Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérhet végrehajtást a volt feleségem?
Nagyon nehezen élünk a mostani családommal és így is 30-35.000 gyerektartást fizetek.Elmaradásom van egy éve,amit majd ha minden jól megy,jövő májusáig tudok kifizetni.60.000 forintról van szó.
Mivel a volt feleségem tavaly kérte a bíróságon az emeléssel együtt a letiltást is,így a gyerektartást utalom,vagyis a cégem,csak a 60.000-el vagyok elmaradva.Kérhet végrehajtást így is,hogy közben kapja egy gyerekre a 30-35.000-et?
Azért van elmaradásom,mert előtte iskoláztattam be a kislányomat,nem azért,mert nem akartam fizetni,hanem nem tudtam,mert a munkahelyemen is 4 napos munkarend volt ,beiskoláztatás stb...
Kérhet. Ilyenkor valami megfelelő értékű ingóságra szokták azt végrehajtani. Kérj fizetési haladékot, illetve türelmet a volt párodtól. Ha nagyon rossz a viszonyotok, akkor persze nem biztos, hogy türelmes lesz veled.
Ha tényleg nagyon nehezen éltek, akkor Te is kérheted a bíróságot, hogy vizsgálják felül a gyerektartás összegét, de vedd figyelembe, hogy az előző házasságodból született gyereked nem tehet sem arról, hogy szétmentetek, sem a mostani helyzetedről!
A férfiak miért rinyálnak h az elhagyott gyereküknek pénzt adjanak?
Gondolom ha nem lenne birosági végzés ennyit se adnál
persze lehet h nem és Te v a kivétel .
Más országokba felelségtartást is kell fizetni.
Mi lenne ha itt is??
Egyébként számold ki havi 30.000.-ft az napi 1000 ft .
Hű de nagy összeg!! A kajájára épp h elég akkor meg mi az h"így is" !!!
Kedves első!
Gondolom a kérdező azért írt 30-35ezret, mert ezt változhat a saját fizujának függvényében, ha %-osan van megszabva.
Kedves utolsó!
Gyerektartás nem arról szól, hogy abból az exnek el kell tudnia tartani a gyereket, NEM! Az anyának is le kell tennie mellé a magarészét! A napi ezer ft ne már ne legyen elég a gyereknek, sőt!
És igen is gondolni kéne az olyan elvált férjekre, ahogy a kedves ex új pasikák miatt adta be a válást, de közben meg mindent elvitt, a gyerekekkel is vagdalózik (már mint a láthatással), és közben szerencsétlen elvált férfinek nincs miből újra kezdeni... erre is gondolhatna már valaki!
Kedves kérdező: szerintem kell, hogy olyan értelmesek legyetek az exeddel, hogy ezt megbeszélitek, és majd fizeted.
Nő vagyok,és sajnállak benneteket.Felháborít,amit itt sokan írnak.Ismerek több elvált házaspárt,de majdnem mindenütt az asszony a hibás.Van aki minden pénzt elszórt,nem dolgozott,csak a férje,mégis övé a gyerek,a másik pedig a szeretője miatt hagyta el a férjét,és ezzel sem törődött a biróság.Ahogy olvasom a linkeket,a legtöbb nő semmiségekért válik el.Ahelyett,hogy rendbehozná a házasságát,elválik,és minden pénzt követel magának.Nem a gyerek a fontos neki,csak az,hogy bosszút álljon a férjén.Sok apa van,aki megélni sem tud a maradékból,vagy éppen hajléktalan lesz.Arról pedig lehetne vitatkozni,hogy mennyibe kerül egy gyerek eltartása.
Nagyon sok együttélő családban sem jut a gyereker több 10.000.- ft-nál,és mégis kénytelenek megélni,mert nincs kitől kapni pénzt.Nem kell ferltétlenül a gyereknek divatos cucc,menő teló,különféle nyelvoktatás és még sorolhatnám.Több felelősség kellene a gyerekek iránt.
Ha a te jövedelmed csökkent,akkor kérheted a Byróságon a tartásdíj mérséklését,mert a törvény gyerekenként a jövedelem max.20-25 %-át írja elő.Igaz,hogy felelősséggel tartozol a márik házasságból származó gyerekért is,( aki remélem megfelelően tartja veled a kapcsolatot,és a kitestvérével is ),de a kislányod emiatt nem szenvedhet hátrányt.
Kérhet végrehajtást,mondjuk nem értem,elvileg a céged ha utalja,akkor a hátralékot is kellene neki kapásból.
Próbálj egyezkedni az ex-szel,elvileg ő is jobban jár,ha májusig vár még,mert ha végrehajtásra kerül,akkor a díját is ki kell fizetned,ergo megint nem jut a gyerektartásra.Próbáld ezt megmagyarázni neki.
Ok ! Akkor tisztázzuk miért is váltatok el h az ex-ed milyen anyagi körülmények között él most.
Hogy a napi 1000ft az tényleg mire elég egy gyereknek.
Ha annyira "csúnya" néni volt az exed akkor miért nem pereled el tőle a gyereked???
És még mindig tartom magam ahhoz amit írtam.15.02.
Nem érdekel a lepontozás!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!