Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál mennyi jár a másik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál mennyi jár a másik félnek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Van egy lakás, amit 4 évvel az esküvő előtt vettem, saját megtakarítást használtam önerőnek és a hitelt rá azóta is én fizetem (ő soha egy fillért bele nem adott). Viszont akkor már ismertük egymást, és beköltöztünk a lakásba. Bejelentve a lakásba csak az esküvő után lett.

Ilyen esetben váláskor mennyi járna neki? Gondolom nem a fele...

Gyerek nincs, más nagyobb vagyon szintén nincs.

2022. ápr. 24. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem jogi oldalra írsz?
2022. ápr. 24. 13:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt egy csomó hülye választ fogsz kapni!
2022. ápr. 24. 13:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ami tuti, hogy jár neki, az a házasság alatt fizetett hitelednek a fele a vagyonközösség miatt, hacsak nem rendelkeztetek valahogy másként. Meg a házasság alatt szerzett dolgoknak a fele, ami nem házasság előtti vagyonból származik vagy nem örökölted, ajándékozták neked. De ezt meg bizonyítani kell. A többiről pedig inkább kérdezz meg egy ügyvédet inkább. A ház fele tuti nem jár neki.
2022. ápr. 24. 13:30
 4/10 anonim ***** válasza:
19%
Semennyi!
2022. ápr. 24. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem a lakásból nem jár neki semmi, mert azt a házasság előtt vetted, és a hitelt is te fizetted ki. De ha a házasságotok alatt esetleg volt lakásfelújítás amit esetleg ő fizetett, akkor azért az visszajár neki. A házasság alatt szerzett vagyon a közös vagyon, tehát ezek a dolgok feleződnek.

Mindenképpen javasolom, hogy keress fel egy ügyvédet, aki felvilágosít a jogaidról, mert az a biztos (mi nem ismerjük a részleteket).

2022. ápr. 24. 13:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A házasság alatt fizetett hitel fele jár neki.

"a hitelt rá azóta is én fizetem"

Ez így értelmezhetetlen, mivel a házasság vagyonközösség.

2022. ápr. 24. 14:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A hitelt nem tudod te fizetni, mivel a házasság óta vagyonközösségben éltek, így a megkeresett vagyonotok közös.

Így tehát ahogy már írták: a házasság során fizetett hitel fele az övé.

2022. ápr. 24. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Illetve tudtommal a házassági vagyonközösséget már az együttélésig visszamenőleg számolják, te meg a lakást akkor vetted.

Úgyhogy ügyvédet mindenképp kérdezz meg, mert fog belőle követelni és fog is járni neki.

2022. ápr. 25. 16:11
 9/10 A kérdező kommentje:

"Illetve tudtommal a házassági vagyonközösséget már az együttélésig visszamenőleg számolják"

Mondjuk nem tudom, ennek mi a jogalapja és hogy ez kiterjed-e mindenre.

"mert fog belőle követelni és fog is járni neki"

Az tiszta sor, hogy jár neki belőle, a kérdés, hogy mennyi. Mert a felét nem tudom kifizetni.

2022. ápr. 25. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:
A mennyi attól függ, mennyi hitelt fizettetek rá és ez hogy viszonyul az önerődhöz, amit te fizettél be még régebben a vásárlásnál.
2022. ápr. 25. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!