Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezési ügyekben miért mindig az anyánál lesz elhelyezve a gyerek? Miért ennyi szexista a bíróság?
A gyerekek is jobban ragaszkodnak az anyjukhoz, az ő érdekükben is van ez. Az anya mindennapi hiánya jobban megviselné őket, mint az apáé. A gyereknek a nőies babusgatásra, szeretgetésre szüksége van, egy apa nem tudja ezt megadni. Más, ha egy férfi szeretgeti a gyerekeit, az nem ugyanolyan, egy nő ezt jobban tudja. Ha pont ugyanazt csinánák, ugyanazokat a mozdulatokat, stb. akkor is egy gyerek az anyjához vonzódik jobban, az ő ölelésére vágyik.
Meg olyan szociális hozadéka is van, hogy egy gyerek nagyon szégyellné magát egy közösségben, ha ő nem mondhatná azt, hogy együtt él az anyjával, kívülállónak érezné magát, hogy mindenkinek jelen van az anyukája a mindennapi életében, csak ő az, aki időnként találkozik vele, és csak az apja van otthon. A többi gyerek is furán nézne rá, pedig nem ő tehet róla. Nem lehet ilyesminek kitenni egy gyereket. Egy gyereknek az anyjánál van a helye.
Nincs mindig így, de hogy az esetek többségében miért, annak elég egyszerű oka van: az apák elég ritkán kérik a bíróságon, hogy náluk legyen a gyerek elhelyezve.
Ha igen, akkor most már inkabb az osztott elhelyezést preferálják, egyébként meg azt veszik figyelembe, hogy amíg közös háztartásban éltek, melyik szülő töltött több időt a gyerekkel, pl ki volt vele otthon, ha beteg volt, ki szokott tanulni vele, ilyenek, meg persze az is szempont, hogy melyik szuko tud jobb körülményeket biztosítani neki, de ha az apával felületesebb a kapcsolat, mint az anyával, akkor az azért inkább az anya mellett szól.
Amiért szinte csak anyák vannak az ovi, suli előtt, a szülői értekezleten, fogadóórán, orvosi rendelőben, játszón…
Volt párom csak azért akarta gyerekeket, mert más esetben el kellett hagynia a házamat, és csak azt vihette volna amit hozott és megtermelt (egy utazótáska ruhával jött ide, ami extrát tudott vinni az egy notebook, egy gaming pc, hozzávaló székkel, asztallal)
Nálunk nyilatkozatot kért a bíróság a pedagógusoktól és a védőnőtől, hogy milyen a lányaink kapcsolata az szüleikkel, mennyire ismerik a szülőket, satöbbi.
A nagylányom tanítónénije és napközis nevelője azt nyilatkozta, hogy abban két évben (2.-as volt akkor, a nyilatkozatot május végén írták) egyszer sem találkoztak az apával.
De ami talán viccesebb volt, hogy ex nem tudta megnevezni a gyerek tanárait.
Öt éve költözött el (kiszedte a zárat a bejárati ajtóból, mert azt ő vette) kb négy éve nem tart kapcsolatot a gyerekekkel (akikért foggal-körömmel küzdött) és minden hónapban küld 2ezer forint gyerektartást, csak azért, hogy ne kérhessek államit.
Azért mert a nő hordja ki, szüli meg, eteti, pelenkázza, ha beteg orvoshoz viszi, gondoskodik a kötelező oltásokról is, éjszakázik vele, ha beteg ő megy betegállományba. Míg a pasi mondjuk rá sem tud adni egy szandált,vagy be sem tudja gumizni a haját. Anyuka gondoskodik a tiszta ruháról, esetleg vasal is, főz, rendet és tisztaságot tart a gyerek körül. Mi van még? Na mindegy, rengeteg indok van.
De mesélhetnék, a férjem jéghideget ad a kislányunknak a hűtőből de mivel neki nem tudtam elmagyarázni úgy hogy megértse hogy torokgyulladást kap a lányunk, ezért az 5 éves kislányomnak magyaráztam el hogy ne fogadjon el olyan hideg tejet a hűtőből, és szóljon hogy mikrózni kell egy kicsit. Vagy amikor lázas köhögős beteg, akkor cipeli edzésre. Hát bolond na. Természetesen ő nem megy betegállományba a lányom miatt, na ilyenekért szokták anyánál elhelyezni. Most az hogy egy rántottát sem tud megsütni és tűzhely közelében még nem láttam a férjem, az is egy dolog, bár nem ezen múlik.
"De ami talán viccesebb volt, hogy ex nem tudta megnevezni a gyerek tanárait."
Na álljunk már meg ezt miért is kellene tudni? Szerintem az én szüleim az osztályfőnök nevén kívül egyik sem ismerték. Persze ahol egyesével be kell menni minden tanárokhoz év végén egy szatyor pénzzel, hogy ugyan ne buktassák már meg a gyereket, ott lehet hogy a tanárok nevei memorizálásra kerülnek... :)
Nálunk nem voltak lefizetve a tanárok, mégis mindegyiket ismerték név szerint a szüleim, és a többi gyerek szülei is.
Nem is tudtam, hogy ennek létezik ellenkezője.
18!
Pontosan három tanárról volt szó:
1: osztályfőnök,
2: délutános nevelő,
3: tesitanár.
Ebből kettőnek a teljes nevét tudom, de Tesitanár Józsibácsi vezetéknevét csak akkor, ha rákukkantok a suli honlapjának a névlistájára.
De az osztályfőnökkel minden reggel, a nevelővel minden délután találkoztam, beszéltem pár szót.
Szerintem alap, hogy akire órákra rábízod a 6-7 éves gyereket, annak legalább a nevét tudod.
Ugyanez az óvónő.
(Fun fact: a helyes megoldás Kovács Katinéni volt. Mindkét gyereknél )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!