Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet-e folyamatos végrehajtást kérni gyermektartásdíjra? Ha igen, ezt melyik jogszabály támasztja alá?
Itt írnak erről, a gyermektartásdíj végrehajtásánál. A jövőre vontakozóan is lehet kérni a végrehajtást. Ezt ingóságra is lehet kérni?
A végrehajtási díjat
-vagy hozzáadják a tartozás összegéhez és azon az áron árverezik el a lefoglat tágyat ( PL. 100.000.- a tartozás, 20.000.- a végrehajtási költség, így 120.000.- a kikiáltási ár, amiből a hitelező-jelen esetben te, csak a 100.000.- at kapod meg, hiszen azzal tartozik neked.
-vagy ha a tartozás időközben rendezésre került, a végrehajtási díjat a végrehajtást igénylő kell hogy fizesse (Tehát az előbbi esetet véve alapul, apuka megfizette neked a 100.000.- tartozását, abból neked kell kifizetni a 20.000.- végrehajtási költséget)
Legjobb tudomásom szerint előre nem lehet követelni a gyerektartást, tehát ha az apa rendezte az elmaradást, nincs jogod lefoglalás alatt tartani az autóját-de ha a végrehajtó szerint van...Hát...
Itt a fórumon jogászok adnak tanácsot: www.jogiforum.hu
Ha MOST rendezve van minden akkor NEM kérhetsz semmiféle végrehajtást.
Mire fel? Hogy te FELTÉTELEZED, hogy majd nem fog fizetni a jövőben sem? Ugyan már... Feltételezésekre és fantáziálásokra nem lehet foglaltatni semmit. Képzeld el, hogyha holnap becsöngetne hozzád a behajtó és lefoglalná a lakásodat az én megbízásomra, azzal az indokkal, hogy majd a jövőben egyszer én kölcsön fogok neked adni amit én már előre tudom, hogy te nem fogsz kifizetni. Abszurd, ugye?
A végrehajtó azért mondja ezt, mert neki ebből pénze lesz, amit vagy te vagy az exed fog befizetni.
Kedves Kérdező!
Látom, elég érdekes válaszokat kaptál :)
Neked egy közvetlen bírósági letiltó végzést kell kibocsáttatnod a bírósággal (7 példányban kell beadni), amelyben van rovat az eddig felgyűlt, hátralékos tartásdíjnak egyrészt, másrészt természetesen a jövőre nézve - úgy, ahogy írod és igen, a Vht. a hivatkozási alapja ennek - is kérheted ugyanezen (!) a nyomtatványon a gyermektartásdíj közvetlen letiltását.
Nem kell jogszabályt megjelölnöd, ahogy írtam, a nyomtatványon ez automatikusan feltüntetésre kerül.
Vigyázz, a hátralékos tartásdíjat csak 6 hónapra visszamenőlegesen hajtathatod be, ezért lépj minél előbb.
A legjobb, ha befáradsz a bírósági panasznapra és ott segítenek kitölteni a nyomtatványt, vagy elmondják, hogyan is kell
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!