Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben vagyok és van közös lakásunk (1/2-1/2), de én költöztem el. A lakásba bemehetek bármikor ettől függetlenül, vagy lecserélheti a zárat?
Ha elhagyod a lakást, akkor elveszíted. Mindenképpen járkálj vissza, és ne hangoztasd, hogy elköltöztél, csak látogatóbanvagy valahol, mert esetleges vita esetén azt mondhatja a bíróság, hogy te elhagytad a közös tulajdont, így lemondtál a további sorsáról, tehát nincs szükséged rá. És minden a párodé lesz!! Vigyázz, ezzel én nem egy ilyen esetet láttam és hallottam. A szomszédból a nő elment a férjétől 3 gyerekkel, mert bántotta őket, a váláskor, ezt el is ismerte és minden a férjéé lett, ő meg maradt semmi nélkül a gyerekekkel.
Ha lecseréli a zárat, akkor vigyél magaddal tanút és alátamaszthatod vele, hogy lecseréltette. De ne törődj bele, mert nem teheti meg!
Ez képtelenség!
Azzal, hogy valaki nem használja a tulajdonát, nem mond le a tulajdonjogáról, és az nem is szűnhet meg.
Az elbirtoklásnak nagyon szigorú kritériumai vannak, azzal, hogy kiköltözöl, nem veszted el a részed, az más kérdés, hogy a jogos részarányhoz jutni körülményesebb lehet
Akkor vajon melyik paragrafus szerint veszti el valaki a háza tuladonrészét, ha elköltözik belőle?
Nagyon érdekelne.köszi
Nem a közös vagyon további sorsáról mond le, maximum arról, hogy a továbbiakban ott éljen. Ez megint nagyon nem ugyanaz.
Keress jobb ügyvédet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!