Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működik a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele fele arányban? Babaváró hitel is feleződik?
Házasság előtt vásárolta a férjem a házat amihez én 3.000.000 Forintot adtam. Ebből 1.500.000 Forintról van utalási bizonylatom mint önrész. A többi a berendezésre ment. A férjem az egyedüli tulajdonosa.
Most márciusban felvettük a babavárót. Abból újítottunk. És vissza is igenyeltük a gyerekek után járó lakásfelújítási támogatást 3.000.000 forintot. Két gyermek van. A fiam az előző kapcsolatomból. A lányom a házasság előtt született.
Megromlott a házasságunk és a váláson gondolkozom. A férjem szerint nekem semmi nem jár.
Jelenleg gyesen vagyok a lányommal. Előtte táppénzen ( kb 120.000) majd Cseden (kb. 180.000) illetve Gyeden (kb. 160.000) voltam. Párom közel 500-600.000 keres.
Hogy neked semmi nem jár, az erős túlzás. De mindenképp beszélj ezekről ügyvéddel!
Ha a házat a házasságot megelőző együttélésetek alatt vette - ha te beleadtál, akkor feltételezem igen, az már vagyonközösségnek számít. Hiába van az ő nevén, az a ház 50-50. Ahogy a hitel is. Az, hogy te dolgoztál-e vagy táppénzen voltál, semmit nem számít a vagyonközösség szempontjából, a férjed keresete meg főleg. Házasságban minden fele-fele.
Dehogy nem jár semmi. A férjed egy lehúzós rbanc.
A házon van hitel?
Kedves utolsó.
Mi az hogy három férfival...
"1.500.000 Forintról van utalási bizonylatom mint önrész. A többi a berendezésre ment. A férjem az egyedüli tulajdonosa."
Miért adtál 3 milliót, ha a férjed lett az egyedüli tulajdonos?
Utolsó azért mert úgy indultunk neki hogy közös tulajdon lesz. Aztán amikor eljött az adásvételi akkor közölte hogy egyedüli lesz S majd átiratja rám a ház felét.
Akkor 8.000.000 volt a ház értéke. Azóta költöttünk rá kb 10-11.000.000 forintot a babaváróból és a gyerekek után járó lakásfelújítási támogatásból.
Aztán amikor eljött az adásvételi akkor közölte hogy egyedüli lesz S majd átiratja rám a ház felét.
_tehát már ekkor át akart verni és te ehhez asszisztáltál :S Mégis mivel tudta alátámasztani annak szükségességét, hogy most csak az övé legyen, de majd egyszer némi újabb ügyvédi költség, átírás és illeték fejében a felét neked adja (ami után neked még adót is kell fizetni ezek felett)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!