Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit gondoltok erről ? Ezért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről ? Ezért lehet igazából annyi válás ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Valamelyik nap pont beszélgettem a párommal eljegyzés/házasság/válás témáról.

Azt beszéltük, hogy valószínűleg azért van ennyi válás, mert az embereknek borzasztó az onismerete, teljesen a kapcsolatert el, közben feladja önmagát és nem halad előre, mint egyen, közben persze a kevés önismeret miatt rosszul is válasz part, szóval igazából nem is csoda, hogy ennyi válás van. Szóval nem is igazándiból az az ok, hogy az emberek ne tudnának működtetni egy kapcsolatot, hanem hogy eleve rossz partnert választanak és így már eleve egy rossz kapcsolatot próbálnának meg működtetni. Persze erre meg rájön, amit a media is szajkoz, hogy minden és mindneki lecserélhető, de szerintem a korábban felsorolt dolgok többet nyomnak a latban.

Ti mit gondoltok erről?

Akiket ismertek a környezetetekben (házas, elvált embereket), rájuk mi jellemző ?

2022. febr. 24. 09:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%

Örülj inkább neki, hogy lehet válni.

Ha a kereszténység uralkodna, akkor nem lehetne válni, hanem addig kellene várni, míg a férj meghal. Vagy ha valaki mégis elválna, úgy, hogy a házastársa nem paráználkodott, akkor ő maga nem házasodhatna újra.

2022 van, az emberek szabadok. Ha úgy döntenek, hogy elválnak, akkor tegyék. Majd megtalálják mással a boldogságot.

2022. febr. 24. 09:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Azert válnak mert mindenki.más ember lesz joformán 5 -10-15-20 év mulva.

Ez a fajta egyéni fejlodés vagy megy egyutt egymással szinkronban vagy nem.

Tehat ha vki 40 évesen már 40 éves eletet akar élni, de a 40 éves párja még mindig 30 éves életet akar élni, jonnek a gondok..

2022. febr. 24. 09:59
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
Még hitelfelvétrleknél is képtelenek az emberek 20 eves stádiumokban gondolkodni elore. Nemhogy hazasságoknál.
2022. febr. 24. 10:00
 4/13 anonim ***** válasza:
37%

Már leírtam az oldalon, hogy szerintem a korai szex. Attól jön a köd, és igazából ez az, ami idővel elmúlik, nem a szerelem. Csak sokan nem szerelmesek a párjukba, hisz nem is ismerik őket.

Gondolj csak bele, hogy sokkal nagyobb személyiségbeli különbségekre is legyinteni szoktak, mindent meg akarnak beszélni, elfogadni vagy lemondani róla - kivéve, ha a szexről van szó. Mi? A másik nem szereti az orált? Amúgy mindenben tökéletes, álmaid emberkéje, de nincs orál? Akkor ennyi volt, keress valakit, akivel rohadtul nem illetek össze, de legalább a dugás úgy megy, mintha nem lenne holnap.

Hogy ez jó-e, azt nem tudom. Mindenesetre furcsa, hogy az életnek egy kis szeletkéjére ilyen hevesen reagálunk. És eredménye sincs, hisz akik tökéletesen passzolnak az ágyban, azok sem maradnak örökké együtt.

És igen, amit írsz. Nincs önismeret, önismeret nélkül meg mások ismerete sincs.

2022. febr. 24. 10:05
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem, félre értettél kedves első, nyilván nem gondolom, hogy maga a válás rossz lenne, nyilván van, amikor szükséges, például abban az esetben, ha amúgy tényleg arról van szó, hogy jó kapcsolat volt de a felek elhidegultek. Ugyanakkor szerintem a legtöbb válás pont azért következik be, amit irtam, hogy 5-10 év múlva rájönnek, hogy sosem volt jó a kapcsolat és mindent elturtek.

Ezek a nyilván menthetetlen kapcsolatok és ebben az esetben jó is, ha válnak.

De az elhideguleskor meg van esély arra, hogy megmentsenek egy alapjaiban/korábban működő kapcsolatot.

2022. febr. 24. 10:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen, az elfejlodesben is valóban lehet valami, ez tényleg fontos.
2022. febr. 24. 10:31
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem azért több oka van a válásoknak. Egyrészt amit te is írtál, de igen, ott van még a más irányba fejlődés is. Plusz az ellaposodás, mert közhely, de ha az ember belekényelmesedik a kapcsolatba, nem tesz érte, akkor előbb-utóbb akkor is unalmas lesz, ha amúgy a megfelelő partnerrel van együtt. De lehet még millió ok, eltérő gyermeknevelési nézetek, anyós-após gondok, anyagi gondok...

A négyessel nem értek egyet. Mi az első randin lefeküdtünk a férjemmel, és 7 éve együtt vagyunk. És a jó szex nagyon fontos a legtöbb embernek egy kapcsolatban. Biztos van akinek nem annyira, de azért a többségnek igen, pláne fiatalon. A nők nagyrésze pl csak a nyalástól tud elélvezni, szóval esetükben a nincs orál, azt jelenti, hogy nincs orgazmus. Azért orgazmus nélkül leélni egy életet nagyon kemény. Pár év után olyan szinten kiéhezett lesz az ember lánya, hogy aztán nem csoda, ha megcsalja a másikat az első jóképű szembejövővel.

2022. febr. 24. 11:01
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért van ennyi válás, mert szép az élet, csak sok a k*cs*g.
2022. febr. 24. 12:12
 9/13 anonim ***** válasza:
84%

Én nagyon egyetértek, de van ennél rosszabb is. Amikor nem válnak és erre biztatnak másokat is. Ebből sokkal több van. Jöhetnek a lepontozások, már megszoktam. Írok példát:

Itt az oldalon is volt: Főhősünk huszonévesen elvett egy nőt, mert akkor "úgy tűnt, ő volt a legjobb lehetőség." Állítása szerint a nő veszekedős, domináns típus, mindig is az volt. Vajon miért vette el? Valószínűleg az akkori prioritások szerint, jó külső, állandó kielégítő szex. Mi kell még? Jobb úgyse jut. Gondolta ő. Azóta eltelt kb.10 év, született 1 vagy 2 gyerek. A külső nyilván változott, a szex mennyisége és minősége is csökkent. Maradt a hisztérikus természet. A férfi próbálta helyrehozni a kapcsolatot.(Az most nem kérdés, hogy igaz-e, csak abból tudok kiindulni, amit ő írt, a másik felet nem ismerjük.) Évek óta nincs változás. Nos, emberünk megismert egy kolléganőt, akibe állítása szerint beleszeretett, a dolog kölcsönös. 1 éve ismerik egymást. Csak lelki kapcsolat van köztük, a férfi szerint nagyon összeillenek, hasonlóan gondolkodnak, sose érzett még így (a feleségével se.) A megcsalást nem tartja opciónak. A kérdés a válás, hogy megpróbálja-e az új nővel. Nos, 10/9 válaszoló szerint ne! Érvek: 1. Csak a farkad hajt, ez nem szerelem.(A kérdező többször leírta, hogy nem, ő szerelmesnek érzi magát. Ha a farka hajtaná, már megdughatta volna.)2. Az új kapcsolatban is ez lenne.(???Az első kapcsolatban sose volt szerelem, ebben van. Az első nővel semmi közös nem volt bennük, az "újjal" van. Miért egyértelmű, hogy ugyanarra a sorsra jut?) 3. Inkább hozza rendbe a kapcsolatát.(Figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy már több éves próbálkozás volt erre+ sose volt igazán rendben. A kérdező szerint egy fiatalkori rossz döntése volt a házasság.)

Szóval arra jutottam, hogy a megunt feleségek egyöntetű válaszai alapján egy olyan idealista kép él a fejükben, miszerint a férfi huszonévesen SOHA nem a farka által választ, egyáltalán nem befolyásolja a nő külseje, kizárólag a tökéletes természete miatt veszi el. Ellenben 30 fölött senki nem találkozhat olyannal, akivel történetesen összeillik, végképp nem lehet szerelmes. Minden nő, akit az esküvő után útjába sodor az élet, valójában egy sárkány, és nyomába se érhet a huszonévesen, nyilvánvalóan kiforrott személyiséggel, hormonoktól abszolut nem befolyásolt állapotban, észérvek alapján választott csodának 😂

Röviden: Ha huszonévesen hozol egy rossz döntést, minek következményeként lesz 5-10 rossz éved, akkor véletlenül se változtass! Add meg a módját, és éldd le sz.rul a következő 40-50 évet is. Na, én ezt nem értem, és soha nem is fogom megérteni.

2022. febr. 24. 15:18
 10/13 A kérdező kommentje:

Szerintem ez butaság. Én pl soha nem tudtam elmenni a nyalastol és soha nem is élveztem annál ellenére, hogy a páromat szeretem oralisan kenyeztetni.

Orgazmus lehet anélkül is, hogy a pár konkrétan szexelne, de amiatt szakítani, mert maga a tényleges aktus nem olyan hu de azta, szerintem butaság, ha amúgy más módokon mi tud elégíteni a párod.

2022. febr. 24. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!