Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, valjak, maradjak ?
34 éves férfi vagyok. A feleségem 30 éves.
A házasságunk 5 éve tart, 10 éve vagyunk együtt.
Az ő családja egy nagyon jómódú, sok pénzük van és van egy nagy családi ház ahol együtt élünk.
Sajnos több vita miatt és sok okból de odáig fajult a helyzet, hogy kivettem egy albérletet amelyet berendeztem, ennek 1 hónapja. Én szerettem volna vele külön költözni, mert családot akartunk, azonban jöttek a viták. Ő nagyon féltékeny es sokszor megalázoan viselkedik. Sehova se mehetek mert ellenőrizget, hisztizik.
Ezek miatt is döntöttem úgy, hogy elválok és elköltözöm.
Miután kijelentettem, hogy megyek, fejemhez vágta, hogy élősködöm rajtuk, majd azt, hogy miattam megy szét a kapcsolatunk, mert én itthagyom őt.
Az albérlet neki nem megfelelő színvonal, nem hajlandó ,, ilyen " helyen lakni.
Ezek méginkább erősítették bennem azt, hogy nem engem, hanem az anyagiakat nézi. Nem is értem, mit látott bennem Ezek után.
Kicsit tartok azonban a magánytól, meg úgy mindentől. Kb 10 éve együtt élünk és furcsa lesz hirtelen külön. Talán azért érzem így, mert nem vitazunk egy ideje már, igazából jól megvagyunk egy fedél alatt, azóta mióta kész a lakás normálisabb is.
Most kicsit elbizonytalanodtam ezt érzem. De közben meg az elveim és az eszem azt diktálja menjek. Tudom, hogy jobb nem lesz ha maradok sem. Csak magam járatom le.
Ti voltatok már így? Hogy úgy váltok el, hogy nem vitáztok? Vagy nem tudom... furcsa ez az egész
Vagy egy időre külön költözöl, olyan dolgokat csinálsz ami jólesik, de attól ne félj hogy mi lesz veled egyedül! Mielőtt Őt megismerted, addig is volt életed, ezután is lesz. Majd ha Ő látja, hogy elboldogulsz magad is, akkor valószínűleg keresni fog. De amíg nélküle "félembernek" érzed magad,
addig tudja, hogy bármikor visszafogadnád és neki ez kényelmesebb.
Minden férfitársamnak mondom, soha ne kövessék el ezt a hibát, amit kérdező, és anno én is: felfelé választ magának társat. Értem itt: szebb, okosabb, gazdagabb, iskolázottabb.
Ezek a kapcsolatok egy idő után mindig bedőlnek.
Kérdező időben lépett, míg nincs gyerek.
Fiatal még, bőven tud új életet kezdeni valakivel, aki az anyagiak terén is hasonló.
Ugy latom te is korulotte es ö is csak maga körül forog.
Elkényeztetett liba,en egy ilyennel nem tudnék 1 fedél alatt lenni , csodálkozom hogy neked eddig sikerült
#18-ra:
Tyűű, itt már sok minden kisiklott, főleg azért, mert ultimátumok vannak, nem pedig közös kompromisszum keresés vagy átbeszélése a megoldásoknak. Ez már csak arról szól, hogy mindenki "bebizonyítsa", hogy a másik a hibás, mert ő bezzeg nyitott lenne a folytatásra...
Amúgy nők részéről az is tipikus passzív agresszió a kapcsolat vége felé, amikor a másik érzéseit, döntéseit nem fogadják el a férfi sajátjának, hanem azt hangoztatják, hogy ezeknek a háttérben külső befolyásolás áll (pl. itt a haveroknak való imponálás), nem a férfi saját gondolatai. Miért mondom, hogy ez agresszió? Mert jól illeszkedik abba a sorozatba, amikor egyes nők (nem az összes, de rengeteg ilyen van) a kapcsolat vége felé megpróbálják "kiherélni" a férfit vagy azért, hogy önbizalomhiány miatt végül maradjon (mert elhiszi, hogy más nőnek nem fog kelleni) vagy szimplán sértődöttségből, bosszúból.
Mik ezek a trükkök? Alapvetően a folyamatos becsmérlés 50 árnyalata: vezetni sem tudsz; tök béna vagy xy dologban; az összes orgazmusom megjátszottam; csak azért csinálod ezt, mert XY (család, haverok stb.) telebeszélte a fejed és te olyan töketlen vagy, hogy nem mersz kiállni magadért. Ez utóbbiról jut eszembe, hogy anno én is megkaptam az "anyuci pici fia vagy, mert ráhallgatsz 30 évesen is" mondatot, holott a családom és ex között sose volt konfliktus és sose szóltak bele a magánéletembe. De szakítás környékén a semmiből egyszerűen ezzel jött mindig...
Btw, egy válásra is jól illenek a gyász fázisai:
- tagadás: pl. dehogy akarsz te elköltözni vagy válni, csak hiszti. Ha el is mész, 2 hét múlva úgyis könyörögve jössz vissza.
- harag (most kb. itt tartottok): te h.lye vagy, töketlen vagy (ld. fentebb), hálátlan vagy és természetesen egy szemét rohadék is; mindez példákkal bőségesen alátámasztva.
- alkudozás: ez is elkezdődött, mert "visszamehetsz, HA ...". Egy idő után puhulni fog (pl. visszamehetsz és akkor majd X év után közösen elköltöztök a szüleitől, HA lesz pénz közös, normális házra stb.)
- depresszió: ázott kiskutya tekintettel, sírva könyörög még egy picike esélyért... Annyira bánja, hogy csúnyán viselkedett stb. (Szerintem itt a legkönnyebb elgyengülni és belemenni a folytatásba; de az esetek többségében pár hónap múlva újrakezdődik minden előlről.)
- elfogadás.
Úristen utolsó, te tényleg leirtad az életem..
Most jelenleg az van, hogy aludj itt nyugodtan, atviszek ezt azt, vannak közös nyári fesztivál belepoink majd elmehetunk.... stbstb.
Mielőtt eljottem azt mondta, hogy másnap valoper indítás.
Most hogy mondtam neki, hogy beadom jovoheten, már van valakim, azért ilyen sürgős, stbstb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!