Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jó megoldás erre a helyzetre? Minden követ megmozdítanál, hogy láthasd az örökbefogadott gyermeked, vagy nyugton maradnál?
13 évig éltünk (jó) házasságban > nem született gyermekünk > ezért örökbefogadtunk > csecsemőként hoztuk el a kórházból és imádtuk > rá fél évre sajnos elhagytam a családomat és elkezdtem olyan szélhámos életet élni, mint a leghitványabb celeb (persze a családomról azért havi 2-3 kilóval addig is gondoskodtam) > aztán kb. 2 év után valahogy kijózanodtam és kitisztultam, > azóta rendezett és példás életet élek (egyedül) > sajnos olyan mértékben tönkretettem, amit 13 év alatt fölépítettem, hogy nem lehetett már helyrehozni - elváltunk > idővel normalizálódott a kapcsolatunk (kölcsönös a tisztelet, méltánylás stb, de kellő távolságból) > volt feleségem azonban nem szeretné, hogy vele vagy örökbefogadott gyermekünkkel találkozzak, amit félig meddig meg is értek > mivel így lenne egy biológiai apukája + egy örökbefogadó (ez lennék én) + egy apuka, aki esetleg volt feleségem következő párja lesz > Tudom, jogilag ki lehetne erőltetni, de nem ez érdekel, hanem az hogy, te mit tennél?
Nyomuljak jobban? vagy vegyem tudomásul, hogy 3 éve kellett volna nem megbolondulni és akkor még mindig lenne családom.
Ja, és még valami – ha a történetem miatt, szeretné valaki a lábát belém törölni és leköpdösni – nyugodtan, szabad a pálya!
Köszönöm a jó tanácsokat!
Ügyvéd úrnak/hölgynek üzenem – közös megegyezéssel elváltunk, vagyis bírói döntés született az ügyünkben.
Anno, amikor az örökbefogadásra készültünk, akkor egy nagyon korrekt tájékoztatást kaptunk a történet jogi hátteréről, vagyis az általad leírtakkal természetesen tisztában vagyok, de azért köszönöm az információkat.
Azonban ahogy a kérdés felvetésben is szerepelt, nem szeretnék jogilag erőlködni, mivel ebben az esetben nem tartom célravezetőnek. Tartok tőle, hogy többet árthat, mint amit esetleg átmenetileg használna.
A dilemmám a ”3 apuka” kérdése, bár időközben rájöttem, hogy azért is nehéz, ebben egy külső szemlélőnek véleményt nyilvánítania, mivel ez egy olyan többszereplős játék, ahol igazán csak az érintett felek tudhatják, hogy a jövőben mi ugrik majd ki a fazékból…
De azért még egyszer köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!