Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válási mediációval kapcsolatban kinek milyen tapasztalatai vannak?
A volt párommal válunk és ő ajánlotta ezt a lehetőséget. Utánaolvastam, egész bíztató dolgokat írnak róla, de kíváncsi lennék valós tapasztalatokra is, nem tudom, hogy bele menjek-e.
Segített, sikerült megegyezni? Miért volt jó/rossz?
Jobb volt, mintha bíróság döntött volna?
Igen, ez világos és köszönöm! Csak a baj egyenlőre az, hogy hiába kezdünk el ezekről beszélni, mindig máshol lyukadunk ki. Ezért vetette fel a volt párom egyik ismerőse a mediátort, aki elvileg ebben segít, hogy ne térjünk el a témától, ne menjen át hibáztatásba és versengésbe.
Ha ez valóban működik, rajtam nem múlik, csak feleslegesen nem akarnék fizetni. Bár olcsóbb, mint az ügyvéd :D ezért kérdeztem a tapasztalatokat.
Túl vagyunk az első mediáción, meglepően pozitív az eddigi eredmény. Eddig nem bántam meg, remélem így haladunk majd tovább is.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem nagyon pozitív "élmény" volt, azt hittem sokkal rosszabb lesz. Nagyon sok mindenről beszéltünk, voltak érzelmes, nehezebb pillanatok is, de nagyon jó mediátort sikerült találnunk, aki kifejezetten válásokkal foglalkozik és sokat segített.
Mindenben sikerült megállapodnunk és azóta is az ott megbeszéltek alapján zajlik az életünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!