Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetnék? Elköltözhetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék? Elköltözhetek?

Figyelt kérdés
9éve vagyunk együtt a pàrommal, nem vagyunk házasok. Van egy 4 éves lányunk. 1 éve megromlott a kapcsolatunk amit eddig próbáltunk helyrehozni sikertelenül. Van 2 ingatlanunk abból az egyik ki van adva a másikban lakunk. A párom nem akar elköltözni. Most nagy nehezen belement a másik ingatlan eladásába. Milyen jogaim vannak? Elmehetek a lányunkkal máshova lakni akár a szüleimhez? Bírósàgra sem akar menni. Kell valami papír a továbblépéshez nekem? Nem szeretnék tovább szenvedni. Ügyvédnél jártam de nem javasolták a pert inkább a közös megegyezést javasolták. Nem tudom mit tegyek.
aug. 28. 22:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én házasságból mentem, pontosabban menekültem a szüleimhez egy még egész kicsi gyerekkel. Persze hogy van ehhez jogod, nekem annyit mondtak, hogy írjam le az apának a címet, akkor is ha tudja, csakhogy ne jöhessen azzal hogy ismeretlen helyre vittem a gyereket.

De az enyém bántalmazó kapcsolat volt, a tiedből meg ezt nem olvasom ki (szerencsére). Viszont emiatt te könnyebb helyzetben lehetsz.

aug. 28. 22:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Milyen per merült fel? Gyermekelhelyezési per?
aug. 28. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1-es, ez azért nem így megy.

Apuka odamehet hozzád akár az utcán, megfighatja a gyereket és hazaviheti, hiszen a gyereknek ott van a bejelentett címe.

Neki ugyanolyan jogai vannak jelenleg, mint anyukának.

aug. 29. 16:39
 4/4 anonim ***** válasza:
A gyerek lakóhelyének és ovódájának megváltoztatásához is kell apuka aláírása, akkor is, ha elváltok. Így meg pláne.
aug. 29. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!