Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Házassági szerződés nélkül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés nélkül mit követelhet?

Figyelt kérdés

Házasságkötés előtt volt egy garzonom, ott kezdtük a közös életet. 1/1 az enyém volt.

Terhes lettem, összeházasodtunk.

A lakást ezután eladtam, nagyobbat vettem amiben kényelmesen elfértünk, 1/1 az enyém ugyanúgy

A felújítás költségeit közösen fizettük, de persze nem lehet patikamérlegre tenni pontosan ki mennyit ölt bele. Nekem elment minden spórolt pénzem, ő meg sokat dolgozott, neki se maradt a fizetéséből… na mindegy, folyt a pénz eszetlenül sajnos

1 közös kiskorú gyermek van.

Pár év házasság után elegem lett, a válást fontolgatom.

Válás esetén mire számíthatok?

A megnyert Babaváróhitel nyilván ugrik… ezenkívül? Ki kell őt fizetnem a lakásból? Kérhetek gyerektartást?

2021. nov. 14. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2%
nekem egy ismerősöm hasonló helyzetbe került és ott a lakás felét megkapta a másik fél
2021. nov. 14. 23:39
 12/18 anonim ***** válasza:
Ez nem lehetséges, mivel a házasság előtt megszerzett vagyon, jelen esetben a lakás, nem válik közös tulajdonná házasság kötés alkalmával, illetve a későbbiekben sem lesz az, ha csak közben a tulajdon jog nem változik.
2021. nov. 14. 23:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha tudod bizonyítani hogy korábbi külön vagyonból vetted az ingatlant, akkor ahogy írták, csak a felújítással kapcsolatosan számíthatsz költségre, ebben meg kell egyezni. Tulajdonjoga nem keletkezik.

A babaváró kamatossá válik, és egyformán fizetnetek kell (kb havi 70 a törlesztő).

Gyerektartást fizetnie kell, ha nálad helyezik el a gyereket.

2021. nov. 15. 00:16
 14/18 anonim ***** válasza:
2%

4

Teljesen mind1 miből vette. Sajnos hazassag alatt szerzett vagyon. Igy kozos. Jár neki a fele. En soha nem engednem magamat igy kiszolgaltani...

2021. nov. 15. 06:00
 15/18 anonim ***** válasza:
92%
#4: nem, mert magan vagyonbol vette a kérdező.
2021. nov. 15. 06:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#14: nem mindegy mibol vette. Valótlanságot írsz
2021. nov. 15. 06:19
 17/18 anonim ***** válasza:
46%
A mostani lakásotokból annyi rész jár neki, vagyis annak a fele, ami a régi lakásod és a mostani árának a különbözete (nyilván mostani árakon számolva). A felújításból semmi, hacsak nem értéknövelő beruházás volt.
2021. nov. 15. 09:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Az ùj lakàst miből vetted. Ha hazadsàg alatt szerzett penzből akkor az uj lakasban mar van tulajdonrèsze. De barhogy is van lakàshasznalati joga van, ha ki akarod tenni kb 10% àt ki kell fizetned neki a lakasod aràbòl
2022. jan. 12. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!