Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Boldogtalanság vs gyerekek?
Már ígyis-úgyis sérült gyerekeket neveltek. Előttük ordibáltok egymással, ezt a mintát tanulják meg...
Nem értelek téged és a sok másik embert, aki ugyanezt csinálja. Miért kell megvárni, amíg betelik a pohár? Miért nem lehetett IDŐBEN leülni vele, elmenni párterápiára?
Na mindegy, talán még nem túl késő: menjetek el most!
"De gyáva vagyok, képtelen vagyok vállalni a felelősséget egy válás súlyának, mert nem akarom a gyerekek életét ezzel tönkretenni."
Mert azzal viszont jót teszel nekik, hogy idegbeteg házi sárkány módjára ordítozol az apjukkal. Egek..... Rádférne egy pszichiátriai kezelés, mert agyadra ment az élet. A kutya is jó dolgában veszik meg.
Ha meg gyáva vagy változtatni, akkor még is mit akarsz? Van baj a toronyban rendesen az héccentség.
Hogy érted azt hogy a gyerekek életet tönkretennéd a válással? Mi lenne a baja a gyerekeknek a válás után?😳
Illetve mit jelent az hogy csonka családban nőnének fel? Nem hal meg a válás után az apjuk, nem nőnek fel apa nélkül ..
#8 Ha elválsz lehet, hogy egy darabig szomorú leszel és bűntudatod lesz. Az is lehet, hogy a gyerekeknek kell néhány hónap, amíg hozzászoknak. De hosszútávon biztos vagyok benne, hogy jobban jársz.
Én azt az alternatívát tudom, hogy mi lesz, ha nem válsz el. Anyám pont ugyanezeket mondogatva maradt apám mellett, aki agresszív volt és kontrollmániás. Rendszeresen megalázta, megütötte és ordított vele. Ha visszaszólt megrángatta és kapta a pofont. Az egész gyerekkorom folyamatos gyomoridegben telt. Engem nem bántott apám, velem "csak" üvöltözött. De ha kaptam egy rossz jegyet a suliban, már úgy mentem haza, hogy levert a víz, mert tudtam, hogy mi lesz. Apám üvölt velem, hogy miért vagyok ilyen ostoba, anyám eléáll, hogy "ne bántsd a gyereket", apám megragadja és a falhoz löki, hogy "te ne szólj bele az én dolgomba", én pedig az ágyon kuporodva sírok.
Tényleg ilyen jövőt szánsz a gyerekeidnek? Nem akkor véded meg, ha vállalod a konfliktust és elválsz? Nem érné meg néhány hónapig elviselni a "rossz" szerepét, hogy utána békés és boldog életetek lehessen? Én mondtam anyámnak, hogy váljon el és menjünk messzire, de nem mert az anyagiak miatt. Te ne legyél ilyen ostoba.
Szerencsére arról szó sincsen, hogy bármilyen szinten bántalmazna minket a férjem, de tudom, hogy bőven elég az, amit leírtam, hogy állandó vita, stressz és feszültség van. Kedves 8-as! Végül édesanyád elvált? Vagy még együtt vannak?
9-es nagy igazságokat írtál, Neked is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!