Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetnék, hogy normalizáló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék, hogy normalizálódjon a helyzet?

Figyelt kérdés

19 év után váltunk el a feleségemmel, azért adtam be a válópert, mert szerelmes lettem egy másik nőbe, és vele akartam élni. Ez meg is történt, ennek már majdnem egy éve. Az ex feleségem azonban azóta is folyamatosan gyűlölködik, a gyermekünket is ellenem hangolja, és minősíthetetlen hangnemben beszél velem, rólam.

Most kérlek hagyjuk azt a részt, hogy magamnak köszönhetem, mert megcsaltam és elhagytam, ennél sokkal bonyolultabb volt a házasságunk, az utolsó évek szex és megértés nélkül teltek el, mindenért csak a veszekedést kaptam, soha semmi nem volt jó, csak a pénz amit kerestem, hiába próbáltam vele ezerszer megbeszélni, megoldani, változtatni, nem volt jó semmi. Ezt amúgy ő is belátta, de mégis gyűlölködik azóta, megnehezíti a kommunikációt, pedig csak a gyerekkel kapcsolatos dolgokat próbálom vele megbeszélni. Anyagiakkal kapcsolatban a váláskor szinte mindent nekiadtam, csak a saját ruháimat hoztam el, se az autómat, se az általam vett vagyontárgyakat nem hoztam el, nem akartam tőlük elvenni semmit, a gyerektartásra is jóval többet fizetek, mint ami a megállapított összeg, mert szeretném, hogy mindenük meglegyen, ami szükséges, és ahogy tőlem telik. Mit tehetnék, hogy normalizálódjon a helyzet? Egy év telt már el. Köszönöm a normális tanácsokat, főleg olyanok válasza érdekelne, akik voltak már ilyen helyzetben.

2021. máj. 20. 15:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmit. Sértve érzi magát, ezért utálkozni fog amíg meg nem unja, sőt jó eséllyel amennyiben a gyerekek még befolyásholhatók őket is ellened fogja hangolni. Talán ha talál magának valakit akkor normalizálódik a helyzet, próbálj meg nem tudomást venni róla, az szokta ezeket bosszantani a legjobban, ha látja hogy nem érdekel talán ráun.
2021. máj. 20. 15:11
 2/14 anonim ***** válasza:
74%

Hát őszinte részvétem. Isten mentsen az ilyen nőtől. Szerintem ez a legalja. Mikor egy gyereket is felhasznál a saját érdekében.

Örülj neki, hogy vége. Mikor együtt vagy a gyerekkel, szépen foglalkozz csak vele, és ha kérdez mindig őszintén mondd el, hogy te mennyire szereted és hogy történjék bármi ti egy család maradtok. Merthogy te egy család vagy a gyerekeddel.

Exedre a legegyszerűbb úgy reagálni, hogy semleges maradsz. Úgyis rúgdosódni fog, mert ilyen természetű, ami igen sajnálatos, de ha beleállsz, teljesen mindegy milyen módon, vesztesz. Ha dühös leszel eléri a célját, sőt még haza is viszed a dühödet, ha kedves vagy még fog szadizni, mert úgy érzi ez jár neki. Legnagyobb büntetés mindenkinek ha semlegesek maradunk.

2021. máj. 20. 15:29
 3/14 anonim ***** válasza:
43%
Szerezz neki pasit!
2021. máj. 20. 15:34
 4/14 anonim ***** válasza:
43%
Egy pasit szerezz neki és azonnal normalizalódni fog a helyzet
2021. máj. 20. 15:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igen sértve érzi magát, valahol jogos is, mert próbáltam ugyan "szépen" lezárni, normálisan kommunikálni, de attól még nyilván nem esett jól neki ez az egész, nem kisebbítem én sem amit tettem, akkor sem, ha évek óta csak éltünk egymás mellett. Csak kezd ijesztő lenni, hogy már egy éve ilyen, és nem változik a helyzet, a gyerek szegény kettőnk közt őrlődik, amit a 2-es válaszoló írt, azt próbálom tenni, éreztetem vele, hogy szeretem, és köztünk nem változik semmi a válás miatt, ugyanúgy ott vagyok neki bármikor, amikor csak akarja. Az exemmel a vitákba már nem állok bele, belefáradtam, úgyis én vagyok a sz*r mindenért, de muszáj lenne kommunikálnunk a gyerek miatt, most pl jön a ballagás, egyéb dolgok. Én örülnék a legjobban, ha találna magának ő is valakit, akkor mindenki megnyugodhatna, de sajnos ezt eléggé esélytelennek látom.
2021. máj. 20. 16:02
 6/14 anonim ***** válasza:
65%

a gyerek szegény kettőnk közt őrlődik"

Megcsaltad? Meg. Előbb kellett volna lezárni ? Igen.

De egy megcsalás sem lesz soha a közelében annak, mikor egy szülő tönkretenné a gyerekét is, mert a másik milyen szemét volt.

Exed szemét, szegény gyereket sajnálom. Simán működhetne simán, felnőtt emberként látnia kéne, hogy ez csak rátok tartozik.

2021. máj. 20. 16:08
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen, előbb kellett volna lezárni, ez jogos, de nem akartam őket cserben hagyni anyagilag, megvártam, hogy az én munkám normalizálódjon, és eközben találkoztam azzal a nővel, akivel most együtt élek.

Nekem is ez a fő gondom, hogy a gyereket uszítja, gyűlölködik, nem az ő érdekét nézi, csak a saját bosszúhadjárata a fontos, nem engedi el a gyereket programokra, nehogy "azzal a nővel" találkozzon, stb. Sajnos a természete miatt sem gondolnám, hogy könnyű lesz neki találni új párt, korban már elmúlt 50 éves, ennek a korosztálynak már nem egyszerű, de nagyon remélem, hogy sikerül találkoznia valakivel, mindenkinek megkönnyebbülés lenne. De igazából nem is akar ismerkedni, mindenkinek azt mondja hogy úgyis visszamegyek hozzá.

2021. máj. 20. 16:19
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

Semmi köze nincs a korához , ne légy lekezelő. Te is találtál új párt. Exed 35 évesen , 45 évesen is pont ilyen lehetett.

Bosszúálló, nem túl értelmiségi.

Ennyi.

Viszont ha te ezen lovagolsz úgy, hogy tenni nem tudsz ellene, magad mérgezed.

Egyszer szedd össze magad és közöld vele határozottan, hogy beszélnetek kell. Légy erélyes, ne kedves, de udvariass, szépen készülj fel rá, és állj bele a vitába. Mondd el neki, hogy mindenkinek körülötte elege van ebből a magatartásból és hogy a saját gyerekét bántja.

Mondd meg, hogy ha kell magadhoz veszed a gyereket, ha még jobban elszabadulna nála a szitu.

Meg fog hökkenni, ha ráborítod az asztalt.

2021. máj. 20. 16:24
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok lekezelő, legalábbis nem annak szántam, hiszen én is ez a korosztály vagyok, azért írtam, hogy nem egyszerű a helyzete. Nekem mázlim volt ebből a szempontból, de ebben a korban a legtöbben tényleg házasok, kevés az egyedülálló.

Próbáltam már vele beszélni, de minden egyes alkalommal ordibálás lett a vége, meg tányércsapkodás, ezért egy ideje már inkább csak ráhagyom és elsétálok ha ilyen van, nem tudok mást tenni, én nem akarok kiabálni meg veszekedni, semmi értelme. Amikor határozottabb vagyok, és erélyesebb, akkor meg jön az, hogy "bezzeg még nekem áll feljebb", takarodjak onnan és hasonlók. Egyszer már azt is mondtam neki, hogy nyugodtan hozzám költözhet a gyerek, ha ennyire kevesli a gyerektartást (nem kevés), azt mondta inkább megöl de a gyerek nem mehet a "r*banc közelébe".

Köszi a tanácsokat!

2021. máj. 20. 16:38
 10/14 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem kend a falra ezek után.

Nagyon beteg az exed. Kitartást

2021. máj. 20. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!