Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet az apukának külföldre vinni a gyeremekét?
Ha megegyeztek, és pontosan tudja az anyuka, hogy hol van a gyerek, akkor elvileg lehet.
Beszéljétek meg, hogy minden nap bejelentkeztek.
Amúgy milyen a férjed viszonya az anyukával? Ha jó, akkor biztos belemegy ő is.
Külföldre csak a gondozó szülő engedélyével viheti ki a láthatásra jogosult.
Képzeld magad a helyébe: te hogy éreznéd magad, ha apuka csak úgy elvinné 2 hétre a gyerekedet anélkül, hogy tudnád, hol van?
Az ilyen anyától elvenném a gyereket! Nemcsak az apától választja el a gyereket,hanem a testvérétől is! Milyen anya az ilyen?
Forduljatok a Gyámhatósághoz vagy a bírósághoz,ha sokat akadékosodik!
Anyuka engedélye kell a külföldi úthoz.
Ha viszont nem engedi a kapcsoalttartást,ami a gyerek s az apa JOGA (Skype, telefon), akkor azt jelezni kell a gyámhatóságnál. Előtte esetleg megmutathatjátok neki a törvényt erről.
Utolsó!
Lehet hogy nagyon is jó anya. Miután a kérdező azt írta, heti 3 napot töltöttek együtt a gyerekkel, amíg ki nem költöztek külföldre. Én el tudom azt képzelni, hogy azért nem engedi a Skype-on való kapcsolattartást, mert a gyerek utána vígasztalhatatlan. Nem írta a kérdező, hogy hány éves kisgyerekről van szó, de bizonyos kor alatt elég nehéz ám azt megértetni, hogy miért nem mehet apához, ha eddig mehetett...
"Nem jó. Nem fogadja el az anyuka, hogy kijöttünk külföldre, nem érti meg, hogy ezzel az Ő gyermeke életét is próbáljuk jobbá tenni."
Hát ettől ugyan nem lesz rossz anya. A saját gyermeke érdekét nézi, az pedig nem csak az anyagi biztonságot jelenti.
"Mint írtam, nem engedi kommunikálni csak heti egyszer 20 percre a gyeremeket az édesapjával és a testvérével."
Még mindig nem derült ki, mekkora gyerekről van szó. Mivel a költözésetek előtt nem volt kapcsolattartási problémátok, szerintem az lehet, hogy a ygereket nagyon felzaklatja, hogy nem tudtok személyesen találkozni, az anya meg nem akarja szenvedni látni a gyerekét.
"Minden hónapban az anyukának gyermektartáson felül is pénzt küldünk, hogy lássa, hogy nekik is segíteni akarunk."
Nem a pénz a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!