Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál ez hogyan osztható? Mi jár a feleségnek?
A ház kizárólag a férj tulajdona (örökség)
35 éve volt tetőfelújítás, amihez az fát a feleség szülei biztosították, de ekkor még a férj szülei voltak a tulajdonosok. Szintén ebben az időszakban egy teljes központifűtés-csere is történt (cserépkályháról kazán-radiátor kombóra) amihez a radiátorokat szintén a feleség szülei biztosították.
20 éve egy teljes fürdőszoba-felújítás is történt, közös pénzből, ekkor a férj és a férj édesanyja voltak a tulajdonosok.
En igy tudom, ha hazasok vagytok, es ugy orokoltok, akkor az kozos vagyon.
Erre valaki irjon. Kivancsi vsgyok
Nem lenne egyszerűbb megkérdezni egy ügyvédet?
Az biztos, hogy a feleségnek jár pénz vagy ingatlanrész, de nem tudom, hogy a felújításkor ráköltött összeg fele, vagy az értéknövekedés fele. Ezért nem árt ügyvédhez fordulni, mert ő tudja, hogy milyen esetben mi a pálya. Esetleg ellát pár tanáccsal.
Neten ötletelni nem jó ötlet, mert te arra számítasz, hogy jól jársz, válásnál meg kiderül, hogy a bíró nem úgy ítél, ahogy a gyakorin megszavazták, te meg rápacsálsz.
Nagyon okos, rafkós ügyvédet keress! De szerintem jobb ha megeggyeztek, vagy elengeded a dolgot.
Az ellenfél arra fog hivatkozni, hogy állagmegóvás! Tehát:Tető volt, használtátok, tönkre ment, új kellett. Fürdő volt, tönkrement, új kellett. Ezeknek a "tönkretételébe" te is részt vettél. Te is élvezted amíg jó volt. Jog így nézi. Nehogymá, te kiszálj a felújításból.
Ha pl. Hozzáépültetek, vagy garázs tetőtér stb. Épült, tehát az ingatlan értéke tartósaan gyarapodott, akkor annak a rád eső része jár.
Itt kicsit csavar a dologba, hogy apósod nevén volt az ingatlan. Ilyenkor ki fizet, és mit, azt nem tudom. De lehet apukát kell perelned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!