Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál az eljegyzési gyűrűt vissza kell adnom a férjemnek, vagy megtarthatom?
te esetedben addig add el amig meg nem gondolod magad,és rendezz belőle valamenyni tartozást
pici babával ne is gondolkodj
Azt én kaptam és nem azért, hogy eladjam meg beolvasztassam, ettől nekem hánynom kell. Mivel már nem vagyok a párja így elraknám emlékbe,mert ez egy emlék,nem divatcikk és nem pénz.
Szerint nem akar emlékezni,és nehéz helyzetbe is a férje miatt került.
*Nézzük jogi szempontból a dolgot. A gyűrű ajándék volt, a személyes tárgyaidhoz tartozik, a tied. Nem "kell" visszaadni. Azt csinálsz vele, amit akarsz. Ha akarod, viseled, ha akarod, eladod vagy elajándékozod, ha akarod, a fejéhez vágod, ha akarod, lehúzod a wc-n.
Az eljegyzési gyűrű sem különbözik a többi ajándéktól ebből a szempontból.
Erre 27%-ot kaptam, de gondolom, lesz még kevesebb is. Nos... A családjogi törvényt értékeltétek 27%-ra. Gratulálok!
Ha van gyerek, akkor nem adnám vissza, hanem eladnám és számlát nyitnék belőle a gyereknek. Szerintem ez teljesen korrekt és ésszerű így. Ellenkező esetben sem tartanám meg. Most mit érek azzal, ha visszaadom? az exférjem éppúgy nem tudna mit kezdeni vele, ahogy én sem. Valószínűleg akkor is túladnék rajta és valamelyik családtagomnak adnék a pénzt, aki támogatásra szorul.
25 N
a 2. vagyok/voltam
ha így állsz, vissza NE add, add el és költsd tényleg a picire, ahogy fentebb írták
A reakciómat inkább azoknak kellene magukra venni, akik pénzt csináltak belőle vagy divatcikket.
Nem voltak anyagi gondjaim,de igen undorító módon szakított velem,ezért igenis eladtam,és a pénzt olyasmire költöttem,ami felvidított.Nem hiszem,hogy ez elítélendő.
Köszönöm a válaszokat, úgy gondoltam, hogy az én szemszögemből nézve az teljesen oké, hogy a felhalmozott tartozásokba beleteszem a gyűrűt, pláne úgy, hogy afennmaradó tartozásokat is nyilván én fogom visszafizetni, mert neki nincs miből...viszont pártatlan véleményre is szükségem volt, mert ki tudja, lehet, hogy rosszul látom a dolgokat.
Amúgy elég érdekes, hogy a válaszolók abszolút többsége nem adná vissza a gyűrűt, míg a százalékokból ítélve, akik lepontozták a válaszokat, biztosan visszaadnák, mert hogy csak azok a válaszok vannak lepontozva, akik azt írták, hogy megtartanák.
A lepontozást ne vedd alapul, mindig lepontoznak mindenkit, bármit is ír, mert aki nem ért egyet az azt hiszi, hogy csak az ő véleménye hasznos. Én pl. sosem pontozok, mert annyira nem izgat,de ha valakinek ez szórakozás...
Annak a válaszolónak, aki írta,hogy csúnya szakítás miatt adta el a gyűrűt neki üzenem, hogy megértem, de egyetérteni nem tudok. A kapcsolatban azért voltam benne, mert boldoggá tett és a gyűrű arra emlékeztet, hogy valamikor boldog voltam. A szépet látom nem a rosszat és a gyűrű is a dolog szépségét szimbolizálja, számomra anyagi értéke nincs.
Hát nem tudom.. Azaz, hogy tudom!
Még nincs feleségem, de ha lesz és évek után odakerülnénk, hogy válnunk kell... akármilyen körülmények között is tennénk ezt én nem kérném vissza és meg lennék sértődve, ha exem megpróbálá. Számomra ez azt jelentené, hogy igazábol el sem akarta volna fogadni, hazugság volt az egész múlt.
Tönkre ment egy kapcsolat valamiért, az egy dolog, de attól még nem kell eldobálni a régi szép emlékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!