Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi jár ilyenkor a feleségnek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi jár ilyenkor a feleségnek?

Figyelt kérdés
En vagyok a férj. A lakásunkat házasság előtt szereztem. A kapcsolatunk megromlott, van egy 2 éves kicsi. A feleségem a szüleihez biztosan nem menne vissza, így viszont az utcára kerülnének, mivel még nem dolgozik. Ilyen esetben tarthatna igényt a lakáshasználatra? Ha igen mégis meddig? Vagy érdemes lenne szempontomból azután válni, hogy talál munkát?
2022. nov. 6. 00:38
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
16%

#10 azért ha anyuka dolgozott előtte és kap gyedet plusz a kérdező fizeti a gyerektartast akkor nehogy már anyuka ne tudjon kifizetni egy albérletet.

Nem beszélve arról hogy bölcsőde is van, el lehet menni dolgozni.

Nem tudom mi ennek a jogi háttere, lehet hogy igaz amit mondasz, de ha így van akkor nőként mondom hogy ez nagyon felháborító hogy valaki csak beleteszi a pcsjat a készbe aztán nem lehet kirakni..

2022. nov. 6. 08:21
 12/34 anonim ***** válasza:
31%
A gyereket csak nem rakod ki, de a nő mehet a hìd alá.
2022. nov. 6. 08:39
 13/34 A kérdező kommentje:

#4-es dehogy lennék ilyen. Csak emiatt vagyok még vele. De közben lelkileg meg sorvadok. De a gyerekért megéri. Bár erre mások azt írnák lépjek, ne maradjak gyerek miatt mert az kifogás.

Na most akkor kinek is van igaza? :)

2022. nov. 6. 08:49
 14/34 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy kraikom. De kimondják a válást, neki itélik a gyereket akkor mégis oldani kellene az anyagiakat is. Mindenképpen megvárnám azt, hogy anyagilag jobb helyzetbe kerüljön. Találjon állást, a gyerek meg legalább ovis legyen.
2022. nov. 6. 08:52
 15/34 anonim ***** válasza:
74%

Én csak azt nem értem, hogy miért van az kijelentve, hogy a szüleihez nem menne vissza. Van az az élethelyzet, hogy nincs más választása. Persze ha normális körülmények között élnek a szülők. Bölcsit is kezdhetné ott a gyerek. Sokszor a szülők segítik az anyukát, hogy újra munkába tudjon állni.

Nálatok ez nem megoldható?

Vagy jobb lenne úgy elválni, hogy közös lakásban laktok és majd mindenki felviszi a lakásba az új párját, vagy mi?

Senkit nem kell kitenni az utcára, főleg nem egy gyereket. De én már a környezetemben láttam olyat is, amikor a nő kényelmi okok miatt nem akart elköltözni. A végén kapott egy autót, mert a házhoz semmi köze nem volt (csak egy bőrönddel jött a kapcsolatba), és nagy nehezen akkor el tudott költözni. Ilyen is van....

2022. nov. 6. 09:28
 16/34 anonim ***** válasza:
95%

6

Nagyon hadilábon állsz a matekkal, ha neked medián bérrel számolva mindabból, amit felsoroltál, "akár havi 400 ezer forint" is kijött.

Ha kedved esetleg részletezni, hogy ez hogy jött ki?

2022. nov. 6. 09:51
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

6

A GYED, ami függ az anya korábbi jövedelmétől, a gyermek betöltött 2. életévég jár.

Utána a GYES jár, aminek összege fix, 2022-ben bruttó 28.500 Ft egy gyermek esetén.

2022. nov. 6. 10:04
 18/34 anonim ***** válasza:
20%
Remélem az ilyennek sosem lesz többet nője ,sem gyereke. Bár a lakásból nem jár neki semmi . Írtatok valamilyen szerződést annak idején ki mit vitt a házasságba? Legalább ne lennél annyira görény ,hogy a saját gyerekedet kirakod.... Megcsinálni könnyű volt mi? Fizetheted majd a gyerektartást amit a fizetésed szerint ítélnek majd meg és vonnak le míg a gyerek nagykorú nem lesz,de remélem nem láthatod többet sosem ,eltiltják tőled!!
2022. nov. 6. 12:03
 19/34 anonim ***** válasza:
59%
18 írta kommentár h nem akarja őket korakni!
2022. nov. 6. 12:13
 20/34 anonim ***** válasza:
87%
6 ,a gyednek van maximuma, hiaba keresek netto 600at, max 230- 250 körül fogok kapni ,plusz gyes. A 400 nem jön ki sehogy.
2022. nov. 6. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!