Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ex párommal közös lakás hitelünk van milyen megoldások vannak?
Aminek eddig utána jártam, hogy nem lehetséges kiváltani mert egyikünk se tudja egyedül kiváltani a hitelt, mert ugye ahoz egyikünknek kéne egy adós társ, hogy egyedül átválalja.
A kérdés a váláskor a bíró kötelezheti azt aki a lakásba maradt, hogy adja el és...?
Vagy milyen lehetőségek vannak még előtte megegyezni, hogy mind két fél jól járjon? A bíróság mit szokot lépni ez ügyben a váláskor ha addig nem oldódik meg?
Vagy lehetséges olyan papírt írni, hogy egyik fél vállalja a hitel fizetését és a másik le mond a saját részéről mondjuk a közös gyerek javára?
Több kérdés is volt köszi a válaszokat előre is!
"Ezért ügyvéd előtt kéne megegyezni szerintem is, hogy én fizetem de benne marad a hitelbe."
Ha jól értem, te akarod fizetni, de közös maradna a hitel és erről akarsz szerződést ügyvéd előtt? Na ilyent nem lehet. Vagy átvállalaod a hitelt vagy nem.
Abba senki nem fog belemenni, hogy átíratja a tulajdonrészét a nevedre, de papíron marad rajta a hitel, amit te fizetsz vagy nem fizetsz. Ha a nem fizeted, a bank rajta fogja behajtani, a bankot nem érdekli, hogy köztetek milyen szerződés van.
És miért menne ebbe bele éppeszű ember? Hogy leköti magát hitellel, mikor a hitelfizetés tárgyához semmi köze már?
Nem az ő tulajdonresze a gyerekunkre iratja. Ezt ő mondta ez nekem is megfelelne.
A hitel én fizetnem, de így van ha lesz új párja és szeretnének felvenni hitelt nem tudnak majd...
Vagy ha ebbe bele megy mondjuk ez járható út egy közjegyző előtt? És ha igen akkor az utána módosítható ha xy év múlva meggondolná magát vagy sem?
"a hitelt is tudom fizetni"
erről a bankodat kell meggyőznöd, nem minket. de szerintem az előbbire nemsok esélyed van ebben a hitelezési környezetben. egyedüli adóst ingatlanfedezetes hitelben NAGYON jó anyagi kondíciók mellett hagynak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!