Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora gyerektartást éreztek méltányosnak a jelenlegi infláció mellett?
Szerintem a közös lakásnál meg kellene szüntetni, hogy közös legyen és onnantól tiszta lap, nincs mit egymás szemére hányni. Ezt lehet úgy, hogy eladjátok és felezitek vagy megegyeztek, mennyivel vásárol ki téged és ha az neked jó, fizetheti részletre. (Vagy vegyen fel hitelt ugye és fizessen ki úgy.) Az első verzió kevesebb vitával járna, viszont a második kényelmesebb a gyerekeknek. Lehet kombinálni gyerektartással a kettőt, de szerintem külön kellene kezelni. Egy fél lakásnak viszont a piaci értéke nem ugyanannyi, mint egy egész felezve, hiszen lakóval nem tudnád eladni. Viszont ha ki akarsz szúrni vele, lehet (ügyvéd) a közös tulajdon megszüntetését kérni (azt hiszem ilyenkor elárverezik talán, osztán azt felezhetitek). Ennél szerintem mindenképp jobb, ha megegyeztek valamiben. Mert minden ilyen mérges helyzet a gyerekeid pszichéjén fog csattanni.
A gyerektartás pedig apuka fizetése alapján állapítják meg - így ez a leglényegesebb infó lenne - ha nem közös megegyezéssel állapodtok meg valami másban. Plusz be szoktak kérni a számlákat anyukától, mennyit költ a gyerekekre, mert bizony figyelembe veszik az addigi életszínvonalat, amibe beletartozik nemcsak a rezsi, kaja és ruha meg tanszerek, különórák, táborok, fogszabályozó... hanem még az xbox, telefonok, mozi meg a megtakarítások is. Plusz az anya ideje is, hiszen neki kell pl. betegszabira mennie vagy ő nem vállalhat mellékest, túlórát. Szerintem az 100-120 korrekt, ha olyan nettó 450-et keresel, viszont kijönni belőle persze nem annyira fog, mint akár egy éve.
Az viszont, hogy másnál hogy van, mert miben egyeztek meg, kb. mindegy. Persze vannak apák, akik le se *** a gyerekeiket meg inkább minimálra jelentik be magukat, és anyák, akik beletörődtek, -fáradtak ebbe és nem perelnek újra akárhány évenként (pláne ha olyan volt a válás, hogy örülnek, ha nem kapnak egy dühöngő őrültet a nyakukba, minthogy még ők fenyegessék).
Felezése az alabbinak
Gyerekekre juto rezsi azaz a rezsi 2/3 a, gyerekek etetése, ruhaztatása, sport, nyelvtanar, korrepetalas, fogszabályzo szemuveg nyaralás teli szunet táborok i phone, utaztatási koltsegek, zsebpénz, betegsegek eseten gyogyszerek, mindez osszeadva/2
A bérleti dijat azert hagytam ki mert torveny is hogy aki lakhatasi tamogatast ad illetve a lakhatast fizeti annak nem kell gyt t fizetni.
Ezen felul gyerek nelkul is ki kene perkalni egy lakbert
Meg amugy a gyerek miatt kimaradt bevételeket is ide szamitanam.
Pl ha miattuk kell tappenzen lenni akkor a fel fizetes bukta arra az idora az gyerek miatt esik ki, plusz az anyuka nem éjszakázhat sok esetben es nem vállalhat túlórákat sem vagy hétvégi pluszokat sem. Nagyon sok jovedelemkiesés is lehet ha a nőnek kell mindig gyerek miatt alulfizetobb melot vallalni de gyerek nelkul meg lehet keresne dupla annyit is.
Amit a ferfi keres meg mert neki igy viszont ideje szabadul fel dolgozni ha nem ő neveli
A berleti dijat hyerek nelkul is fizetni kéne. Az nem tartozik gyerekkoltsegbe
Max ha apuka pl rájuk hagyta a házat ingyenlakhatást biztosit akkor apukának nem kell gyt t fizetni. Vagy ha a teljes havi berlést fizeti a nőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!