Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás megítélése első tárgyalás előtt?
Próbáltunk megegyezni, én felajánlottam egy összeget amit szóban el fogadott, majd elutasított. Ő kért 2x annyi összeget amit természetesen elutasítottam.
Ma kaptam a bíróságtól egy papírt hogy amit anno én felajánlottam összeget és ő elutasított azt fizessem. Sajnos másik munkahelyem van, így ez az összeg már meghaladja a fizetésem 50%-át. Úgy tudom hogy nem lehet több mint az 50%, és így hogy nem volt még egy tárgyalás sem, megítélhet ilyet a bíróság? 15 napom van fellebbezni, ami meg fog történni természetesen.

fellebbezd és nyújtsd be a fizetési papírokat h a megítélt összeg több mint a fizetésed fel és kérd h mérsékeljék.
mennyi gyerek van?
3 vagy több gyerek esetén szokott a fizetés fele lenni
1 gyereknél olyan 50-60e az átlag
3 gyermek van.
Minimálbért keresek, szóval az 50-60/ gyerek nem tudnám fizetni.

hmm azt ugye tudod hogy ha hivatalosan minimálbéren vagy de igazából 2x annyit keresel akkor a bíróság adott esetben figyelembe veszi a körülményeidet is akár vagyonosodást is vizsgálhat ...
ha valós a jövedelmed akkor azt igazolni kell indoknak elfogadják

Tanács. A közös lakást vagy adjátok el, vagy fizessen ki téged az asszony.
Amúgy, ha valós a minimálbér akkor abból nem fognak gyerekenként 50 ezret vonni, mert nem lehet.
És keress ügyvédet.

"Így a közös házból nekem kellett költöznöm"
Akkor kérj használati díjat az asszonytól a ház másik felére. Minimálbér mellett jól jön az a kis pénz is.

a hitel fele az exet illeti!!!
mond neki h rohamsebesen fizesse a felét mert te nem fogod ha ö él a házban
vagyonmegosztást kérj
vagy ö fizessen ki a házból téged vagy te öt - így ne maradjon mert te jársz rosszul!
vagy használati díjat kérj a lakás felére - simán lehet h ez fedezi is a gyt összegét - plusz a hitel fele ami őt illeti válás esetén

Hazudozik össze vissza. Volt itt már minden, hogy a gyerekek koszos ruhában járnak, magának 60-ért vesz fürdőruhát az asszony, úgy hogy ő maga nem is dolgozik, ja aztán kiderül, hogy azt a szülei pénzéből…
Ő meg a minimálbérből mindent is fizet, és még meg is él. Ja persze.
Érdekes, itt még betegség miatt kellett munkát váltania…
Itt az a lényeg, hogy minél csekélyebb összegű Gy-t kelljen fizetnie… Mert szerinte a 240 olyan horribilis összeg, hogy abból anyuka vígan megél majd a gyerekekkel úgy, hogy ő maga nem dolgozik.
Kérdező, bármi is az igazság, szedd össze magad, keress jobban fizető állást, ha nem nálad vannak a gyerekek, akkor tudsz túlórázni, mellékállást vállalni stb. Ne várd, hogy te legyél sajnálva, mert az asszony el mer kérni 40e/gyerek összegű gyerektartást. Felfogtad egyáltalán hogy az milyen minimális manapság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!