Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Összhang (egyetértés sok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összhang (egyetértés sok mindenben) hiánya, közös érdeklődési kör hiánya, közös zenei kedvelés hiánya?

Figyelt kérdés
Ha csak az értékrend azonos tulajdonképpen, de majd' minden más különböző, az akkor nem kapcsolat igaz, csak a látszata?
2022. máj. 20. 08:03
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Az egyetértésnél fontos tudni, hogy milyen kaliberű. Világnézeti eltérés igenis válóok lehet, erre nem hoznék példát, mert máris feminácinak lennék elkönyvelve, de mondjuk ilyen lehet a vallás is. Ha egyik túlbuzgó, másik ateista, az nagyon nagy különbség tud lenni. De egy olyan egyetértés hiánya mint pl. az egyik nagyobb rendet szeret, a másik inkább kupisabb, könnyen megoldható és tolerálható.

Közös érdeklődésnél nagyon jó lenne tudni, hogy van-e egyáltalán ami ténylegesen közös. Ezek akár alkalmi dolgok is lehetnek, pl. mindketten szerettek túrázni, de ritkán van rá lehetőségetek. De ha abszolút nincs semmi, akkor kár erőltetni.

Közös zenei kedvelés meg számomra egy nagyon vicces válóok lenne :D én pl. nem hallgatok abszolút zenét, mindenem a csend, még a tipikus relaxációs vagy tanulós zenéket se tűröm. Megoldás: párom fülessel hallgatja a saját számait. Ezt válóoknak megnevezni inkább "keressünk mégazértis hibát a kapcsolatba" jellegűnek tűnik nekem.

2022. máj. 20. 08:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Amiket felsoroltál, azok fontos elemek lehetnek. Olyan pontok, amik segítik az összecsiszolódást, az "összenövést" az évek során.

Nem feltételei azonban a kapcsolatnak, főleg nem hosszú távon. A habitus és a közös célok, a közös értékrend sokkal fontosabbak. És nagyon fontos még a kölcsönös vonzalom egymás iránt. Ha ez nincs meg, előbb-utóbb valaki elégedetlen lesz a kapcsolattal.

2022. máj. 20. 08:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Hú, ez egy nagyon jó (és nagyon összetett) kérdés.

Az egyetértés szempontjából szerintem az a legfontosabb, hogy a dolgok, amikben nem értetek egyet, mennyire kompromisszumképesek, és mennyire befolyásolják a mindennapjaitokat. Pl. ha abban nem vagytok egy véleményen, hogy vállaljatok-e gyereket, vagy sem, az eléggé vízválasztó dolog, mert fél gyereketek nem lehet, valamelyik álláspont mellett el kell köteleződnötök. Ha pl. azzal kapcsolatban nem értetek egyet, hogy milyen volt Leonardo DiCaprio alakítása a legutóbbi filmjében, az nem kellene, hogy problémát okozzon, hiszen sem a kapcsolatotokat, sem az életeteket nem befolyásolja. Van egy csomó olyan dolog is, ami a ti habitusotokon múlik, pl. ha mások a politikai nézeteitek, akkor számba kell venni, hogy mekkora szerepe van az életetekben. Úgy pl. összeegyeztethető, ha négyévente egyszer, a választáskor érdekel benneteket úgy istenigazán, úgy már nehezebb, ha legszívesebben egész álló nap arról beszélgetnétek. Fontos szerintem még a nézeteltérések esetén, hogy egyébként mennyire erős a kapcsolatotok, mennyire vagytok összhangban. Ha pl. csak egy-két dolgon különböztök össze, de egyébként ezzel kapcsolatban sem bíráljátok egymást, és egészséges a kapcsolatotok, lehet, úgy leszel vele, hogy ennyi miatt még nem dobsz el egy embert, aki jól bánik veled. Viszont ha már a 23. fontos témában nem értetek egyet, akkor (jogosan) érezheted azt, hogy nincs is bennetek már semmi közös, és nem biztos, hogy ez így megéri.

Az érdeklődés szerintem az a kérdéskör, ami nem a legnagyobb vízválasztó kell, hogy legyen, de nem is szabad elbagatellizálni. Exemmel ezen a téren nagyon rosszul álltunk, ráadásul ő még előfordult, hogy le is szólta az én érdeklődési köreimet, baromi rossz érzés volt együtt élni azzal, hogy tudom, hogy ha elmennénk egy hosszabb autóútra, és nekem kellene zenét betennem, ő valószínűleg legszívesebben felkötné magát, amikor pedig megnéztem a kedvenc filmeit, úgy éreztem, mintha elpazaroltam volna 1,5 órát az életemből, annyira távol állt az ízlésemtől. És ha egyszer nem tudunk elmenni koncertre, moziba, színházba úgy, hogy mindeketten élvezzük, és arról sem számolhatok be, ami érdekel, mi marad? :D Úgyhogy azóta nekem szempont az is, hogy érdeklődési körökben legyen akkora metszet, amiből tudunk gazdálkodni. Amikor az utamba került valaki, akivel sok téren megegyezett, vagy legalábbis hasonlított az ízlésünk, maga volt a megváltás, jó volt az életemnek ezeket a részeit végre megosztani valakivel. :D

Azt fontos megjegyezni, hogy senki sem fog pontosan mindenben ugyanúgy vélekedni, mint te, kompromisszumok és ízlésbeli különbségek mindig lesznek, de azokat tudod mérlegelni, hogy neked ezek mennyire súlyosak - mert a túl sok kompromisszum sem feltétlen jó.

2022. máj. 25. 00:00
 4/4 A kérdező kommentje:
#3 Röviden, a második bekezdésedben leírtak passzolnak leginkább a helyzetemhez, helyzetünkhöz. Az elsőben leírtak annyira nem.
2022. máj. 25. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!