni neki, nemhogy eltartani.
A havi 20 ezer Ft nem igazán sok egy gyerekre, és ha ennyit megitéltek neki, akkor ennyit kell adni.
A láthatás teljesen külön téma, ha az anya nem engedi a gyereket, akkor az apa a bíróságon intézkedhet, de akár láthatja a gyereket, akár sem, fizetnie KELL.
Ha annyira fáj neked ez a pénzt, akkor inditsatok új gyerekelhelyezési pert és vegyétek magatokhoz a gyereket. (Ha annak ellenére, hogy az anya nálatok hagyta évekig a gyereket és MÉGIS neki itélték, arra mutat, hogy komoly oka volt erre, nem csak annyi, hogy nem volt kedve a gyerekhez.)
amig a parom nevelte a gyereket, meg nem valtak el, csak elhagyta oket es osszebutorozott azzal, akivel csalta a paromat (mig o kemenyen dolgozott, h otthont teremtsen).
azert kerult vissza, mert a valas soran ferjem ragaszkodott ahhoz, amiert o dolgozott, de mivel szerzodesuk nem volt, ki kellett fizetnie a not a vagyon feleig. ezert kulfoldre kellett mennie dolgozi, h ne szopjon elete vegeig. itt ismert meg engem, es egyutt elunk evek ota. most mar viszont sajat csaladot szeretnenk. a gyereket szivesen magunkhoz vennenk, mert pszichikailag is serult, veri a neveloapa, es az anya engedi neki. volt nagy veszekedes is belole. viszont kulfoldre nem egyszeru kihozni egy gyereket az anyja "meleg feszkebol", holott mind anyagilag, mind csaladilag sokkal jobb kornyezetben lenne, es senki nem verne.
Nem MINDEN esetben kötelező fizetni a gyerektartást.
Mint már írtam, akkor mentesül alóla az apa, ha az új férj a nevére veszi a gyereket.
Én már fel sem merek tenni ilyen kérdést, mert úgyis mindig az sül ki belőle, hogy a kérdező egy számító dög és mindenki a volt feleséget pártolja.
Undorító!
Pedig a kérdező is ugyanolyan NŐ és lehet, hogy ANYUKA, mint mindegyikünk, beleértve az exet és jómagam is.
Hát, ezek elég durva dolgok amiket írtál. Ilyen esetben a gyereken már észre kellett volna vennie az iskolának vagy más közegnek azt, hogy bántalmazzák. Ilyenkor a családsegítőhöz lehet fordulni, akik a jogi dolgokban is segítenek és ráadásul az anyát is előveszik.
Egyébként tényleg nem sok pénz az a 20 ezer, mert én és a tesóm (én 21, tesóm 18 évesek vagyunk)25 000-forintot kapunk összesen, kettőnkre, nem fejenként. Sajnálom hogy ilyen helyzet állt be nálatok. Szociális munkásnak tanulok, és emiatt ajánlom nektek a családsegítőt. Biztos tudnak segíteni ilyen helyzetben. Ráadásul a gyermekbántalmazás egyértelműen ide tartozik. Esetleg még azt is meg tudnátok csinálni, hogy ha marad folt vagy sérülés a gyerkőcön miután a nevelőapa bántalmazta, el vihetitek látleletet vetetni és akkor legalább már lesz valami bizonyíték. De egyébként elég lenne az is,ha a gyerek számolna erről be a bíróságon vagy egy családgondozónak. És már egyből sínen lennének a dolgok. És igen, muszáj gyerektartást fizetni mert mint az egyik válaszoló is írta, nem a szülőnek, hanem a gyereknek megy és a láthatás is a gyerek joga.
"...Ha annak ellenére, hogy az anya nálatok hagyta évekig a gyereket és MÉGIS neki itélték, arra mutat, hogy komoly oka volt erre, nem csak annyi, hogy nem volt kedve a gyerekhez."
Ehhez csak a saját példánk tudom hozzáfűzni.
Anyuka kétszer felvágta az ereit, többször részegen ment haza hajnalban, addig a nagyszülők vigyáztak a fél éves csecsemőre, mégsem a dolgozó, türelmes és szerető apának, hanem az anyának ítélte a gyereket, mert ez a drága anyapárti bíróság nem a nyilvánvaó tényeket nézte csak azt, hogy a gyerek még nincs 3 éves.
Az már senkit nem érdekel, hogy a most 4 éves gyerek olyan válogatott trágár szavakat használ, hogy a mónika show megirigyelhetné.
Szomorú!
sajnos eddig csak arrol volt szo mindig, h nekunk csak fizetni van jogunk. a nevelesbe a no beleszolast nem enged, viszont a neveloapanak engedi, h verje a gyereket.
mi szivesen fizetunk akar meg tobbet is, ha tudnank, h kap rendes kajat, rendes ruhat (kb gyerektartas ertekben meg mi ruhazzuk a gyereket, tamogatjuk a hobbijaban stb). kajat nem kap kielegitot, ruhazni abszolut nem ruhazzak, viszont autot hitelbol vettek. nekem az az undorito, h a neveloapa csaladfonek nevezi magat, de elfogadja a hozzajarulast ahhoz, amit o a sajat csaladjanak nevez.
ez igy valahol nem igazsagos.
es igen, szeretnenk kihozni a gyereket. hogy jobb jovoje legyen.
Remélem nem pontoztok le.
Fel kell keresni a bíróságot:
1., Ha igazolni tudjátok, hogy a gyermek verve van. Újbóli gyermekelhelyezést kell kérni!
2., Ha Ti ruházzátok, etetitek (tiszteséges ételekkel) és nem tudjátok az anyjával megbeszélni, hogy "természetben" többet juttatok, mint anyagiakban.
3., Ha nem múlt el 5 év azóta, mióta az anyja elhagyta és nem fizetett gyermektartást!
A gyermeket megfogja hallgatni szichológus és ha ott nem mondd semmit, akkor nem tudtok sokat tenni, mert úgy ítélik meg, hogy jó helyen van.
A nem tudtok sokat tenni úgy értem, hogyha a gyermek látja, hogy Ti többet és jobban foglalkoztok Vele, akkor ha annyi idős lesz, hogy saját maga is dönthet, önállóan fog Titeket választani és lehet, hogy hátat fordít az anyjának.
Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!