Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál mennyi jár a másik félnek ebben az esetben?
Van egy lakás, amit 4 évvel az esküvő előtt vettem, saját megtakarítást használtam önerőnek és a hitelt rá azóta is én fizetem (ő soha egy fillért bele nem adott). Viszont akkor már ismertük egymást, és beköltöztünk a lakásba. Bejelentve a lakásba csak az esküvő után lett.
Ilyen esetben váláskor mennyi járna neki? Gondolom nem a fele...
Gyerek nincs, más nagyobb vagyon szintén nincs.
Szerintem a lakásból nem jár neki semmi, mert azt a házasság előtt vetted, és a hitelt is te fizetted ki. De ha a házasságotok alatt esetleg volt lakásfelújítás amit esetleg ő fizetett, akkor azért az visszajár neki. A házasság alatt szerzett vagyon a közös vagyon, tehát ezek a dolgok feleződnek.
Mindenképpen javasolom, hogy keress fel egy ügyvédet, aki felvilágosít a jogaidról, mert az a biztos (mi nem ismerjük a részleteket).
A házasság alatt fizetett hitel fele jár neki.
"a hitelt rá azóta is én fizetem"
Ez így értelmezhetetlen, mivel a házasság vagyonközösség.
A hitelt nem tudod te fizetni, mivel a házasság óta vagyonközösségben éltek, így a megkeresett vagyonotok közös.
Így tehát ahogy már írták: a házasság során fizetett hitel fele az övé.
Illetve tudtommal a házassági vagyonközösséget már az együttélésig visszamenőleg számolják, te meg a lakást akkor vetted.
Úgyhogy ügyvédet mindenképp kérdezz meg, mert fog belőle követelni és fog is járni neki.
"Illetve tudtommal a házassági vagyonközösséget már az együttélésig visszamenőleg számolják"
Mondjuk nem tudom, ennek mi a jogalapja és hogy ez kiterjed-e mindenre.
"mert fog belőle követelni és fog is járni neki"
Az tiszta sor, hogy jár neki belőle, a kérdés, hogy mennyi. Mert a felét nem tudom kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!