Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennek ellenére lehet a bontóper 1. tárgyalásán megosztott gondoskodást kérni, illetve közös felügyeletet?
A felperes(nejem) kizárólagos felügyeleti jogot kér a fiunkra(1 gyerekünk van), közös megegyezéssel válnánk elvileg(én is akarom mert megtalálta a nagy őt)a bontóper január elején lesz. A keresetet én is aláirtam Ő 8..16 óráig dolgozik, kivéve november december 7..19 h ig. Én rugalmas beosztásban 90% ban otthon dolgozom. Tudok vele tanulni(bár az angolban csak anyuka tud segíteni, de magántanárt tudnék fizetni hogy pótoljam a hiányosságom), s bár én kevesebbet főzök(akkor is legtöbbször együtt valami őrültséget a kisfiammal), inkább rendelem ( amennyi idő a főzés, azt inkább vele töltöm , s jól is főznek). Gyerektartást attól még fizetnék abba nem ment bele hogy amit ráveszünk felezzük.
A kizárólagos felügyeleti joggal, mit veszítek el, ha esetleg azt megitéli a bíróság?
Nincs személyes tapasztalatom és ügyvéd se vagyok, szóval nem 100%, de józan paraszti ésszel nem. Közös megegyezéssel válnátok, amiben az van benne, hogy az anya kapja a kizárólagos felügyeleti jogot és ezt te alá is írtad. A januári bontóper ilyen feltételekkel valósulna meg. Feltételezem lehetne még változtatni, de akkor abból nem lesz januári válás és ki tudja meddig fog húzódni, mert gondolom a feleséged nem fog csak úgy belemenni a megosztott felügyeletbe. Az itt lényegtelen, hogy ő 8-tól 4-ig, te meg rugalmas munkaidőben dolgozol.
Ha marad ez, akkor az a tipikus, hogy minden 2. hétvége és a szünetek fele a tiéd.
Ha komolyan gondolod, akkor keress mielőbb egy ügyvédet és ő pontos tájékoztatást fog adni neked arról, hogy milyen lehetőségeid vannak.
Ez még biztos nincs kőbe vésve és lehet változtatni rajta, ha meggondoltad magad, csak ezt most kéne, nem a válás után, miután a bíróság által is ki lett mondva a kizárólagos felügyeleti jog. De mint írtam, ha ebbe a feleséged nem megy bele (amire nagy esély van), akkor nem fogtok tudni elválni közös megegyezéssel és máris sokkal hosszabb és kellemetlenebb lehet az egész válási folyamat.
De ügyvéddel beszélj, ő fog tudni biztosat mondani neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!