Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Működhet ez a kapcsolat így még?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet ez a kapcsolat így még?

Figyelt kérdés

"Zavar a gyerek". Van egy kisfiam,és a pótapuka azt mondta,őt zavarja,h nem a sajátja.Nyilván a gyereket "választottam".

Szerdán találkozunk a maradék cuccokat visszaadni a másiknak.

De minden nap beszélünk,igyekszünk "jó baráti" viszonyt fenntartani.

Nekem erősen úgy tűnik,hogy Ő még újra akarja kezdeni.

Mit reagáljak erre?Működhet ez így még?

2011. jan. 17. 10:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Jelenleg ott tartunk,h váltig állítja,képes arra,elfogadja a gyereket,és folytassuk.

Én viszont nem tudom.Belemenjek-e a bizonytalanba?Mert mi van,ha x idő múlva megint zavarni fog a gyerek?

Szeretem,de ugye nekem már nem csak a saját érdekeimet kell néznem.A gyerek is feltétlenül elfogadja,ezzel nem lenne probléma.Nem tudom mit tegyek...

2011. jan. 19. 21:26
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Hát akkor folytassátok! Sok sikert!
2011. jan. 22. 14:17
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Ne áltasd magad! Több olyan esetet ismerek, mikor a nevelőapa lett Igazivá, az igazi helyett, de ők első perctől elfogadták, szerették a párjuk gyerekét. Ezekkel a latolgató, bizonytalan emberekkel, amilyen a te jelölted is mindig problémák lesznek. Hidd el, ha nem a gyerek, akkor valami más aggasztaná, zavarná. Nem azért mert selejtek, hanem, mert ők is sérültek érzelmileg, de ez nem menti fel, hiszen gondolom, már felnőtt. Szóval, ha jót akarsz magatokna: legyél Te a határozott.

Sok boldogságot, bárhogy is döntenél.

2011. jan. 22. 15:00
 14/20 anonim ***** válasza:
53%

Figyelj, mégis mi bajod lehet ha 5 év múlva rájön hogy mégse akarja? neked már nem fontos, hogy legyen még saját gyereked. Akkor meg mi veszteni valód van?

Egyébként nyilván nagyon fura megszokni hogy van ott egy gyerek körülötted, aki nem a sajátod, pláne ha neki nincs saját gyereke. Gondolom nincsen. Mindazonáltal ha őt ez zavarja, azzal nem lehet tenni semmit.

2011. jan. 22. 15:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Működhet, egy darabig. Vagy sokáig, de akkor mindig lesz tüske. Csak hogy más szemszögből is írjanak: nálunk a páromnak van gyereke, nekem még nincs. Pont a hónap felét van nálunk, szóval mondhatom, hogy sokat. Nekem borzasztó nehéz volt elfogadni, bevallom, még most is erőszakkal kell arra gondolnom, h ez van, ezt kell szeretni. Pedig 2 éve együtt vagyunk, de egy éves sem volt a gyerkőc, mikor megismertem. Talán ez így nehezebb volt, mert másoknak simán születik már egy éves kapcsolatban gyerekük, saját!, de nekem egy éves kapcsolatban már így volt egy másfél éves. Azt kell mondjam, vannak jobb meg rosszabb időszakok, de a jobb mindig akkor van, amikor a párom, vagyis aki a gyereket hozza a kapcsolatba, pluszt tesz bele. Akár hogy nézzük, ha nem pont ezzel az emberrel, de mindig neked kell engedned, neked kell extra erőfeszítést beletenni a kapcsolatba, hogy akinek nincs gyereke, ugyanannyi szeretet kapjon, mintha azon nem kéne osztozkodnia (és itt lényegtelen, hogy egy gyerek vagy felnőtt, mert szerintem mindenki egyformán kell kapjon), vagyis csak ketten lennének. És most direkt nem azt mondtam, hogy lepasszolni kéne a gyereket, hanem éreztetni, ha benne van valami "családi" programba, azt te tízszeresen értékeled. Bocs ha hosszú volt.
2011. jan. 22. 19:22
 16/20 anonim válasza:
85%

Szia,

Szerintem ez teljesen normális, amit a párod érez. Előttem szólóhoz hasonlóan, engem is zavar, hogy a páromnak van egy gyereke a volt feleségétől. A kicsit imádom, nagyon édes és kedves gyerek, de akkor is annak a férfinak akit szerettek egy másik nő szült gyereket. Ez minden normális embernek rosszul esik. Attól a kapcsolat működhet, ha elfogadja a gyereket, a gyerek is őt, és ha jó a kapcsolatuk. Egyébént nagybátyámmal pont valami hasonló történt. A mostani feleségével annak idején szakítottak, mert a nagybátyám kijelentette, hogy úgy érzi, soha nem tudná teljesen elfogadni és megfelelően szeretni és gondoskodni a gyerekről aki nem a övé. Ők csak 2-3 év után jöttek újra össze, és azóta házasok is 7 éve. Saját gyerekük sajnos már nem lett. Az első vetélés a nagybátyám már azt mondta, nem baj, itt van nekünk Ancsa. Most már igazi család lettek, a lány apukája azóta már nem is kereste a lányát, a lány meg többet add a nagybátyám véleményére mint bárki máséra.

Szóval, szerintem menni fog ez nektek is. Adj neki időt, és fogad el, hogy őt zavarja. Ettől még remek pótapuka lehet. :) A legjobbakat kívánok nektek!

2011. jan. 22. 22:25
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Választól függetlenül,mindenki +-t kap,aki normális hangnemben képes volt válaszolni,mivel a tanács,a "több szem többet lát" elv vezérelt a kérdés kiírásánál.

Igyekszem az utolsó két válaszadó mondandója "szerint" cselekedni.Én mellette állok,ezt tudja ő is.

Ha esetleg még vkinek van tanácsa,szívesen fogadom!

2011. jan. 23. 12:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerinetem ennek a kapcsolatnak már vége, ha őt zavarja a gyerek. A legtöbb hím sajnos ilyen, nem kell más gyereke, fogadd el, a jó baráti viszony és az alkalmi kefélés házon kívül nem megoldás, én véget vetnék ennek a kapcsolatnak!
2011. febr. 7. 02:32
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket.

A kapcsolat azóta működik.Tudom,még nem telt el sok idő.De őszintén szólva,én rosszabbra számítottam.

Jó irányba változott,szerencsére.

2011. febr. 8. 09:43
 20/20 Gergobergo válasza:
Hasonló cipőben járok 35/F. De én nem a gyereket nem tudom elfogadni, hanem az apa létezésének tényét. Imádom a gyerekeket, nagyon jól elvagyok a párom gyerekével is. De ha az apja hívja, vagy róla beszélünk feláll a hátamon a ször és ki akarok rohanni a világból.
2011. okt. 6. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!