Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem bejegyzett élettársi kapcsolatnál szétválás esetén?
Ha az örökségemből vásárolt házban éltünk együtt a két gyerekünkkel, amit ő a 80%-ban én általam vásárolt építési anyagokból újítottunk fel, de az ő munkája van benne, és a keresetét félreteszi magának, csak épp annyit tesz a családi kasszába közösbe, amennyi már épp csak elég hónap végéig, akkor mit követelhet ebből kiköltözéskor?
A gyerekeket szinte 100%ban én neveltem, láttam el, minden házimunkát én végeztem, ő csak aludni, tvzni, enni járt haza. Ki akarja fizettetni velem a beletett munkája árát. Kiforintosította, mintha csak egy munkás lenne, akit én szállásoltam el arra az időre, míg együtt éltünk. De dolgozni az én általam vett autókkal járt, szinte minden felújításhoz kellő anyagot én vettem. Ő a munkáját tette bele. Nyilván a számlák már rég nincsenek meg, hogy bizonyítani tudjam.
A két gyerek mellől még nem tudtam dolgozni menni, mert nem hajlandó itthon maradni velük, ha betegek, vagy bármit intézni kell velük. Így ő tart el, anyagi függésben tartva. Ebből lett elegem. Hiába kértem, nem törődik egyáltalán a gyerekeivel.
Milyen a vagyonmegosztás ilyenkor? Tényleg ki kell fizetnem, amit itt dolgozott? Dehát benne lakott ő is, különben albérletet is fizethetett volna. Plusz babysittert. Mert a 2 gyereke nem magától nőtt föl a polcra téve... Főztem, mostam, takarítottam rá, mint valami hotelben. Igaz, hogy eltartott, míg a gyerekek kicsik voltak, de minden mást én csináltam itthon, és ő most mindent ki akar venni innen, amit csak betett, mint egy bankból.
Nem akarom kisemmizni, de így nem tartom fairnek, hogy annyit kér érte, mintha vadidegeneknek dolgozott volna, ergo kiszámlázná a munkáját.
Ez ilyenkor hogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!