Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mikor szűnt meg, hogy válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor szűnt meg, hogy válás esetén az apának már nem jár a pótszabi, ha nem egy lakcímen lakik a gyerekeivel?

Figyelt kérdés

Volt munkahelyemen évekig megkaptam, és mikor elváltam, akkor a csoportvezetővel néztük a jogszabályokat, amiben az volt, hogy én is megkapom, aztán évekig automatikusan töltöttem is a pótszabi igénylőt, és a személyzetiről senki nem szólt, hogy nem jár, pedig kis cég volt, és ott is tudták a családi állapotom, meg, hogy 2 hetente nem megyek be túlórázni emiatt. De rajtam kívül még 2 elvált apáról tudok aki szintén megkapta.

Most váltottam munkahelyet, és ugyanúgy kitöltöttem a papírt, erre szóltak, hogy a könyvelőjük visszadobta az igénylésem, és mikor rákerestem , akkor meg már csak olyant találtam amiben azt írták, hogy az apa is csak akkor kaphatja meg, ha együtt lakik a gyerekeivel.

2022. febr. 27. 08:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Annak a kulonelo szulonek aki max 2 hetente hétvégen, vagy unnepekkor van csak a gyerekkel, annak nem jár.

Ez 2022.évi szabályzatban van

[link]

2022. febr. 27. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Bocsi ez már 2020 ban is így volt

[link]

2022. febr. 27. 10:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is olvastam, hogy már ez a helyzet, de mi bő 5 éve mentünk külön, és akkor olvastuk bent a jogszabályokat, azok alapján meg akkor mindkét szülőnek járt, akkor is ha csak az egyiknél vannak állandó jellegel a gyerekek. Cégnél meg mint írtam , nem jelezték, hogy bármi változott volna, simán,a két gyerek után 4 nap plussz szabival indultam év elején .
2022. febr. 27. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

2014-ben váltam, és nekem a cégnél szóltak, hogy ha nem azonos lakcímen lakok a gyermekemmel, akkor már nem vagyok jogosult a gyermek után a pótszabi igénybevételére.

Azt nem tudom, mikor változott pontosan.

2022. febr. 27. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:
"A Munka Törvénykönyve szerint gyermeknek a családok támogatására vonatkozó törvény szerinti, saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermek számít, tehát aki a szülővel életvitelszerűen együtt él és annak gondozásából rendszeres jelleggel legfeljebb csak napközbeni időszakra kerül ki. Ennek alapján az elvált, különélő szülő, aki például kéthetente hétvégéken, ill. ünnepek alatt tart kapcsolatot a gyermekkel nem jogosult pótszabadságra. "
2022. febr. 27. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!