Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet-e folyamatos végrehajtás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet-e folyamatos végrehajtást kérni gyermektartásdíjra? Ha igen, ezt melyik jogszabály támasztja alá?

Figyelt kérdés
2010. dec. 8. 21:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ez teljesen biztos? A végrehajtó azt mondta, hogy ne szüntessem meg a kocsi foglalását, mert csak így van biztosíték arra, hogy a jövőben is kapok tovább gyerektartást, vagy a kocsit esetleg árverezni tudják. Nem bízom a volt férjemben, szerintem nem fogja fizetni ezután sem a gyerektartást. Ez az egyetlen vagyona, az autó.
2010. dec. 9. 10:33
 12/19 A kérdező kommentje:

Itt írnak erről, a gyermektartásdíj végrehajtásánál. A jövőre vontakozóan is lehet kérni a végrehajtást. Ezt ingóságra is lehet kérni?

[link]

2010. dec. 9. 10:37
 13/19 anonim ***** válasza:

A végrehajtási díjat

-vagy hozzáadják a tartozás összegéhez és azon az áron árverezik el a lefoglat tágyat ( PL. 100.000.- a tartozás, 20.000.- a végrehajtási költség, így 120.000.- a kikiáltási ár, amiből a hitelező-jelen esetben te, csak a 100.000.- at kapod meg, hiszen azzal tartozik neked.

-vagy ha a tartozás időközben rendezésre került, a végrehajtási díjat a végrehajtást igénylő kell hogy fizesse (Tehát az előbbi esetet véve alapul, apuka megfizette neked a 100.000.- tartozását, abból neked kell kifizetni a 20.000.- végrehajtási költséget)

Legjobb tudomásom szerint előre nem lehet követelni a gyerektartást, tehát ha az apa rendezte az elmaradást, nincs jogod lefoglalás alatt tartani az autóját-de ha a végrehajtó szerint van...Hát...

Itt a fórumon jogászok adnak tanácsot: www.jogiforum.hu

2010. dec. 9. 10:40
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát, érdekes, én ilyenről nem hallottam, lehet hogy ez valami új törvény.
2010. dec. 9. 10:41
 15/19 A kérdező kommentje:
A végrehajtási törvényben sem írnak erről, mégis több helyen olvastam már, hogy folyamatos foglalás vagy végrehajtás. Akkor ennek nincs jogalapja?
2010. dec. 9. 10:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát, a végrehajtónak tisztában kellene lennie ezzel-ha ő azt mondta, hogy lehet, akkor biztosan úgy van.
2010. dec. 9. 10:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha MOST rendezve van minden akkor NEM kérhetsz semmiféle végrehajtást.

Mire fel? Hogy te FELTÉTELEZED, hogy majd nem fog fizetni a jövőben sem? Ugyan már... Feltételezésekre és fantáziálásokra nem lehet foglaltatni semmit. Képzeld el, hogyha holnap becsöngetne hozzád a behajtó és lefoglalná a lakásodat az én megbízásomra, azzal az indokkal, hogy majd a jövőben egyszer én kölcsön fogok neked adni amit én már előre tudom, hogy te nem fogsz kifizetni. Abszurd, ugye?

A végrehajtó azért mondja ezt, mert neki ebből pénze lesz, amit vagy te vagy az exed fog befizetni.

2010. dec. 9. 13:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Látom, elég érdekes válaszokat kaptál :)

Neked egy közvetlen bírósági letiltó végzést kell kibocsáttatnod a bírósággal (7 példányban kell beadni), amelyben van rovat az eddig felgyűlt, hátralékos tartásdíjnak egyrészt, másrészt természetesen a jövőre nézve - úgy, ahogy írod és igen, a Vht. a hivatkozási alapja ennek - is kérheted ugyanezen (!) a nyomtatványon a gyermektartásdíj közvetlen letiltását.

Nem kell jogszabályt megjelölnöd, ahogy írtam, a nyomtatványon ez automatikusan feltüntetésre kerül.

Vigyázz, a hátralékos tartásdíjat csak 6 hónapra visszamenőlegesen hajtathatod be, ezért lépj minél előbb.

A legjobb, ha befáradsz a bírósági panasznapra és ott segítenek kitölteni a nyomtatványt, vagy elmondják, hogyan is kell

egy ügyvéd

2010. dec. 14. 15:52
 19/19 anonim ***** válasza:
De igen, gyermektartásdíj esetében létezik olyan, amiről a kérdező beszél. Van folyamatos végrehajtás. Arra viszont figyelj, hogy ha a végrehajtás folyamata alatt a volt férjed törleszt neked, akkor azt minden esetben haladéktalanul jelentsd a végrehajtó felé. Ahogy az előttem szólók mondták, visszamenőlegesen csak 6 hónapra kérheted a gyermektartásdíjat, úgyhogy mihamarabb menj be a lakóhelyed szerinti illetékes bíróságra a nyilvános panasznapon, ott mindenben segítenek és nem kerül pénzedbe.
2010. dec. 15. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!