Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ex párommal közös lakás hitelünk van milyen megoldások vannak?
Aminek eddig utána jártam, hogy nem lehetséges kiváltani mert egyikünk se tudja egyedül kiváltani a hitelt, mert ugye ahoz egyikünknek kéne egy adós társ, hogy egyedül átválalja.
A kérdés a váláskor a bíró kötelezheti azt aki a lakásba maradt, hogy adja el és...?
Vagy milyen lehetőségek vannak még előtte megegyezni, hogy mind két fél jól járjon? A bíróság mit szokot lépni ez ügyben a váláskor ha addig nem oldódik meg?
Vagy lehetséges olyan papírt írni, hogy egyik fél vállalja a hitel fizetését és a másik le mond a saját részéről mondjuk a közös gyerek javára?
Több kérdés is volt köszi a válaszokat előre is!
2es
Igen ezeket tudom köszi
Arra, hogy ingatlan eladás legyen arra kötelezhet a váláskor a bíró!?
Úgy értem amikor az lesz, hogy vagyonmegosztás?
Másik tegyük fel egyik félnek esetleg lesz adostarsa de a másik fél nem akarja eladni azaz nem akar kiszálni mivel ő lakik benne akkor azt kötelezheti a bíró?
Ha nem tudtok megeggyezni, akkor eladás is lehet. Ilyenkor a másik tulajdonosnak elővásárlási joga van. Amelyik fél el akarja adni, az indíthat eljárást közös vagyon megszüntetése miatt.
És rohadtul nem mindegy, mik az arányok. Most kezdtétek el fizetni a hitelt vagy már csak pár év van hátra?
AMúgy ha a másik tulajdonos nincs negatív hatással a gyerekre (alkoholista, agresszív...), akkor senki nem fogja kitenni a részben saját lakásából.
Ha megtudtok egyezni, akkor bármiben megeggyezhettek. A ti dolgotok.
Bíróság el is árverezi a végén. Szerintem egyezzetek meg ügyvédek előtt, ne menjetek bíróságra, mert a gatyátok rámegy.
Én biztosan eladnám az ingtlant, hitelt kifizetni, maradék pénzen osztozni. Ne jussatok el a bíróságra.
Én maradtam a házba a párom költözött a gyerekkel. Ő döntése volt.
A válás nem én indítom tehát a költség az övé lesz ha már ennyire erőlteti.
Eladni nem akarom de kivenni őt a hitelből se tudom és ő se engem.
Ezért ügyvéd előtt kéne megegyezni szerintem is, hogy én fizetem de benne marad a hitelbe.
De persze ebbe hosszú távon nem valószínű valaki is bele megy, mert ha új párja lesz stb és akarnak hitelt nem tud felvenni mert benne van egy hitelbe....
A hitel nem volt fizetve mert moratórium alatt van.
A válóper és a vagyonmegosztás két külön per, úgyhogy attól, hogy beadja a válópert és a pár tízezer forintos illetéket kifizeti, a vagyonmegosztási per költségéből még rád is fognak terhelni, ha perre kerül a sor mert nem tudtok megegyezni.
Nem fog ebbe belemenni, mert nem fog tudni hitelt felvenni, ha te általad lakott ingatlan hitele a nevén marad. Amúgy is gondolom ezen felül járna még neki az ingatlanból, valahogy azt is kell rendezni. Az eladás ennyire nem járható részedről? Mert ha bíróság lesz és árverezés, sokkal rosszabbul jártok.
Szóval attól, hogy te fizeted tovább a hitelt, ő otthagy csapot-papot, ingatlant a tulajdonrészével, de nem kell fizetnie tovább... szerintem ez marha kevés lesz neki.
Ő azt mondta ami nekem is megfelelő h lemond a házrol és ami az ő része az a gyereké lesz.
Csak ugye a hitelbe akkor is adostars marad mert nem tudom megoldani h egyedül atvegyem. De eladni se akarom.
Tehát rajta múlik h jó e neki de a baj h hosszú távon ha lesz új párja az logikus nem fog neki tetszeni ha esetleg hitelt akarnak és nem tudnak mert benne marad.
Meg nem is tudom lehet ilyen papírt írni h lemond róla a gyerek részére és én fizetem a hitel és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!