Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén ami nem konkrét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás esetén ami nem konkrét válás hanem élettársi kapcsolat , olyankor valóban feleződik a vagyon?

Figyelt kérdés
A ház az én nevemen volt én vásároltam, hivatalos életközösség lakcím szerint fent sem állt (a ház vétel dátumában nem hivatalosan sem) akkor milyen alapon kérné a felét? Felújítás nem történt az ingatlanon. Ingósàgokat vàsàrolt amiket hiánytalanul elvihet nem tartok igényt rá az az övé.
2024. márc. 5. 07:41
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
74%

Nem létezik 5 éves szabály. Még ha házasok lettetek volna és te előtte veszed a házat, akkor sem járna belőle neki egy fillér sem. Így meg főleg.

Vigye a mosógépet meg a komódot, amit ő vett és viszlát.

Tiltsd le. Majd ha ügyvédi levél jön - nem fog - azzal kell foglalkozz. A Rozalinda fenyegetőzésével nem kell. Semmi alapja.

2024. márc. 5. 11:43
 32/34 A kérdező kommentje:
Én vagyok a nő. És ő a férfi aki az én házamba költözött, mégis most fenyeget meg követelőzik.
2024. márc. 5. 12:28
 33/34 anonim ***** válasza:
93%
Mondd neki, hogy a követeléseit terelje hivatalos útra, a továbbiakban nem óhajtasz szóba állni vele. Aztán tiltás mindenhonnan. Várod a bírósági idézést. Míg a világ s még két nap. Soha nem jön. Annyit el tudok képzelni, hogy egy ügyvéddel írat valami levelet neked, hogy ennyit meg annyit követel, arra semmiképp ne reagálj. Vigyék bíróságra. Az ügyvéd tudja legjobban, hogy esélye sincs. Hidd el, ijesztget. De nem tartozol semmivel, nincs az a bíróság ami bármire kötelezne. Ügyvédekkel meg nem vagy köteles szóba állni. Az nem hatóság. De ijesztésnek nem rossz ha elég naiv vagy.
2024. márc. 5. 12:36
 34/34 anonim ***** válasza:
55%

Abban az esetben kérhet valamit jogilag, ha "szaporodott valamennyit a vagyonod" amíg együtt voltatok.

Pl: A jogász válaszol (lásd: link):

"Ha két ember összeköti az életét, de nem házasodnak össze, akkor élettársi kapcsolat jön létére. Erre az együttélésre a Polgári Törvénykönyv szabályai vonatkoznak. Az életközösség egyben gazdasági közösséget is jelent. Ellentétben a házassággal, az élettársak az együttélés időtartama alatt önálló vagyonszerzők.

Ha az életközösség megszűnik, bármelyik fél követelheti a vagyonszaporulat megosztását. Tehát a volt élettárs részesedést követelhet a másik félnél elért vagyontöbbletből, arra való hivatkozással, hogy ő maga is elősegítette a vagyon gyarapodását. A háztartásban végzett munka a szerzésben való közreműködésnek számít, és a közös vagyonból részesedést eredményezhet"

[link]

2024. márc. 5. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!