Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két éve elváltam. Kisfiam most 5 éves. Én szeretném ha 7 évesen menne iskolába és nem 6 évesen. Az apukája beleszólhat-e abba, hogy mikor és melyik iskolába kezdje a sulit a kisfiam?
Szerintem beleszólhat, elvégre az ő fia is. De, ha te úgy érzed, hogy nem akarod suliba vinni, mindenképpen beszéld meg vele, biztosan megérti az indokaidat. Én is később vittem a fiamat, januárban volt 7 éves, tehát több mint 7 és fél évesen és csak jót tett neki. Könnyen veszi az akadályokat és felvették a nyolc osztályos gimibe is :)
Amúgy nem kötelező 6 évesen vinni, tudomásom szerint 8 éves koráig kell elkezdeni az első osztályt.
Ha veled él a gyereke akkor nem szólhat bele.
Az elsőnek egyáltalán nincs igaza ezért is lett lepontozva.
A szülő igen is beleszólhat abba mikor ,menjen a gyerekiskolába. amennyiben az év első 5 hónapjában született akkor még csak indokolni sem kell miért hagyod még az oviban. A 6. hónapban és az az után születő gyerekeknél csinálnak iskolaérettségi vizsgálatot. A Nevelési tanácsadótól kell kérni igazolást,hogy még nem érett a gyereke ezért marad oviban. S igen 8 éves korig maradhat oviban ha az indokolt.
Szóval ez a te döntésed te ismered a fiad.
11:51.
tévedés, hogy egyáltalán nincs igazam. én arra utaltam, hogy az édesanya nem döntheti el kizárólagosan, mintegy a hasára csapva, hogy a gyerek 7 évesen fog iskolába menni, és punktum. ha jobban kinyitottad volna a szemed, akkor észrevehetted volna, hogy megjegyeztem, hogy ezért szükséges szakvélemény felállítása a gyerekről, hogy iskolérett-e avagy sem, mert ezt az anya önhatalmúlag nem tarthatja távol a gyereket az iskolától, ha betöltötte a 6. évét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!