Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válást próbáljuk egyeztetni a feleségemmel, kiskorú gyerek, közös ház van. Tapasztalatok, tanácsok?
Természetesen vele is beszéltem már, igyekszünk a kislányunk érdekében a lehető jobb megoldást találni.
30millió értékű közös hitelmentes ingatlanunk van. Ugye adott 3 verzió, vagy ő vagy én kifizetjük a másikat (arra már nagyrészt hitel kellene) vagy eladjuk és felezünk (ez ki tudja mennyi idő lenne). Feleségem viszont azt mondta legutóbb, hogy a nagymamájához költözne (60 km-re).
A kislányt szeretném/szerettem volna közösen nevelni fele-fele időben, nagyon szoros a kapcsolatunk. Viszont ha ő valóban messzebb költözik így óvodaváltás lenne, és szinte lehetetlen lenne megoldani.
A ház felét én szívesen kifizetném neki, bár abból a pénzből nem is nagyon tudna a közelben egyedül lakást se venni. Ő nem hinném, hogy hitelt venne fel azért, hogy engem kifizessen.
Nagy dilemmában vagyok. Csak a gyerek miatt együtt maradni egyszerűen már nem tudunk.
Azt hogy ti hogy tudtok megegyezni, erre itt ne várj választ.
Igaz kérdés sincs.
én úgy gondoltam, hogy amelyikünk megy a házból az a közelben vesz egy lakást. erre jött ezzel hogy ilyen messzire menne, teljesen ledöbbentem. bár az bennem van, hogy ezzel akar visszatartani az egész válástól. azért a házat ingyen nem tudom ott hagyni, akkor én miből vegyek? ha a felét kifizetné, bár nem tudja hitel nélkül, akkor is még nekem is kellene hitelt felvennem.
a házasságunk évek óta nem működik sajnos, pár éve már összepakoltam, de vettem egy mély levegőt és inkább maradtam! csak és kizárólag a gyerek miatt! nem nagyképűségből, de a gyerek még jobban is szeret engem, mint az anyját. annak sincsen semmi értelme, hogy 2 hétig vagy akár 1 hétig nem lát, felhívnak, sír utánam. biztosan fognám magam és átmennék. de ez sem mehet hosszútávon én is tudom
"vegyen új házat, meg még fizessen gyerektartást. "
Anyukának ki kell fizetni a férjet, tehát ez feleződik.
Gyerektartást meg nyilván. Anyukának sincs semmi ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!