Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit gondoltok a történetemről?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a történetemről? Gyerek, szakítás, pénz.

Figyelt kérdés
A barátnőm pár hónap ismeretség után váratlanul várandós lett, megtartottuk a babát, hozzámköltözött, de a közös családi életünknek szabott egy feltételt, amit én nem tudtam időben, a gyermek születése előtt teljesíteni, mert ráment volna a munkám, vagyis a megélhetésünk, ezért terhessége végén elköltözött tőlem a szüleihez. Eleinte szó volt arról, hogy nem akarja hogy a gyerek apja legyek, hogy egyáltalán lássam, és a gyerektartás sem kell. Aztán lassan újra összemelegedtünk, és már a pénzem is kellett, már apasági nyilatkozatot is írtunk. Gyakran látogattam őket, mindent megadtam, megvettem nekik, egy párként gondolkodtunk, és terveztük a közös jövöt, kistesót akart, miegymást, de ő továbbra is csak akkor lett volna hajlandó újra velem egy fedél alatt élni, ha teljesítem a feltételeit, tudva tudván, hogy a megélhetésünk menne rá. Megígértem neki, hogy teljesíteni fogom idővel, majd legfeljebb más megélhetés után nézek, de persze ez nem egyszerű dolog. Később szülei vettek neki egy lepusztult házat, amit teljes egészében én újíttattam fel neki többmilliós költséggel, és még kért tőlem három évre való pénzt is, mert ő csak így hajlandó belevágni ház-projektbe, mivel nem bízik meg bennem, hogy valóban beváltom az ígéretem, és rendbe jön minden, vagy hogy legalább támogatni fogom anyagilag a munkábaállásáig, és nem akar így egy saját házzal és háztartással jártó költségeket vállalni amíg otthon van a picivel. Szóval kidumált még magának pár milliót, amit én zokszó nélkül megadtam neki, de ezen felül továbbra is fizettem egy csomó mindent nekik, fösvénységgel igazán nem lehetett vádolni. Mindezt abban a reményben tettem, hogy idővel mi együtt fogunk élni, tehát a közös jövőnkbe fektetek így bele, hiszen ő ezzel kecsegtetett, összeköltözést, teljes családot terveztünk. Aztán a szép házzal és teli bankszámlával két év után szerelmes lett valaki másba, és botrányos körülmények közt szakított velem. Én követelem vissza a felújításra szánt összeget, mert nehogymár azért dolgoztam annyit, hogy mással henteregjen ott. Ő meg kijelentette, hogy nem ad nekem egy fillért sem, mert szerinte nincs miből, mert ha visszaadná a számláján levő pénzt, még a végén jajj bölcsibe kéne iratni a gyereket hogy dolgozzon, és úgy tesz, mintha akkor a világ omlana össze. Hát szerintem nem az én dolgom hogy hogy oldja meg. Milliókat áldoztam rá, ő lelépett, vállalja a következményeit. Vagy rosszul gondolom? Nem pusztán a jogi oldalára vagyok kíváncsi, erkölcsi szempontból vizsgáljátok a kérdésem. Mit gondoltok egy ilyen nőről?
2011. jan. 20. 04:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj hogy ezt mondom de te voltál a balek.szerintem esélyed sem lesz visszakapni a pénzt.
2011. jan. 20. 11:26
 12/20 A kérdező kommentje:

Na lássuk szép sorban.

Először is igen, konkrétan kijelentette, hogy össze akar költözni, sőt, folyton ezzel baszogatott, hogy mikor teljesítem már a feltételeit. Nem én mentem utána, amikor elköltözött, hanem ő hivogatott, sírt és vádolt, ha nem mentem.

Én meg hogy vigyázzak a gyerekre bölcsi helyett ha egész nap dolgozom? A szánalmas kis keresetéért faragjak le az én sokkal inkább aranyatérő munkaidőmből? A szülei is dolgoznak még. De szerintem sem olyan szörnyű a bölcsi. Nem lett betervezve? Na és? Nekem sem volt betervezve hogy mással áll össze a gyermekem anyja.

Amúgy csináltattunk apasági tesztet. Elzavarni viszont törvényes úton nem tudom, és nem is akarom, mert végülis az ő háza, és sajnos se számlák, se banki kivonatok nincsenek, ezzel ő tökéletes tisztában van, a fejemhez is vágta: "kell a pénz? bizonyítsd be hogy adtad!"

Arra valamennyire hajlik, hogy beszámíttassuk gyerektartásba, de olyan horribilis gyerektartási összeget kér, hogy most ezen fog menni a vita. Mivel ő sokkal többnek képzeli a keresetem, és nem fogadná el a papíron bejelentett keresetem 20%-át, amit amúgy a bíróság megítélne. (Kicsit valóban többet keresek, mint papíron, de azért már az is igen szép összeg lenne, ne legyen mohó! Na meg ha ő úgy áll ahhoz, hogy bizonyítsam be, mennyi pénzt adtam, akkor hajrá, bizonyítsa be ő is, hogy mennyi pénzt keresek!)

Köszönöm hogy nagyrészt nekem adtok igazat, azt pedig elismerem hogy egy balek voltam, de egy életre megtanultam a leckét.

2011. jan. 20. 11:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért vigasztalásul annyit,hogy ha beperled azt neki is meg kell mondania miből telt házra, ellátásra és még azt sem mondhatja,hogy a szülei adták,mert miből ????? Ha viszont azt állitja, hogy a testéből szerezte a pénzt , akkor azért adóznia kellett.Tehát ne légy elszomorodva nem tehet veled azt ,amit akar. A vagyon "megosztás"-nál a fiadé az ,ami megilleti nagykorúság után és ez a köteles rész, a többi pedig a tiéd.
2011. jan. 20. 11:45
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Hát szép dolog az önkritika.De tényleg balek voltál...nem nagyon tudsz mit csinálni!Próbáljatok meg értelmesen egy viszonylag normális gyerektartásban megegyezni,aztán annyi.Vedd ugy hogy milyen jól csináltál a gyerekeddel.Egyébként nyakamat rá hogy rövid időn belül vissza fog akarni menni hozzád!Figyeld meg.
2011. jan. 20. 13:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokat már nem tudok hozzápótolni mások véleményéhez.

Ha tudnád, mennyi ilyen sztorit ismerek. Ez a nő jól kihasznált.

Nekem már messziről gyanús az olyan nő, aki már a sztori elején követelődzik. Csak mert az nem az a fajta, aki szereti a másikat, az olyan csak használja. Ez volt a tanulópénz.

Csak totózok, de sanszos, hogy ugye a család is téged kiáltott ki a főellenségnek? Tipikus alja népség, a volt nőddel. A pénzt nem kapod már vissza, de a gyerektartással tényleg variálj, mert rámegy az életed.

Tartsa el a nő, ha akarja, te meg még így is vehetsz a gyerekednek ezt azt.

Mi volt az a szabott feltétel, amit már az elejétől kért tőled a nő???

2011. jan. 20. 14:21
 16/20 A kérdező kommentje:
A feltétele az volt, hogy inézzem el a válásom. Pedig az csak egy papír, évek óta semmi közünk egymáshoz a volt feleségemmel. Ha szeretett volna, nem ezen kellett volna múlnia a családi boldogságunknak.
2011. jan. 20. 14:58
 17/20 anonim ***** válasza:
97%
Na szép vagy te is, mit mondjak.
2011. jan. 20. 15:04
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
És miért nem intézted el?Várj,kitalálom!Vitte volna az exed a fele vagyont?
2011. jan. 20. 17:53
 19/20 anonim ***** válasza:
96%

Azért én megkockáztatnám a feltételezést, hogy az érem másik oldaláról egész másképp fest a dolog, a sorok mögött én az alábbi sztorit tudom kiolvasni:

a kérdező hitegette a lánykát, hogy majd elválik, de nem tette meg, erre a lány tök jogosan elköltözött. Ezekután a lány még mindig megadta a lehetőséget a kérdezőnek, hogy együtt legyenek, ha elválik, de a kérdező ehelyett csak a pénzt tudta szórni rá, a csaj meg megelégelte hogy a nős pasija nem válik, és lelépett (a ti figyelmeteket elkerülte a leírásban hogy KÉT ÉV után? azért ennél több időt én sem várnék egy nős pasira). Hát figyelj, jogilag is elcseszted, mert nincsenek bizonylataid, de mivel az erkölcsi oldalát is kérdezted, hát nem rejtem véka alá a véleményem, miszerint azt is alaposan elfuseráltad. Egyáltalán nem biztos, hogy ribanc a volt csajod, évekig várt rád, mire bepasizott, ráadásul külön is életetek. Ha igazán fontos lett volna neked, nem pénzzel tömöd, hanem beváltod az ígéreted, és elválasz, de neked több a pénzed mint a gerinced. Lehet hogy a csaj szemét, mert nem adja vissza a pénzt, de hát te sem vagy az igazság bajnoka.

Na meg tökéletesen rátapintott az előző a dolog pikantériájára: sajnálod a régi asszonytól a vagyont? Hát egyik kutya másik eb...

Én a helyedben nem ugrálnék a pénzemért, ha amúgyis annyi van neked (a csaj meg "szánalmasan keveset keres" a te "aranyat érő munkaidődhöz" képest, micsoda pökhendiség!), hanem magambaszállnék, és a követeléseim helyett az emberi kapcsolataim próbálnám rendezni, mert úgy tűnik, nem ez az erősséged (egyik nővel megromlott házasság, a másikkal egy szétment család...)

2011. jan. 20. 19:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont. Annyit még hozzátennék, hogy bizony azért nem irtad le sokáig, hogy mi volt az a bizonyos feltétel, mert tudtad, hogy igy megforditható a dolog. Ez gáz. Az elején még sajnáltalak is, és a leányzóra gondoltam, hogy egy büdi ribi. De már nem igy gondolom.
2011. jan. 21. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!