Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válni akarunk a férjemmel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válni akarunk a férjemmel hogyan zajlik úgy hogy felvettünk hitelt és a babavarot? Van egy közös kislányunk és van egy közös házunk 50-50% van elosztva a részünk!

Figyelt kérdés

Sziasztok 5 éve vagyunk együtt 4 éve házasok egy van egy kislányunk! Az évek alatt 3x megcsalt a férjem a hátam mögött(3-dikat mostanában kezdte és még mindig tartja a csajjal a kapcsolatot mert egy munkahelyen vannak).Itt inkább a kislányunk véget én akarok nagyon elválni mert az apja nem nagyon foglalkozik vele se de velem meg egyenesen úgy beszél néha mint egy kutyával és látom a kislányomon hogy egyenesen mikor már robbanok és elkezdünk veszekedni akkor össze húzza nagyon magát és elkezd sírni nagyon keservesen és alig lehet megnyugtatni(itt hozzá tenném nem beszél a kislány még és mellette SNI fejlesztést is kap).Mindegy nem is az a lényeg ebben az esetben hogy bírok úgy elválni hogy minél hamarabb túl legyek rajta és ne kelljen vissza utazgatnom 350km-et mert a közös hazunkban fiszen nem maradok ezek után. Mondtam neki nekem elég volt így én költözök el a gyerekkel 450km a gyerekkel a szuleimhez O meg marad a közös házban amit öcsémnek és a feleségenek ki adtunk a albérletbe(felső rész).

Minél hamarabb megakarok tőle szabadulni és nagyon nem is akarok tőle semmit se követelni még ezek után se csak már boldog akarok lenni a kislanyommal és hogy ne lássam olyan állapotban mint az elmúlt időkben!

Annyi ehhez az egészhez hozzá tartozik hogy egy párszor mikor rájöttem megütött veszekedés közben vagy mikor nem szólok hozzá mert nem veszi magát észre akkor meg lökdösődik! A legutolsót ami pár napja történt látta öcsém felesége is!

1.Mennyi idő míg elbirok így mindennel együtt elválni tőle?

2.Mit bírok azzal tenni hogy öcsemet és a feleségét se tudja kitenni aki lassan szül(jovohonap elején mikor én már nem leszek itt) mert most velük fenyeget ha elmerem hagyni a kislánnyal akkor kiteszi őket?!

Bocsánat így hajnalban nagyon nem megy a fogalmazás se

2023. júl. 24. 04:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Keresnék egy ügyvédet. A babaváró+csok amúgyis egy elég bonyolult eset, de azzal megspékelve, hogy a tesódék ott akarnak maradni az ingatlanban, szerintem jobb, ha van egy jó ügyvéded.
2023. júl. 24. 04:20
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🙂 egy kis ideig maradnának mert nincs hová menniük
2023. júl. 24. 04:38
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Ha osztatlan közös felesben, akkor te is ugyanugy rendelkezhetsz vele, tehat berba adhatod.
2023. júl. 24. 05:39
 4/21 anonim ***** válasza:
94%
Vissza kell fizetni a babavárót piaci alapon.
2023. júl. 24. 05:49
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvéd, a sérülésekről pedig orvosi látlelet. Helyedben nem adnám fel ilyen könnyen a házat, sokkal nagyobb eséllyel ítélik hozzád, hiszen a férjed aggresszív, fizikailag bántalmaz, a gyereket pedig te kapod.
2023. júl. 24. 06:21
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

A sogornod ha szulakkor neki egy biztos hely kell.

Kérjenek kolcsont vagy vegyenek fel kölcsönt és költözzenek tisztességesen kulon lakasba , várják tisztességesen a babát.

Neked : ügyvéd es válás minél hamarabb

2023. júl. 24. 06:35
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de te nagyon el vagy tévedve ezeket a dolgokat illetően, vagy most csak trollkodsz?

Egyrészt, ha elváltok, kamattal növelten kell visszafizetni a babavárót, plusz mellé ott a hitel, ez a kettő együtt valószínűleg elég nagy összeg, és mindkettőtöknek kötelező fizetnie, ez nem úgy működik, hogy Te lelépsz, és onnantól semmi közöd az egészhez. Nyilván a ház fele is a tied, megegyezhettek, hogy azt ott hagyod neki, de mivel válást követően rövid időn belül már fizetni kell, lehet, hogy a férjed nem is fogja tudni finanszírozni, akkor el kell adnotok a házat, de ha megegyeztek, az is hosszú procedúra, ahogy a válás is, hidd el, te még minimum egy 1 évig járkálhatsz vissza rendszeresen.

A másik, hogy babaváróval terhelt házat nem is lehet elvileg albérletbe kiadni, illetve, feltételezhetően nincs bérleti szerződés, a tesódéknak köze sincs az egészhez, jogtalanul vannak ott. Ha a ház a férjedé marad, abban a pillanatban kirakhatja öket, hogy az ő nevére kerül az egész ház, max. akkor maradhatnának a testvéredék, ha a ház a te neveden is maradna, akkor viszont a hitel+babaváró felét a te számládról fogják vonni. Arról nem beszélve, hogy a férjed simán feljárhag hozzájuk a saját házában és bármit csinálhat náluk, hát hogy vinnének oda egy babát, gondolkozz már....

2023. júl. 24. 07:25
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a legjobb megoldás, ha papíron házasok maradtok! A valóságban meg kulturáltan megbeszélve szétköltöztök.
2023. júl. 24. 08:08
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

#7 CSOK-kal terhelt házat nem lehet kiadni, a babavárót nem kapcsolják ingatlanhoz. A babaváró “személyi hitel”, a csok lesz problémásabb. De nekem úgy rémlik, hogy házrészt ott is ki lehet adni, csak teljes ingatlant nem. Ráadásul a gyereket nem lehet átjelenteni máshova, amíg nem törlesztettek.

A babavárót kamatmentesen elő tudják törleszteni, ha van rá pénzük (ha a meglévő gyerek születése előtt vették fel). A CSOK-ot nem tudom milyen feltételekkel tudják visszafizetni, de szerintem az 5%-os büntető kamat vonatkozik rájuk, mert elég réginek tűnik a hitel, és azok ugye 5%-os kamattal voltak maximalizálva talán egy éve vagy másfél, akik az előtt kötötték.

De mindenképp inkább ügyvéddel beszélnék, mert az ingatlan ugye osztatlan közös tulajdon 50-50%-ban, szóval szerintem azt nem is csinálhatja, hogy a “tetőteret adja ki”, hanem a saját részét tudja talán kiadni de akkor a férj még mindenhova bejárkálhat, ha nincs megosztási szerződés.

2023. júl. 24. 08:24
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj lesz egy ügyvéddel ezt megtárgyalnod mert ezek a CSOk és társaik új dolgok a váló piacon. Amúgy kettő tárgyalásotok biztos lesz egyik a vagyonmegosztás, másik a gyerekfelügyelet. Ha előtte megállapodtok pl a gerek láthatásában írásban mediátor segítségével papíron, akkor esetleg 1 kört megspórolhattok. De szerintem nem lesz rövid neked, mert ezeket a hitelezéseket elosztani, lepapírozni stb... a legrövidebb ideális válás is kb 4-5 hónap. (2 gyerekünk van, mindenben megállapodtunk mediátoron keresztül előre, de tényleg mindenben, és békés is volt, senki nem tartott igényt semmi extrára).

42N

2023. júl. 24. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!