Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál az eljegyzési gyűrűt vissza kell adnom a férjemnek, vagy megtarthatom?
Csak azok a nők tartják meg, akik pénzzé akarják tenni, máskülönben minek tartogatnak egy olyan tárgyat, amihez csupa régi emlék kötődik?
Hát ebből is látni, hogy különbözőek vagyunk. Én éppen azért tartanám meg, mert régi emlék kötődik hozzá.
Egy párkapcsolatban, házasságban éltünk valamikor, közünk volt egymáshoz. Biztosan rengeteg jó is volt a kapcsolatban, különben nem jutott volna el házasságig a dolog.
Számomra a gyűrű visszaadása annak a szimbóluma lenne, hogy visszautasítom, elvetem azt az x évet, amit együtt töltöttünk. Én legalábbis úgy tudnék csak túllépni egy kapcsolaton, új életet kezdeni és belekezdeni egy következő kapcsolatba, ha az előzőt letisztáztam, és beleintegráltam az életembe, jó és rossz oldalával együtt.
Én nem adnám vissza a gyűrűt.
Nézzük jogi szempontból a dolgot. A gyűrű ajándék volt, a személyes tárgyaidhoz tartozik, a tied. Nem "kell" visszaadni. Azt csinálsz vele, amit akarsz. Ha akarod, viseled, ha akarod, eladod vagy elajándékozod, ha akarod, a fejéhez vágod, ha akarod, lehúzod a wc-n.
Az eljegyzési gyűrű sem különbözik a többi ajándéktól ebből a szempontból.
Szia!
Sem az eljegyzési, sem a karikagyűrűt (ha akár így külön volt)nem kell visszaadni . Ez teljesen világos. A "felhasználása" pedig még mindig nagylelkűbb és célravezetőbb (kifizetni az adósságot), mint tartogatni pl.
Szerintem nem kell visszaadni. Ennyi erővel akkor az összes ajándékról listát kéne írni, és szépen visszaadogatni.
Az mondjuk durva volt, mikor egyik ismerősöm eljegyzés után egy héttel meggondolta magát, és úgy gondolta a gyűrűt azért megtartja. Ilyen estben vissza kellett volna adnia.
Ebben az esetben eladnám és kifizetném belőle az adósság egy részét,de úgy gondolom úgy lenne igazságos,ha az ő (karika) gyűrűjének az ára is az adósságra menne,hisz ő halmozta fel.Persze,ha még megvan a gyűrűje és nem vágta zaciba.
Egyéb esetben,ha nem szorulnék a pénzre,akkor visszaadnám.Nem tekintem ezt olyan ajándéknak,mint bármelyik másikat,hisz ez a házasság jelképe.Egy tőle kapott blúz vagy hi-fi nem ugyanaz a kategória,mint az a gyűrű,ami összekötött titeket.Nem tudnák úgy ránézni,hogy ne az elrontott házasság jusson róla eszembe.Hogy utána mit kezd vele,már mindegy.Azt úgy is el kell fogadnom,hogy lesz utánam más nője.Ha egyszer elváltam,akkor már nem érdekel az utódom,hisz azért tettem,mert nekem úgy nem volt jó.Utána már előre kell tekinteni és a saját boldogságot keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!