Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után mennyi gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után mennyi gyerektartás a reális? Külföldi munka esetén?

Figyelt kérdés
2 gyerek az előző házasságaiból van, egy meg az új feleségétől. Az új feleségnek is van 2 gyereke korábbi házasságból. Kb. 1400-1600 eurót keres. 25-30e ft-ot fizet gyerekenként. Ez reális? az osztrák családi pótlékot ki igényelheti meg a gyerekek után?
2022. júl. 27. 08:14
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Ezért gondolkodom hogy a bíróságon, hátha reálisan nézni a helyzetet
2022. júl. 27. 10:21
 12/28 A kérdező kommentje:
igen, az is van. Az nem jelenti azt h illene akkor abban a hónapban dupla gyerektartást fizetni?
2022. júl. 27. 10:23
 13/28 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom hogy lehet e igényelni, mert nekünk még nincs gyerekünk. Viszont így marha kevés ez az összeg amit küld. Pláne ha a gyerekkedvezményt is igénybeveszi utánuk kint, mert akkor rengeteg adóvisszatéritést is kap. Én megkérdezném tőle hogy hajlandó e feljebb vinni az összeget, vagy pedig akkor a bíróság dönt, de ott minden bevételére rálátásuk lesz és sokkal rosszabbul fog járni.
2022. júl. 27. 10:25
 14/28 anonim ***** válasza:

12# illene.... ha úgy áll a gyerekeihez.

Én 8 évre kaptam a volt páromtól 10 ezer forint gyerektartást. Nem vittem bíróságra, mert direkt feketén dolgozott, havi 15 ezer forintért meg nem fogok pitizni.

2022. júl. 27. 10:29
 15/28 A kérdező kommentje:

13: és a bíróság a kinti fizetését fogja figyelni vagy átszámítja a Magyarországon hasonló munkakörben kapott bérre?

Van még adóvisszatérítás is? az igen

(maszekol is feketén itthon, de ez hivatalosan nem kimutatható, ezért nem írtam eddig, hogy plusz bevétele is van és mégiscsak ennyi pénzt fizet)

2022. júl. 27. 10:32
 16/28 anonim ***** válasza:

15#

Van. A párom tört évet dolgozott kint 5 hónapra 2400 eurot kapott adóvisszatéritésben.

2022. júl. 27. 10:38
 17/28 anonim ***** válasza:
Neki 1800 euro a havi fizuja
2022. júl. 27. 10:39
 18/28 A kérdező kommentje:
Szerintetek mennyit ítélne meg a bíróság reálisan?
2022. júl. 27. 10:46
 19/28 anonim ***** válasza:
Szerintem egy ügyvédet keress, és ő tud ebben segíteni.
2022. júl. 27. 10:56
 20/28 anonim ***** válasza:
75%
Ahogy a #2 válaszomban leírtam, a bíróság (legalábbis Magyarországon) a tartásdíj megállapításakor nagyon sok körülményt mérlegel, beleértve a tartásdíjat fizető ember lehetőségeit, körülményeit és a tartásdíjat kapó ember szükségleteit és körülményeit is. Nem lehet az a cél ugyanis, hogy a tartásdíjat fizető ember (az új családjával együtt) anyagilag ellehetetlenüljön, tönkremenjen. Ha az illető férfinak az 1500 eurós havi jövedelméből kell mondjuk egy albérlet és a rezsije árának felét is fizetni Ausztriában, és három gyereket az új feleségével mondjuk szintén felesben eltartani, nos ehhez ennyi jövedelem szerintem odakinn kimondottan szűkösnek számít. Úgyhogy ugyan lehet pert indítani, de szinte garantálom, hogy a körülményekre való tekintettel lényegesen több tartásdíjat a bíróság nem fog megítélni.
2022. júl. 27. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!