Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi lesz a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi lesz a gyerektartás összege?

Figyelt kérdés
Párom előző kapcsolatából,már van egy 11 éves nagylánya.Az ex,a közösen maghatározott összeget/10.000.ft/,amit eddíg a párom fizetett is,kevesli,és beadta a keresetet,a tartásdíj megállapítására.Mekkora tartásdíjat határozhat meg a bíróság?Párom minimálbéres,van egy közös 2 hónapos babánk,és velünk él az én előző kapcsolatomból született,szintén 11 éves lányom is.Figyelembe veszik ilyenkor,hogy tele vagyunk adóssággal és ,hogy én gyeden vagyok? Szeretnénk a láthatást is rendezni.Ezt a páromnak kell,egy újjabb keresettel indítványozni?Mennyi láthatás illeti meg a páromat? Bocs,hogy sok a kérdés,de szeretnénk tisztán látni.Nincs pénzünk ügyvédet fogadni,és nem szeretnénk ha az ex kihasználná a tályékozatlanságunkat! Előre is köszönünk minden választ!
2009. febr. 2. 08:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az önkormányzatnál, vagy a bíróságnál van lehetőség ingyenes jogi tanácsadást kérni, ahol szakképzett jogászok válaszolnak a hozzád hasonló helyzetben levőknek.
2009. febr. 2. 09:03
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Én nem hiszem ,hogy emelni fogják a gyerektartást, mert figyelembe veszik a kereseteteket meg hogy hány gyereketek van. Amikor megállapították a 10ezret, akkor még nem volt meg a közös gyereketek, nem? A láthatást meg szerintem jobb ha külön adjátok be, mert egyszerre csak egy dologgal szeretek foglalkozni, de lehet, hogy egy kalap alatt is el lehet intézni... ezt sajnos nem tudom, de remélem valaki erről tud valamit.
2009. febr. 2. 09:06
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

A gyerektartás összegét a bíróság 1 gyerek után a fizetés 20%-ában szokta megállapítani,maximum 50% lehet.A 10000ft nagyon kevés.A közös gyereket figyelembe veszik,de ez nem csökkenti a 20%-ot,mert elosztva is csak 40% lenne.A Te másik kapcsolatodból való gyerekedet a bíróság nem veszi figyelembe,mert utána is gyerektartást jár.Sem adósságot,sem egyéb mást nem vesznek figyelembe,mivel a gyerektartás kifizetése elsőbbséget élvez minden mással szemben,akár a férjed saját megélhetése rovására is,ezt írja elő a törvény.

Ez már csak magánvélemény:Nem ismerlek sem benneteket,sem a férjed exét,sem a körülményeket,de a gyerekeket a szüleik kötelessége eltartani,és ez jogos.És nagyon aljas dolog,amikor az apuka megpróbálja ezalól kihúzni magát,vagy megrövidíteni a gyereket.A láthatást rendezni akarjátok,de a gyerek eltartásából nem akarja kivenni a részét..Hm..érdekes szeretet az ilyen.Vagy csak az exen akar így bosszút állni?Mert a gyereket felhasználni erre nagyon aljas dolog.Talán ezeket a dolgokat akkor kell meggondolni,amikor az ember gyereket vállal.Annyit vállaljon,amennyit tisztességesen el tud tartani.Ha már megvan az a gyereke,nem szabad elhanyagolni semmilyen téren,kötelessége gondoskodni róla.

Minden jót,üdv

2009. febr. 2. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

A 10000 az baromi kevés,ezt a saját lányod kiadásain gondolom látod.Szerintem a párod próbáljon meg egyezkedni,mert ezt a pert biztos elveszti,és akkor még a perköltség is az övé+hat hónapra vissza kérheti ex a különbözet megfizetését!

Láthatás?eddig miért nem vitte a lányát?A láthatás a gyereknek jár,nem a párodnak,ha 11 év alatt nem foglalkozott a gyerekkel,akkor szerintem ne bolygassa ez a vonat már elment...vagy egy hisztis kamaszt akarsz kéthetente hétvégére?Szerintem küldjetek anyukával egy nyitott levelet a kislánynak,hogy szívesen látjátok bármikor,amikor menni szeretne,csak egy nappal elötte telefonáljon!Biztos szívesebben látja majd így az apját,mint kéthetente kötelezően odarendelve!(ha meg a lányok később összemelegednek,akár naponta befuthat,szerintem ezt ésszel kellene elintézni,nem paragrafusokkal)

2009. febr. 2. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Na, álljunk meg kedves előttem hozzászóló!

A kérdésben nem volt arról szó, hogy az apa nem volt kíváncsi eddig a gyerekre, ezért ez a megfogalmazásod így nem teljesen korrekt! Nem tudhatjuk mi a helyzet, így ezt a témát szerintem hanyagoljuk ebben a megvilágításban.

A gyerektartás a nettó bér 20%-a, én úgy tudom, max. 66% vonható le ilyen-olyan kötelezettségekre, de lehet, hogy ez már elvault infó. Hogy érted azt, hogy minimálbéres? Így konkrétan ennyi fizetést kap? Mert ha igen, azt mondom bátor ember, minimálbérrel bevállalni gyerektartást, adósságot és még egy babát!

Lehet, hogy én a gyerekeket sajnálom a legjobban! Bocs.

Mindemellett sok sikert kívánok, és ahogy előttem írta valaki azzal is egyetértek: igenis köteles gondoskodni a gyermeke minnél gördülékenyebb felneveléséről, és mint tudjuk, ez a mai világban nem olcsó, még az alapok sem, amikor egy általános iskola 5. osztályos tankönyvcsomag 20 rugónál kezdődik! Bizonyám!

Ja, a láthatás: normális esetben 2 hetente hétvége, plusz az iskolai szünidők fele. Nálunk legalábbis így van, de én úgy vagyok vele, ha családi programjuk van, elengedem a gyerekeket ezen kívül is. Volt olyan eset, hogy egyik hónapban minden hétvégén az apjuknál voltak.

Sok sikert! Üdv

2009. febr. 3. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!