Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet békében válni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet békében válni?

Figyelt kérdés

Ha úgy érzem nem kéne ebben a kapcsolatban maradnom mert nem vagyok boldog, de tartok tőle a másik fél teljesen összeomlana és fájdalmat meg nem akarok okozni, családja keményen ellenem fordulna, én családomtól is megkapnám...

Szóval inkább őrlöm magam a békéért, és pereg, megy az élet mellettem anélkül hogy annak élnék ami, aki vagyok?

2022. jan. 26. 14:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A békében elváláshoz két fél kell sajnos.

Ha a másik oldal és a család is be fog támadni, akkor ez nem fog békében menni.

Rajtad áll, beleállsz-e, felvállalod-e vagy őrlődsz még a látszatbéke kedvéért.

2022. jan. 26. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A te esetedben ezek szerint sehogy, bár ki tudja.. Békében azok vállnak, akiknek elegük van egymásból, és ezt mindketten ki tudják mondani. Honnan veszed, hogy ő nem pont így érez? Szoktatok beszélgetni róla, hogy baj van?
2022. jan. 26. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a videóban Némethi Erika önismereti tréner elmagyarázza azt amit te is kérdeztél!

Te csak saját magadért vagy felelős, és nem a másik félért. A családtagoknak meg végképp nem kell megfelelned. A te életedről van szó és ebbe nem szólhatnak bele más emberek.

https://www.youtube.com/watch?v=zjCt8YKMLfQ

2022. jan. 26. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 évig őrlődtem, mire lépni mertem. Ma már teljesen másként csinálnám.

Ott volt minden, buktam nem kevés pénzt is és sajnos az exem mentálisan beteg volt, egyre betegebb, így rettentően megnehezítette a válást. Állandóan öngyilkossággal fenyegetőzött, zaklatott, hol könyörgött, hol megvert. Az elköltözésem után másfél évig zaklatott és iszonyú nehéz volt tőle megszabadulni, de ma már azt mondom, hogy sokkal előbb kellett volna lépnem. Szerencsére talált magának másik nőt, így azóta békén hagy.

A saját időd pereg, minél több ideig vagy ebben a boldogtalan helyzetben, annál kevesebb időd lesz boldognak lenni. Egyszer úgyis meg kell lépned, ne halogasd, mert nagyon bánni fogod, hogy hagytál hónapokat/éveket elvesztegetni az idődből csak azért, mert attól féltél, hogy a környezeted majd mit szól.

Van egy ilyen mondás:

"Azoktól kérdezném, akik egész életükben attól rettegtek, hogy mit szólnak mások, végül mit szóltak?" - ugye, hogy mennyire jelentéktelen mások véleménye? Mindig arra gondolj, hogy nem ők vannak a te helyzetedben, nem nekik kell élniük a te életedet!

2022. jan. 26. 15:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok ismét, amit a 3-as írt, nem rossz tanács, én személyesen is voltam Némethi Erikánál és sokat segített a csoportos foglalkozás.
2022. jan. 26. 15:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz 2 ember kell. En meg nem voltam hazas, de egy baratom az elso felesegetol teljesen normalisan, bekeben el tudott valni, ma is nagyon joban vannak baratilag. A masodik no kicsinalta, tonkre akarta tenni, zsarolta a gyerekkel. Akkor beszelnek ha nagyon muszaj, akkor is a gyerek miatt, aki amugy az apaval el.
2022. jan. 26. 15:08
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos kb csak akkor lehet ha érzelem és sérelem mentes mindkét fél, màskülönben mindig valamelyikben ott lesz az a bizonyos tüske.
2022. jan. 26. 15:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
7-es, attól, hogy tüske van valakiben, még lehet értelmesen/normálisan állni egy váláshoz. Nagyon kevés olyan eset van, ahol mindkét ember ugyanannyira válni akarna. Ez inkább intelligencia kérdése, semmi másé.
2022. jan. 26. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van! Inkább őrlődj hosszú évekig, évtizedekig, miközben a másiknak is rabolod az idejét, mint egyszer felvállalni a konfliktust és túlesni az egészen pár nap alatt.

Az ő családjával beszélni se kell többet, mit érdekel, hogy mit gondolnak?

A párod meg ne féltsd, az élet megy tovább. Pár hét és áldja az eget, hogy vége, és lehetősége van megtalálni azt a boldogságot, amit te soha nem fogsz neki megadni.

Az, hogy éltek egymás mellett, nem ugyanaz, mint boldogan együtt élni. Ne mondd, hogy te ugyanolyan szerelmesen viselkedsz, mint az elején, és a másik észre se veszi, hogy baj van! Azt hiszed, ez nem fáj neki? Szerinted ezzel nem teszel rosszat? Engedd el, hadd menjen, mindketten így jártok jobban.

2022. jan. 26. 16:15
 10/10 anonim ***** válasza:
71%
Hirtelen kell feltépni, mint a sebtapaszt. Minél hamarabb közölni és lelépni. Amúgy nem is értem miért csinálsz ebből lelkiismereti kérdést. Biztos tudja a párod, hogy boldogtalan vagy, mégsem zavarja. Akkor te miért foglalkozz az ő érzéseivel?
2022. jan. 26. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!