Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működik a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele fele arányban? Babaváró hitel is feleződik?
Házasság előtt vásárolta a férjem a házat amihez én 3.000.000 Forintot adtam. Ebből 1.500.000 Forintról van utalási bizonylatom mint önrész. A többi a berendezésre ment. A férjem az egyedüli tulajdonosa.
Most márciusban felvettük a babavárót. Abból újítottunk. És vissza is igenyeltük a gyerekek után járó lakásfelújítási támogatást 3.000.000 forintot. Két gyermek van. A fiam az előző kapcsolatomból. A lányom a házasság előtt született.
Megromlott a házasságunk és a váláson gondolkozom. A férjem szerint nekem semmi nem jár.
Jelenleg gyesen vagyok a lányommal. Előtte táppénzen ( kb 120.000) majd Cseden (kb. 180.000) illetve Gyeden (kb. 160.000) voltam. Párom közel 500-600.000 keres.
Erről van valamilyen törvény is?
A házat az adásvételi szerződés szerint 2019. Júliusában vette
A lakcímkártya 2019. Szeptembere óta szól ide.
Házasság 2022. Március
Babaváró 2022. Március
Felújítás 2022.oktober
Az együttélést tanúkkal is lehet bizonyítani tudtommal, lakcímkártya nélkül is. Korábbi albérleti szerződés pl...??
"Ha a házastársak a házasságkötés előtt élettársakként éltek együtt, akkor a rendszer már az életközösség kezdetétől hatályosul. Ami azt jelenti, hogy az élettársi vagyonközösség is a házassági vagyonközösség része lesz, amelynek jelentősége abban van, hogy míg az élettársak a szerzés arányában illeti meg a tulajdonjog, addig a házastársakat ½-1/2-ed arányban. Tehát ha folyamatosan élnek együtt, akik korábban a szerződésben kevesebbel járult hozzá, itt elméletileg jobban jár.
A házasság megkötésével az életközösség meglétét vélelmezni kell. Alapvető feltétel, hogy érvényes házasság legyen. Az életközösség átmeneti megszakadása a vagyonjogi rendszer folyamatosságát nem érinti, kivéve, ha a felek között vagyon megosztásra került sor."
6:
1. férfitól az 1. gyerek
2. férfitól a 2. gyerek
3. férfi most a férjed.
Lehet, hogy a 2. és 3. ugyanaz, de nem részletezted. Viszont érdekes, hogy házasság nélkül már szültél neki, most meg hogy házasok vagytok, mégis váltok... más nők a férjüknek sem szülnek, nem még hogy házasság előtt.
És most megint keresed a következő férfit? Szóval csak meglesz a három... csak majd nehogy tőle is elválj.
Egy osszegben 120 napon belul vissza kell fizetni a babavaro addig felvett kamattamogatasat (ahogy beadjatok a bankba a valasi hatarozatot) illetve megszunik a kamatmentesseg es a havi torleszto az eddiginek a tobbszorose lesz. Magyarul mire letelik a 20 ev, a 10 helyett 30 valamennyi milliot fogtok visszafizetni.
Azt javaslom, ha ez lehetseges, elobb adjatok el a hazat, abbol fizessetek vissza onkentesen a babavarot (es egyeb hiteleket ha van), es csak ezek utan adjatok be a valast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!