Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés nélkül mit követelhet?
Házasságkötés előtt volt egy garzonom, ott kezdtük a közös életet. 1/1 az enyém volt.
Terhes lettem, összeházasodtunk.
A lakást ezután eladtam, nagyobbat vettem amiben kényelmesen elfértünk, 1/1 az enyém ugyanúgy
A felújítás költségeit közösen fizettük, de persze nem lehet patikamérlegre tenni pontosan ki mennyit ölt bele. Nekem elment minden spórolt pénzem, ő meg sokat dolgozott, neki se maradt a fizetéséből… na mindegy, folyt a pénz eszetlenül sajnos
1 közös kiskorú gyermek van.
Pár év házasság után elegem lett, a válást fontolgatom.
Válás esetén mire számíthatok?
A megnyert Babaváróhitel nyilván ugrik… ezenkívül? Ki kell őt fizetnem a lakásból? Kérhetek gyerektartást?
Ha tudod bizonyítani hogy korábbi külön vagyonból vetted az ingatlant, akkor ahogy írták, csak a felújítással kapcsolatosan számíthatsz költségre, ebben meg kell egyezni. Tulajdonjoga nem keletkezik.
A babaváró kamatossá válik, és egyformán fizetnetek kell (kb havi 70 a törlesztő).
Gyerektartást fizetnie kell, ha nálad helyezik el a gyereket.
4
Teljesen mind1 miből vette. Sajnos hazassag alatt szerzett vagyon. Igy kozos. Jár neki a fele. En soha nem engednem magamat igy kiszolgaltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!