Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált apukaként mennyi fizetésből lehet megélni itt Budapesten?
A válás szélére sodródott a házasságom, a nettó bevételem havi 300e körül mozog. Akárhogy is számolom, ez még az éhenhaláshoz is kevés. 2 gyermekünk van, nagyobb közös vagyon, lakás nincs.
Elvált apukáktól kérdem, nektek mennyiből sikerül nem éhenhalni?
Azt írtam h KB minimálbér. Tisztában vagyok vele hogy a meghamisított statisztikák azzal vigasztalják a csórókat, hogy még ennél is van lejjebb, de valójában csak nagyon kevesen, pl. közmunkások meg segélyből élők keresnek 200e-nél kevesebbet.
Az hogy az ország 3/4-e meg minimálbérre van bejelentve és zsebbe kapja a fizut, megint más téma.
Igen, ez a 300 eFt kevés pénz vagy egy egyedülállónak szűkösen elég.
DE neked gyerekeid vannak, aki nem felnőttek, még ha akarnának sem tudnának dolgozni, pénzt keresni, magukat fenntartani, ennivalót készíteni (ha kicsik)…. Te meg igen.
Elhiszem, hogy ez nem sok pénz, de akkor munkásszálló vagy szobabérlés- de legyél annyi ember, apa, hogy nem hagyod legalább a kicsiket éhezni meg nélkülözni… mert ha se neked, se az anyjuknak nincs semmije és te - egyébként valahol érthető módon- nyígsz itt, hogy micsoda nehéz lesz neked… akkor szerencsétlen kiszolgáltatott kicsiknek, akikért TE ! tartozol felelősséggel vajon milyen nehéz lesz?
Egy munkaképes, dolgozni tudó és akaró embernek kenyér csak-csak akad… de gyerekeknek?
…vannak olyan helyzetek, amikor menni kell, de most kivételesen nem lenne érdemes átgondolni, hogy két szerencsétlen, nincstelen, de legalább alulfizetett öntudatos emberpár ne rontson még jobban a saját sorsán kívül a felelőtlenül életre hívott két gyerek sorsán is?
Két fizetésből két gyerekkel azért könnyebb lenne még ugyanabban ah albérletben is… a te gyerekeid. Tudom, tudom, neked jogod van a boldogsághoz meg társai… de tudod a kicsiknek is, akiknek a jövője is megy a kukába, ha füzetre se lesz pénz… újratermelődik velük a nyomorotok.
…lehet, nem most kéne öntudatoskodni meg önzőzni…
Nem lehet 300 ezer forintból gyerektartással albérletben Budapesten megélni és legyél elkeseredve: a te kb plusz 50-60 ezer gyt-dből anyuka sem tud ugyancsak albiban 360 ezerből se harmadmagáról gondoskodni…
Elvált apuka vagyok én is. Hasonló helyzetben. 300körül van a nettóm de csak 1 gyermekem van. Ez kb tényleg csak az éhenhaláshoz elég.
Ha nem lenne nagyszülő aki segít már rég az utcára kerültem volna.
Jo nagy hulye vagy 11es. Az en 12000es varosomban van 2 ceg aki 1muszakos minimalbert fizet. Semmi cafeteria, potlek, tulora.
Aztan van egy masik elelmiszer gyarto ceg akik egy picit vannak min ber felett. Ott mondjuk 200k az alja. Es meg hany ilyen van a Dunantulon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!