Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül ma egy válás?
Vagyonelosztas újabb peres ügy?
Van egy hiteles lakásunk fele -fele arányban.
En át tudnám vállalni az ő részét, de nem megy bele. A lakáshoz szüleim által jutottunk hozzá , van róla papír, ők adták a kezdő tőkét.
Gyereke nem kell neki, de menni se akar.
25 évre vettük fel a hitelt ebből eddig 3 ev 8 hónap lett fizetve.
Kérlek csak olyan válaszoljon aki biztos választ tud írni nemcsak "lehet", meg "talán".
Van olyan, hogy válás után aki kifizeti a másikat, az marad a lakásban. Jogásszal beszeltem, de ügyvédre nincs pénzem.
Ilyen esetben, ha én ki tudom őt fizetni, mert van segítségem, akkor ugye csak az eddig kifizetett hitel felét kérik kifizetni, es az ingóságok felét?
Van egy 2 milliót érő autónk. Az övé. Annak is a fele engem illet ugye?jól tudom?
Kérdező: alap a magyar jogban, hogy összeházasodás után minden szerzemény közös szerzemény, kevés kivétellel. Ha jól veszem ki a szavaidból nem nagyon van ilyen kivétel nálatok.
Ha a szüleid adták a kezdőtőkét a lakáshoz a házasság után, hiába van róla papír, hogy ők adták, ha nem volt házassági szerződés erről, akkor ez nem tesz semmilyen különbséget, az egész ház/lakás közös vagyon, 50-50%.
Az autó, hacsak nem volt meg már 21 évvel ezelőtt is a házasság előtt, az is közös vagyon, 50-50%.
Ezen nem nagyon tud változtatni az ügyvéd.
"Ki tud abban segíteni, hogy mennyi egy ügyvéd díja egy ilyen ügy lebonyolitashoz?"
Az ügyvédi díj mindig egyedi megállapodás kérdése, Kedves Kérdező. Az, hogy mennyiért vállalja, mindig attól függ, mennyire bonyolult az ügy, várhatóan mennyi munkája lesz, mennyi ideig fog tartani, ..., stb. Ahhoz, hogy megtudd, mennyiért vállalja, el kell menned egy ügyvédhez egyszeri konzultációra, és majd mérlegeli, hogy tudja-e vállalni az ügyed képviseletét.
Az, hogy Jóskának 100Ft-ért vállalta az ügyét ugyanaz az ügyvéd, nem jelent hivatkozási alapot. Lehet, hogy (látszólag) ugyanazt az ügyed neked majd 50Ft-ért vállalja el, de az is lehet, hogy 200Ft-ért.
Hajrá!:)
11-es
A lakás fele -fele, de a kezdő tőke amit én kaptam, az már nem közös. Mivel jártam jogi tanácsadáson, így tudom ezt biztosan.Amúgy meg jól látod, minden más közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!