Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan kèrhetem e a telek àràt?
Üdv.!
Vàlàs elejèn jàrok. Van egy hàzam amiben a fèrjemmel együtt èlünk. Felùjìtàs közös volt. Viszont hàzassàg előtt vettem ìgy kizàròlagos tulajdonos vagyok. Hallottam arròl hogy a vàlàsnàl kèrhetem a telek àràt mert azon fekszik a hàz. Nem akarom kitenni pènz nèlkül. Fele èrtèkèt kifizetnèm. De amennyièrt vettem plusz a telek èrtèke engem illet? Nem akarok pereskedni. Többe kerülne a leves mint a hùs.
Keress másik ügyvédet. Ezt még jogi diploma nélkül is látni, hogy hülyeséget beszél, de durván..
Férjednek az értéknövelő beruházások felére lehet igénye. Házra, telekre nem, mivel az a te házasságon kívüli tulajdonod, tehát nem közös vagyon.
Ilyen hasonlót már én is kérdeztem, de itt megoszlottak a válaszok.
Jogosan a felújítás fele szólna rá. Viszont azt nehéz bizonyítani konkrét számokkal, értékekkel. Szóval kb. rajtad múlik, ill. ha nem akarod, hogy elhúzódjon, akkor előre egyezzetek meg.
Egyik ismerősöm megegyezett a férjével, hogy ki mit kap. A válásig eladták a közös vagyont és aszerint el is osztották. A bíró csak annyit kérdezett, hogy van-e közös vagyon. Mondták, hogy volt, de már eladták és elosztották. A bíró ennek örült és nem firtatta.
Szóval csakis a felek megegyezésén múlik. Igazából ügyvéd sem kellene hozzá.
#14 nagyon szépen leírtad.
Ha tényleg hajlandóak a felek megállapodni ajtócsapkodás meg cirkusz nélkül, akkor valóban nem szükséges ügyvédet fogadni. Ennek kéne lennie az alap megoldási módszernek, ha már válásra kerül sor, nem ügyvédekhez rohangálni és irdatlan mennyiségű pénzt kiadni rá, hogy lemeccseljék a válófelek helyett.
Ha pedig mégis be kell vonni jogi segítséget, ők kérni fognak számláktól kezdve mindent, ami bizonyítja a felújítást, értéknövelést, mert másból nem nagyon tudnak kiindulni.
(Ez is mennyire életszerű, de most komolyan? Magánszemélyként ki az, aki az obis/praktikeres/ikeás blokkjait tárolgatja évekig, ha már a garancia is lejárt a megvásárolt cuccokra?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!