Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás megoldása úgy, hogy az egyik személy nem teremt kontaktust a másikkal?
Sziasztok!
Szeretnék segíteni "B" személynek, hogy megoldást találjunk, hogy "A" személytől el tudjon válni fizikai kontaktus nélkül.
Nem akarok semmilyen adatot megosztani, csak ami nagyon szükséges, ha nem haraxotok.
"A" személy külföldön él (Németo.) és el szeretne válni "B" személytől aki Magyarországon él. Annyit tudni kell az egész sztoriról, hogy "A" személyről hangfelvételek vannak (Ő küldte ezeket üzenetküldő appban) vállalhatatlan formában (egy pszichológus megnyalná mind a tíz ujját, nem kicsit személyiségzavaros* az illető így laikusan is). Miután meg lett mondva neki, hogy ne keresse "B" személyt a továbbiakban, azok után is próbálkozott "B" személy zaklatásával/fenyegetésével. Minden platformon le lett tiltva, természetesen.
A legújabb próbálkozása a következő: Egy közös régi ismerős által üzent külföldről, hogy el szeretne válni. Ami nem is lenne rossz ötlet, tekintve a kapcsolatuk milyenségére. De azt üzente, hogy szeretné ha elküldené "B" személy a lakcímét, mert kellenek a papírokhoz. Pont ezt szeretnénk elkerülni, mert egyértelmű, hogy kiakarja tudakolni, hol lakik "B" személy. ("B" személy már jó ideje elköltözött és hála az égnek a közös ismerős sem tudja hol lakik.)
A kérdésem: Van erre valami jogi megoldás, hogy úgy tudjanak elválni, hogy ne tudja meg a másik személy hol lakik?
*Volt nagyon sok éve egy öngyilkossági kísérlete "A" személynek, mert kirakta a szűrét "B" személy, ezt láttam én is. Plusz van múltja a hatósággal is "A" személynek. -> Ezt csak azért írtam le, hogy ne akadjunk el a részletekben. (Már rutinos vagyok itt, nagyon sok áldozathibáztatást végigolvastam errefelé.) :)
Köszönöm szépen "B" személy nevében is!
Családjoggal foglalkozó ügyvéd tanácsát kérje ki az adott személy, felvázolva a kérdésbeli szituációt, a hangfelvételeket és az adatvédelmi aggodalmakat a másik személy viselkedése miatt.
a hangfelvételeket is vigye, játsza le, mutassa meg.
Nekem is ez volt az első megérzésem, hogy ide már ügyvéd kell. :(
(Egyik félnél sincs szülő, már idősek ők is)
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!