Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek, ha az élettársam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek, ha az élettársam 2,5M örökségével közösen vettünk lakást, fizetjük egy éve, szakítottunk, és át akarom a hitelt vállalni?

Figyelt kérdés
Ő 3M kér, és nálam akar lakni egy pár hónapot, de új párom van, és ő odaköltözne. Amíg nem állapodunk meg, nem akar semmit aláírni.
2009. jan. 25. 21:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Miert akar meg mindig ott lakni veled a volt parod? Az uj pasi miatt, vagy meg par honapot ugy erzi ingyen ellene nalad, kicsit meg lelak par honapot a befizetett penzekbol? Te hogy erzed?

Szamold ki, hogy mennyi jar mindegyikotoknek, es adjal neki 1 honap haladekot, ennyi ido alatt o is talal maganak masik kecot. Aztan 1 honap utan menjen el, de irasd le vele ezt is, ha ennyire nehezen akar elmenni.

1 honapot kibirsz te is az uj baratod nelkul, utana orokkel egyutt lehettek mar.

Hany honapig szeretne meg a baratod a lakasban lakni?

Esetleg menjel el ugyvedhez is, nehogy a vegen ket pad koze essel, kijatszon a baratod.

2009. jan. 25. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha Neked is megfelel amit kér,ami szerintem kb korrekt,akkor mihamarabb intézzétek el a dolgot.Azt nem írtad mennyi a havi hiteltörlesztésetek,mennyit fizettetek ki közösen egy év alatt.De gondolom 1M ft körül,azért kér 3M-t.

Szerintem úgy fair,ha kifizetted költözzön el azonnal.Addig meg persze amíg a pénzét át nem vette,ugyanúgy joga van a lakásban lenni mint neked,és jogosan nem engedi oda az új barátod.

2009. jan. 25. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
Agyatlan egy kérdés... bármit ami ezzel kapcsolatos vele kell megbeszélned, mert adhat itt Neked tanácsot millió ember, ha az exeddel nem tudsz megegyezni akkor úgysem ér semmit. Azt meg, hogy nem ír alá semmit ameddig nem egyeztetek meg nagyon bölcsnek tartom. Normális ember látatlanban SEMMIT nem ír alá.
2009. jan. 25. 22:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen komoly problémát jobb lenne egy jó ügyvéddel megtárgyalni mint ezen az oldalon!
2009. jan. 26. 08:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Szia!

Ha minden hielt átvállalok, és ő ezt a tényt aláírja, akkor miért van joga még utána is ott lakni? Ha két évig tart míg kifizetem, és erről papír készül, addig ott lakhat, és én nem kezdhetek új életet?"

Szia kedves Cirbolya.

Először is had kérdezzem meg,hogy miért nem kommentet írsz,és miért privát mailt?

Aztán meg úgy látom nem tudtad értelmezni az általam leírtakat.Én nem azt írtam,ha minden hitelt átvállalsz,tiszta helyzetet teremtetek akkor is van joga még ott lakni.

A leírásod alapján az exednek 2,5 M ft-ja van a lakásotokba.Plusz egy éve törlesztetek közösen.Nem írtad,csak feltételezem,hogy kb 1M ft körül fizethettetek eddig be együtt.Na most,szerinted 3M-ót szeretne az ex kapni a lakásból,és a fennmaradó hitelt Te vállalnád át.Jól értem?Ha igen,akkor szerintem ez így fair.

Elköltöznie pedig szerintem akkor kell,ha kifizetted a neki járó pénzt.Az,hogy addig semmit nem ír alá szintén jogos.Meg az is,hogy amíg nincsenek rendezve a dolgaitok,nem engedi a lakásotokba az új barátodat.

Amit pedig Ő a lakásba fizetett az örökségéből,gondolom egybe fizette,és nem részletekben.Miért felelne neki meg az,ha te részletekbe fizetnéd ki Őt?Vegyetek fel az új baráttal hitelt még,ha nem tudod kifizetni.Miért tenne nektek Ő ekkora szívességet,hogy vár a pénzére?Téged érdekelne,hogy Ő ezután miből vesz magának lakást?Feltételezem nem,nem is a Te gondod,azonban ami jár neki az jár.Amíg a neki járó rész nincs rendezve,addig szerintem joga van ottlenni a lakásban bármikor,és nagyon jól teszi ha akkor írja alá a papírokat,amikor már nem tartozol neki.

Üdv,2-ik voltam.

2009. jan. 26. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt még hozzátenném,ha Ő beleegyezne abba,hogy részletekbe fizeted ki,és papír készülne róla,akkor természetesen el kell költöznie egy meghatározott időn belül amibe megállapodtok.De ha egybe kéri a pénzét,szerintem az is jogos,hogy akkor költözik,ha rendeztétek anyagilag az ügyet.

Előző voltam.

2009. jan. 26. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg pont hogyha reszletekben fizetsz, akkor meg ottlakhat egy darabig a volt parod. Hiszen mit kezdjen reszlet fizetesekkel, azzal semmire nem megy. Ok. ez nem erdekel tegedet, de miert futna o a sajat penze utan, amit o tett a lakasba a legelejen egybe, azt te most reszletekben, ahogy neked tetszik, szeretned visszaadni.

Te mindenkepp ugy akarod rendezni a dolgokat, ahogy neked jo, de konyorgom senki nem hulye!!!!!!

Ne nezd hulyenek a masikat! Ha reszletekben fizetsz, akkor viszont tobbet kellene fizetned, hiszen jon ra meg plusz kamat is a reszedrol. Es ha pl. a volt parod az egy osszegben megkapott penzel mar tudna valamit kezdeni (pl. hitelt felvenni a bankbol, ez az osszeg jo lenne neki alapnak), addig a reszletekben valo fizeteseidbol nem jutna egyrol a kettore.

Nem ertem, miert nem mentek ugyvedhez, ott minden rendezve lenne.

Ja, kulonben pedig koltozzel te oda az uj baratodhoz amig nem tudtok megegyezni a volt paroddal!

2009. jan. 26. 19:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Vagy a volt párod adjon Neked 500ezret, mert kb ennyit fizettél Te be és maradjon Ő a lakásban. De akkor Te 500ezerből nem tudnál mit kezdeni. (új lakás stb) Tehát örülj neki, hogy belemegy abba, hogy Te maradsz a lakásban, ez számodra nagy segitség. És probáld az Ő oldalát is nézni és segíteni abban, hogy maradjon, amig ki nem fizeted és tud valamit kezdeni. sztem ez a minimum.
2009. jan. 27. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!