Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nyitott házasság sokkal elfogadottabb dolog volna, sokkal kevesebb házasság érne véget válással?

21
Miféle ostoba kérdés ez?
Veletek ellentétben én nem tettem kategorikus kinyilatkoztatásokat a párkapcsolatokról, pusztán annyit mondtam, hogy a széteső házasságok számából kiindulva talán itt az ideje egy paradigmaváltásnak.
És azt sem mondtam, hogy a nyitott párkapcsolatok aztán tutibiztosan megoldanak minden problémát, csak annyit, hogy szerintem nem elvetendő az ötlet.
De úgy látom, nem lehet errőo beszélgetni normálisan.

23
Meglepő módon a többes szám neked és az előző kommentelőknek szólt. Különös, nem?
A különböző párkapcsolati formák elfogadottsága és az abban élő vagy arra vágyó egyének érzései közt pedig csak a vak nem lát összefüggést. De gondolom korábban ugyanennyire harciasan védelmezték a szülők által elrendezett házasság intézményét, mint ahogy most te a monogámiát.

"Azért mert attól hogy mással is lefekszenek, lelkileg még egy közösség, illetve vannak közös magasabb céljaik, gyereket nevelni, közösen jól élni programok.."
Ja, csak a gyakorlatban ilyenkor 90%-ban lelépnek a másik félhez.
Vagy csak addig nyitott kapcsolat híve valaki, amíg neki nyitott. Ha a partnere is ismerkedik másokkal, akkor van nagy meglepetés.

És a gyakorlatban hogyan bonyolódik az ilyen?
Anyuka válaszol vacsi közben a gyerekek kérdésére, és elmondja, hogy apuka ma egy másik néninél alszik, de minket szeret, holnap már ő fog főzni és veletek vacsizni, mert én meg megyek egy másik bácsihoz 2 napra?

10 minek kéne megindokolni a nagyinak, hogy külön program lesz? Hát egy időben mennek nem?
A másik hogy szervezés kérdése...
5 Én pl marhára nem vagyok prűd, de mégse mennék ilyenbe bele...a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Sztm meg mégtöbb kapcsolat menne tönkre. Nagyobb eséllyel szeretnének a szeretőkbe az emberek.
De most hogy nem annyira elfogadott, attól még aki akar lehet ilyen kapcsolatban...mégcsak nem is kell senki orrára kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!