Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi jár ilyenkor a feleségnek?
#10 azért ha anyuka dolgozott előtte és kap gyedet plusz a kérdező fizeti a gyerektartast akkor nehogy már anyuka ne tudjon kifizetni egy albérletet.
Nem beszélve arról hogy bölcsőde is van, el lehet menni dolgozni.
Nem tudom mi ennek a jogi háttere, lehet hogy igaz amit mondasz, de ha így van akkor nőként mondom hogy ez nagyon felháborító hogy valaki csak beleteszi a pcsjat a készbe aztán nem lehet kirakni..
#4-es dehogy lennék ilyen. Csak emiatt vagyok még vele. De közben lelkileg meg sorvadok. De a gyerekért megéri. Bár erre mások azt írnák lépjek, ne maradjak gyerek miatt mert az kifogás.
Na most akkor kinek is van igaza? :)
Én csak azt nem értem, hogy miért van az kijelentve, hogy a szüleihez nem menne vissza. Van az az élethelyzet, hogy nincs más választása. Persze ha normális körülmények között élnek a szülők. Bölcsit is kezdhetné ott a gyerek. Sokszor a szülők segítik az anyukát, hogy újra munkába tudjon állni.
Nálatok ez nem megoldható?
Vagy jobb lenne úgy elválni, hogy közös lakásban laktok és majd mindenki felviszi a lakásba az új párját, vagy mi?
Senkit nem kell kitenni az utcára, főleg nem egy gyereket. De én már a környezetemben láttam olyat is, amikor a nő kényelmi okok miatt nem akart elköltözni. A végén kapott egy autót, mert a házhoz semmi köze nem volt (csak egy bőrönddel jött a kapcsolatba), és nagy nehezen akkor el tudott költözni. Ilyen is van....
6
Nagyon hadilábon állsz a matekkal, ha neked medián bérrel számolva mindabból, amit felsoroltál, "akár havi 400 ezer forint" is kijött.
Ha kedved esetleg részletezni, hogy ez hogy jött ki?
6
A GYED, ami függ az anya korábbi jövedelmétől, a gyermek betöltött 2. életévég jár.
Utána a GYES jár, aminek összege fix, 2022-ben bruttó 28.500 Ft egy gyermek esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!