Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek ha a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha a feleségem válni akar?

Figyelt kérdés
33 evesek,15 éve vagyunk együtt 8 éve házasok. Két kisgyerekünket neveljük.Szerintem jól élünk mert megvan mindenünk szeretem a feleségem és a gyerekeket is.Nincs káros szenvedéjem.Három félrelépésem volt amiről ő is tud. A 3. óta,ami egy éve vólt, nem kívánja velem a házaséletet ami érthető is de így nem lehet élni.Ha szeretnék valamit mindig balhé van belölle. A válás is sokszór felmerűl ezért úgy gondoltam belemegyek talán jobb lessz így. Ingatlanunk 50-50% tulajdonjog. Ingóságaink kissebb részére tartok igényt ami szerintem reális mert nála maradnának a gyerekek.Azzal fenyeget ,hogy kiviszi őket külföldre mert itthon nem tud megélni minimálbérből. Én is szivesen nevelném a gyerekeket vagy legalább az egyiket. Mi a teendő ezek után? Elvihetie a gyerekeket a beleegyezésem nélkül? Mi a következő lépés?
2009. jan. 27. 13:18
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Kénytelen vagyok a rossz példákhoz hasonlítanom magam mert már túl vagyok rajtuk. Amugy meg a családomért élek halok és mindig a legjobbat akartam nekik és meg is kapták.A feleségem 15 éve minimálbért hoz haza és azóta háromszór költöztünk nagyobb és nagyobb lakásba mig elértük a kertesházat amiről álmodtunk. Ezt mind szülői segitség nélkül és persze nincs rajta hitel.Azt hiszem elég sokat éjszakásztam és hajtottam értük. Ezt nem sokan mondhatják el magukról 30 éves korukra.
2009. jan. 27. 17:42
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Persze a feleséged meg addig nevelte a gyerekeket és vezette a háztartást, hogy te dolgozhass értük Ez így van rendjén.Az viszont már nincs rendjén, hogy miközben ők otthon várnak rád, te éppen más nőket Qrogatsz, ráadásul 3-at is.Ezt is értük tetted? Én már az első után kidobtalak volna, de a második eset után tuti.Öregem te aztán tényleg bebizonyítottad, hogy kutyából nem lesz szalonna.
2009. jan. 27. 18:33
 23/28 A kérdező kommentje:
Igen így van,6 évig volt itthon. Ez az élet rendje. a hibáimat már nem tudom megváltoztatni. Rajta áll a döntés.Én még 30 évet szivesen elélnék vele normálisa de a sanyargatást senki se tűri sokáig. Te mit tennél a helyembe?
2009. jan. 27. 19:05
 24/28 anonim válasza:
81%

Kedves Kérdező és Tisztelt Válaszolók!

Úgy gondolom senkinek sem lenne szabad indulatból válaszolnia. Sajnos a kommentekből ez tűnik ki számomra. Nem vagyok sem ügyvéd vagy jogász. Igyekszem az Úrnak korrekt választ adni, hiszen jómagam is válás előtt állok. A különbség annyi, hogy a házasságunk 12 éve alatt egyetlen egyszer sem csaltam meg a feleséget, de Ő...

Kedves Sorstársam! Azt javaslom Számodra, hogy először a feleségeddel üljetek le egymással szemben nyugodtan. Igyekezzetek magatokba lenni, ha lehet ebből a gyerekeitek egyenlőre zárjátok ki. Tisztázzátok, hogy tudtok-e még egymással élni, a felmerült problémákat meg tudjátok ill. meg akarjátok-e kulturáltan beszélni és megoldani. Ha igen, akkor sürgősen álljatok is neki a megoldások keresésének. Amennyiben nem megy akkor pedig tisztázzátok a válás ill különélés következményeit. A lényeg, hogy a bíróságra(ha oda kerül az ügy) úgy menjetek hogy megállapodtatok mindenben.

Én nem szeretnék senki felett pálcát törni, de azt méltányolom hogyha valaki hibázik azt beismeri és igyekszik is jóvátenni amennyire csak lehet az meg egyenes dicséretet érdemel! Hölgyeim! Kéretik egy kicsivel több korrektség a FÉRFIAK iránt!!! Nem gondolom hogy csak a férfiak hibáznak. Nem ismerünk minden körülményt, ennek fényében nem szabad indulatból és más egyéb indíttatásból kapásból elítélni bárkit is.

Ennyit szerettem volna megosztani mindenkivel. Remélem a Kérdezőnek tudtam segíteni valamit és talán korrekt maradtam!!4

Köszönöm!!!

2009. jan. 27. 19:13
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

szerintem ne menjünk bele ilyen mélyen, mert egy házasság megromlásának körülményeit csak az ismerheti, aki benne van.

Nyilván kell hozzá mindkét fél.

Mivel én egy gyerekcentrikus ügyvéd vagyok - sőt, a jog is a gyerekek oldalán és pártján áll, és az ő érdeküket tekinti elsődlegesnek -, javaslom a megegyezést, és azt, hogy ők mindenképpen maradjanak a megszokott környezetükben, hogy a lehető legkisebbre lehessen csökkenteni a megrázkódtatást.

Magam is osztom azt a nézetet, hogy rossz házasságban felnőni sokszor rosszabb, mint ha valamelyik szülő egyedül neveli a gyermekeket, és a másik segít, ahol tud.

Feltételezem, Ön nem zárkózik el a gyerekek nevelésében való közreműködéstől, a problémákban való osztozástól akkor sem, ha közben elválnak.

Úgy gondolom, az itt hozzászólók többségének nincsenek jó tapasztalatai azzal, ahogyan a válás után az apák viszonyulni szoktak a régi családjukhoz. Pedig ez nem minden esetben kell így legyen.

2009. jan. 27. 19:51
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Dr. Csernus erre azt mondta: "Ha egy kapcsolat megromlik és nem tisztelik egymást a szülők, akkor ott az asztalon mocskos víz van a pohárban amit isznak, és hiába akarják, hogy a gyerekek miatt maradnak csak együtt, sajnos a gyerekek is azt a mocskos vizet fogják inni."
2009. jan. 27. 22:06
 27/28 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat sokat segítetetek! Remélem sikerül egy jobb irányba elmozdítani az életünket.
2009. jan. 28. 08:31
 28/28 anonim ***** válasza:
74%

En egy olyan no vagyok akit 2-szer csalt meg a ferje,es hidd el nagyon nehez egyutt elni azzal aki megalazott,szettepte a szivem!!!De nekem sikerult felretenni a fajdalmat/mar csak a fiam kedveert is,aki imadja az apjat,/igaz mi is kulon eltunk egy darabig/,DE oriasi erofeszitesembe kerult!Szerintem engedd el a parod,ha kulon fog elni,talan rajon arra hogy szuksege van rad,minden teren,es a szeretet meg nem teljesen veszett el.Mondd meg neki,hogy most csak eljetek kulon egy ideig,talan ugy is megoldodik a problema.Adj neki idot,tavol toled,-hogy feldolgozza a dolgodat!Az ido igy gyorsabban helyrehoz mindent!!!Nem fogod ot emlekeztetni a dolgodra minden egyes pillanatban,mert nem fog latni!Tudom,hogy nehez lesz,de tapasztalatbol beszelek!De lehet hogy talal majd maganak vki mast,sajnos ez is benne van a pakliban!Sajnalom!Tudom,hogy ti ferfiak masok vagytok,de nekunk noknek sem kell mindent elturni,ma mar mas vilagot elunk!Es talan jo lenne ha minden FERFI hasznalna az eszet idonkent,es nem a "farkincajaval"gondolkozna...!/Tisztelet a kivetelnek,mert olyan is van biztosan vhol.../

De azert sok sikert!!!

2009. jan. 31. 01:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!