Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kiviheti-e külföldre?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiviheti-e külföldre?

Figyelt kérdés
Volt házastársam most jelezte,hogy külföldre(Görögbe)mennének kiruccanni,és azon a hétvégén amikor papír szerint a lányommal lehetnék.Erről e-mailen értesültem,le van írva szépen de semmi hivatalos nincs,még pecsét sem csak az ő aláírása.Munkahelyemen tiszteletben tartják a helyzetemet és azokon a hétvégéken szabadnapokat kapok amikor a gyermekemmel lehetek,de minden hétvégét nem kérhetekszabadra,hogy akkor hozhassam el a gyereket amikor ő gondolja.Érdekelne még az is,hogy az én engedélyem nélkül is elviheti-ea kicsit bárhova a beleegyezésem és aláírásom nélkül?És mi van ha nincs lehetőségem pótolni ezeket a hétvégéket?Mert annak is örülök,hogy kéthetente szabad vagyok és tudok menni érte.Holnap sietek a gyámhivatalba de ha valaki tud valami biztatót az írjon!
2010. nov. 9. 21:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Hát igen, ezt kicsit elb...ta az ügyvéd! Mert az egy dolog, hogy közösmegegyezéssel váltatok, de ha mondjuk azt tolja eléd a feleséged, hogy kéthavonta láthatod félórára a gyereket, azt is aláíratja veled! Szerintem csak lusta volt dolgozni kicsit az ügyön. Bár azt sem értem,hogy közös megegyezésnél miért kell ügyvéd. Mert,hogy akkor elvileg nem is kellene! Csak sajnos ezt sokan nem tudják, és egyből rohannak!

DE! Ha ő a törvényes képviselője, akkor oda viheti,ahova akarja. Annyi,hogy a láthatási jogodat elvileg nem sértheti meg. Tehát biztosítani kell a láthatást. Azzal sértene törvényt, ha mondjuk a beleegyezésed nélkül kivinné külföldre a gyereket! Mert akkor nyilván a láthatásod nem lenne megoldott.

Gondolom,hogy rossz neked. Meg is értelek. De ne a sebeidet nyalogasd most, hanem gondolj a kislányodra, hogy a jó kis külföldi nyaralással gazdagabb lesz. Sok gyerek még a Balatont sem látja, nem hogy Ciprust! Az a baj,hogy sok szülő elfelejti,hogy az viaskodással nem a másiknak,hanem a gyereknek tesz keresztbe!

2010. nov. 10. 09:12
 22/25 anonim válasza:
en is vajdasagi magyar vagyok amugy kerdezo igy hogy irtad eggyet ertek veled biztos rossz lehet de ne aggodj az ilyen nok mint amilyen a te feleseged volt azok vissza kapjak az elettol 2x eresen :)
2010. nov. 10. 21:08
 23/25 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Mi lett a vége? Elengedted vagy sem?
2010. nov. 10. 21:46
 24/25 A kérdező kommentje:
Igen.Remélem jól érzi majd magát,és mesél róla,én nem szoktam faggatni hagyom,hogy ő mondja el amit akar.Az elmaradt hétvége majd pótolva lesz(remélem),csak most majdnem egy hónapig nem látom és ez miatt lehangolt vagyok.
2010. nov. 10. 22:20
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a kérdezőt, mert tudom milyen az, amikor az anya visszaél a jogaival. Itt mindenki lehurrogja szegényt, mert nincsenek az ő helyében és nem tudják, milyen az, amikor egy anya minden követ megmozgat azért, hogy az apa ne is láthassa a gyereket. Sajnos engem is egy olyan nővel hozott össze a sors, akivel nem lehet megbeszélni a dolgokat, pedig a gyerekeknek is az lenne az érdekük. Ilyenkor nincs más, mint az ultimátum, beleegyezel hogy elvigye, mert szereted a gyereked, de írásos, aláírt (bélyegző nem kell rá) papírt kérsz, hogy cserébe mikor lehet pluszban veled a lányod.
2010. nov. 11. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!