Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor szűnt meg, hogy válás esetén az apának már nem jár a pótszabi, ha nem egy lakcímen lakik a gyerekeivel?
Volt munkahelyemen évekig megkaptam, és mikor elváltam, akkor a csoportvezetővel néztük a jogszabályokat, amiben az volt, hogy én is megkapom, aztán évekig automatikusan töltöttem is a pótszabi igénylőt, és a személyzetiről senki nem szólt, hogy nem jár, pedig kis cég volt, és ott is tudták a családi állapotom, meg, hogy 2 hetente nem megyek be túlórázni emiatt. De rajtam kívül még 2 elvált apáról tudok aki szintén megkapta.
Most váltottam munkahelyet, és ugyanúgy kitöltöttem a papírt, erre szóltak, hogy a könyvelőjük visszadobta az igénylésem, és mikor rákerestem , akkor meg már csak olyant találtam amiben azt írták, hogy az apa is csak akkor kaphatja meg, ha együtt lakik a gyerekeivel.
Annak a kulonelo szulonek aki max 2 hetente hétvégen, vagy unnepekkor van csak a gyerekkel, annak nem jár.
Ez 2022.évi szabályzatban van
Bocsi ez már 2020 ban is így volt
2014-ben váltam, és nekem a cégnél szóltak, hogy ha nem azonos lakcímen lakok a gyermekemmel, akkor már nem vagyok jogosult a gyermek után a pótszabi igénybevételére.
Azt nem tudom, mikor változott pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!