Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérhet végrehajtást a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérhet végrehajtást a volt feleségem?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen élünk a mostani családommal és így is 30-35.000 gyerektartást fizetek.Elmaradásom van egy éve,amit majd ha minden jól megy,jövő májusáig tudok kifizetni.60.000 forintról van szó.

Mivel a volt feleségem tavaly kérte a bíróságon az emeléssel együtt a letiltást is,így a gyerektartást utalom,vagyis a cégem,csak a 60.000-el vagyok elmaradva.Kérhet végrehajtást így is,hogy közben kapja egy gyerekre a 30-35.000-et?

Azért van elmaradásom,mert előtte iskoláztattam be a kislányomat,nem azért,mert nem akartam fizetni,hanem nem tudtam,mert a munkahelyemen is 4 napos munkarend volt ,beiskoláztatás stb...

2009. dec. 17. 14:19
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
Most akkor 30000 vagy 35000? Ezt talán pontosan tudhatnád, mert a gyerek(ek)nek, aki(ket) elhagytál, hogy az új kislányodat megcsináld, egyáltalán nem mindegy. Bizonyára ők is, hozzá hasonlóan, rászorulnak a beiskolázásra, hogy a többiről ne is beszéljek...
2009. dec. 17. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérhet. Ilyenkor valami megfelelő értékű ingóságra szokták azt végrehajtani. Kérj fizetési haladékot, illetve türelmet a volt párodtól. Ha nagyon rossz a viszonyotok, akkor persze nem biztos, hogy türelmes lesz veled.

Ha tényleg nagyon nehezen éltek, akkor Te is kérheted a bíróságot, hogy vizsgálják felül a gyerektartás összegét, de vedd figyelembe, hogy az előző házasságodból született gyereked nem tehet sem arról, hogy szétmentetek, sem a mostani helyzetedről!

2009. dec. 17. 14:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves válaszolók!Vajon mért biztos hogy a pasi hagyta ott a családot, hogy az új kislányát megcsinálja?Nekünk is van 3 gyerekünk, a férjem elvált, és ott meg 2 gyerek van. De nem ő akart válni hanem a feleség.Úgyhogy ne legyünk már bunkók... Szóval szerintem kérni kérhet, de 60 000-ért nem érdemes szerintem, főleg ha majd megadod később nekik.Ha meg tényleg rosszul álltok akkor (tartósan)akkor vizsgáltasd felül a tartásdíjat.
2009. dec. 17. 14:58
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

A férfiak miért rinyálnak h az elhagyott gyereküknek pénzt adjanak?

Gondolom ha nem lenne birosági végzés ennyit se adnál

persze lehet h nem és Te v a kivétel .

Más országokba felelségtartást is kell fizetni.

Mi lenne ha itt is??

Egyébként számold ki havi 30.000.-ft az napi 1000 ft .

Hű de nagy összeg!! A kajájára épp h elég akkor meg mi az h"így is" !!!

2009. dec. 17. 15:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első!

Gondolom a kérdező azért írt 30-35ezret, mert ezt változhat a saját fizujának függvényében, ha %-osan van megszabva.

2009. dec. 17. 15:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Gyerektartás nem arról szól, hogy abból az exnek el kell tudnia tartani a gyereket, NEM! Az anyának is le kell tennie mellé a magarészét! A napi ezer ft ne már ne legyen elég a gyereknek, sőt!

És igen is gondolni kéne az olyan elvált férjekre, ahogy a kedves ex új pasikák miatt adta be a válást, de közben meg mindent elvitt, a gyerekekkel is vagdalózik (már mint a láthatással), és közben szerencsétlen elvált férfinek nincs miből újra kezdeni... erre is gondolhatna már valaki!

Kedves kérdező: szerintem kell, hogy olyan értelmesek legyetek az exeddel, hogy ezt megbeszélitek, és majd fizeted.

2009. dec. 17. 15:22
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Nő vagyok,és sajnállak benneteket.Felháborít,amit itt sokan írnak.Ismerek több elvált házaspárt,de majdnem mindenütt az asszony a hibás.Van aki minden pénzt elszórt,nem dolgozott,csak a férje,mégis övé a gyerek,a másik pedig a szeretője miatt hagyta el a férjét,és ezzel sem törődött a biróság.Ahogy olvasom a linkeket,a legtöbb nő semmiségekért válik el.Ahelyett,hogy rendbehozná a házasságát,elválik,és minden pénzt követel magának.Nem a gyerek a fontos neki,csak az,hogy bosszút álljon a férjén.Sok apa van,aki megélni sem tud a maradékból,vagy éppen hajléktalan lesz.Arról pedig lehetne vitatkozni,hogy mennyibe kerül egy gyerek eltartása.

Nagyon sok együttélő családban sem jut a gyereker több 10.000.- ft-nál,és mégis kénytelenek megélni,mert nincs kitől kapni pénzt.Nem kell ferltétlenül a gyereknek divatos cucc,menő teló,különféle nyelvoktatás és még sorolhatnám.Több felelősség kellene a gyerekek iránt.

Ha a te jövedelmed csökkent,akkor kérheted a Byróságon a tartásdíj mérséklését,mert a törvény gyerekenként a jövedelem max.20-25 %-át írja elő.Igaz,hogy felelősséggel tartozol a márik házasságból származó gyerekért is,( aki remélem megfelelően tartja veled a kapcsolatot,és a kitestvérével is ),de a kislányod emiatt nem szenvedhet hátrányt.

2009. dec. 17. 15:38
 8/10 anonim ***** válasza:
65%

Kérhet végrehajtást,mondjuk nem értem,elvileg a céged ha utalja,akkor a hátralékot is kellene neki kapásból.

Próbálj egyezkedni az ex-szel,elvileg ő is jobban jár,ha májusig vár még,mert ha végrehajtásra kerül,akkor a díját is ki kell fizetned,ergo megint nem jut a gyerektartásra.Próbáld ezt megmagyarázni neki.

2009. dec. 17. 17:09
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Ok ! Akkor tisztázzuk miért is váltatok el h az ex-ed milyen anyagi körülmények között él most.

Hogy a napi 1000ft az tényleg mire elég egy gyereknek.

Ha annyira "csúnya" néni volt az exed akkor miért nem pereled el tőle a gyereked???

És még mindig tartom magam ahhoz amit írtam.15.02.

Nem érdekel a lepontozás!!!!!!!

2009. dec. 17. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
40%
Mért nem pereli el a gyereket? Azért mert minden harmadik évszázadban adják az apának a gyerekeket.Ahhoz az anyának legalább narkósnak kell lenni, hogy ne ő kapja.Kedves 15.02-es szerintem te nagyot csalódhattál valakiben, azért gondolod így, de nem minden anya egy angyalka és nem él rossz körülmények között, de mégis, ahogy te mondtad rinyál.Szerinted ha egy ffi otthagyja egy az egyben a lakását (átíratja)a feléségre és a gyerekekre váláskor, fizeti a gyerektartást, ő meg megy a híd alá egy szál ruhában, mert még azért se engedték be a saját lakásába, akkor is a feleség a cuki? Mert én ismerek ilyet is.Sőt jönnek, hogy nincs pénz és penészes kenyeret esznek, miközben kaptak egy nyaralót a nagypapától, amit felújítottak, arra volt.A nagyobb gyerek edzőterembe jár, pizzériában ebédel, kocsijuk van, a nő álandóan azzal jár mindenhova...És közben sírnak, hogy a fogorvost fizesse apa, mert ő ugyan csak a magándokijához hajlandó menni, arra meg nincs pénz.Nyáron többször mennek Balatonra nyaralni...A férj meg sehova, csak dolgozik minden nap.A gyerekek közben ellene nevelve, még az apjuk szülinapját sem tudják, vagy a névnapján se köszöntik, de ha nekik van valami ünnep akkor jönnek markot tartani.De mindig csak a ffiak arooszak igaz? Kívánom neked kedve 15.02, hogy elmúljon, az a csalüdottság, sértettség amiért ilyen egyoldalúan látod a helyzetet.Persze én se mondom, hogy monden apa angyal, mert fordított pédát is láttam már,így ne általánosítsunk. És bocs hogy kicsit elkanyarodta a témától.
2009. dec. 18. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!