Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az elvált emberek általában lenézik azokat, akik rossz kapcsolatban kitartanak?
Nem váltam el és nem rossz a kapcsolatom, de én inkább az elváltakról szoktam azt gondolni, hogy miért adták fel olyan könnyen, miért nem küzdöttek, tettek érte.
Nyilván minden eset más, van amikor abszolút megértem.
Csak már többször találkoztam olyan ex párokkal, akiknek szuper közös gyerekük van (akár több), én meg ahogy kívülállóként látom és megismerem őket, mind a két szülő normális. Ilyenkor nagyon elgondolkodtató miért rúgták fel a közös életüket, miért jobb nekik ez az út. Nem nézem le őket emiatt, csak nem értem hogyhogy nem segítik egymást.
Aki meg benne marad, az még valamit valószínűleg vár vagy tesz a kapcsolatáért, így ezt nem is lehet lenézni, annak is lehet a jele, hogy komolyan gondolta amikor kimondta az Igent.
Azok, akiknek komoly megakadásaik vannak (értsd: a "továbbléptem" nekik abból áll, hogy tiltás + törlés minden platformon és bosszú, harag érzése), azok másokon verik el a port sokszor, így van.
A gond, hogy manapság egy párkapcsolatban sokkal több az "exit" tábla, mint a falak, amik amúgy megtartanák a kapcsolatot. Van aki fogékony erre és van aki nem. De tény, hogy manapság már az elköteleződés nem erény. Ha valami szar, azt eldobjuk, kész.
Én inkább azt mondanám (15-ös vagyok), hogy több validációt találnak az emberek arra, hogy miért kell, miért lehet kilépni. Arra viszont sokkal kevesebbet, hogy miért érdemes együtt maradni. Erre a szülői generáció van ott legfeljebb, de ott meg mindenki nyilván látta, hogy apa iszik, anya mos/főz (általánosítottam) és ezt nem akarja senki. Nem is következik be ez szükségszerűen persze, nem erre akarok kilyukadni, de viszonylag kevés pozitív validáció van arra, hogy igenis érdemes elköteleződni, kitartani és dolgozni.
Személyes tapasztalat, hogy minden krízis után tovább mélyült a kapcsolatunk...egészen addig, ameddig az ex nejem össze nem jött egy nálam 10 évvel fiatalabb csávóval. :))) Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!