Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért félnek annyira a nők a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért félnek annyira a nők a válástól?

Figyelt kérdés
Kutatások igazolják, hogy a nők nagyobb része inkább benne marad egy kiüresedett, ellaposodott kapcsolatban is, mintsem változtatna. Miért jó egy olyan házasságban benne maradni, ahol két idegenné vált ember él egymás mellett? Az nem lehet érv, hogy a gyerekek miatt marad egy nő benne az elfáradt kapcsolatban. Azt már inkább el tudom képzelni, hogy - mivel a nőknek fontosak a látszatok - a világ véleménye miatt marad benne a teljesen megsavanyodott házasságban. "Jaj, mit mondanak a barátnőim? Jaj, mit mondanak a munkatársnőim?" Miért félnek a nők egyedül maradni? Miért nem engedik elmenni azt a férjet, aki szintén érzi, hogy ez már csak társas magány, innen tovább kell lépni? Ha már nem fejlődnek, csak stagnálnak egymás mellett a házastársak, akkor nincs értelme együtt élni. A házasság jelmondata az, hogy: "építsük egymást". Ha egy kapcsolat már csak megszokásból működik, akkor jobb abbahagyni.

2021. márc. 6. 12:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha valaki valakivel együtt él,komoly kötődés alakul ki,és nem csak az anyagiak miatt nem lèpnek,meg nem félnek a magánytól.Az emberek az elrablójukhoz is tudnak érzelmileg kötődni,szerinted akkor ez miért olyan furcsa,hogy nem lépsz le csak úgy,mert nem fejlődsz a másik mellett?
2021. márc. 6. 13:13
 12/29 anonim ***** válasza:
92%
Mindent leírtak az előzők, én csak annyival egészíteném ki, hogy de, a gyerek is lehet ok, sőt...Van olyan, amikor a gyerek mindkét szülőhöz egyformán kötődik és szülők az ő érdekeit nézik, ezért nem szakítják szét őt kettőjük között. Hogy a gyerek aprócska indok lenne, azt max. az hiszi, akinek még nincs gyereke. Ezen kívül pedig az anyagiak a legnagyobb ok, ez van, egy életünk van, de ha csak két választás van: nyomorogva boldogtalanul vagy legalább kaja van, meleg van, otthon van, autó van és mindez boldogtalanul, nyilván marad a második verzió. Egy kor után már esélytelen normális párt találni, szóval leginkább az egyedüllét vár az elváltakra vagy egy hasonlóan boldogtalan kapcsolat.
2021. márc. 6. 14:14
 13/29 anonim ***** válasza:
91%

A válókeresetek kb. két harmadát nők adják be, annak ellenére, hogy azokban a családokban, ahol gyerekek vannak, több szempontból nehezebb helyzetbe kerülnek, mint a férfi, akitől válnak.

Így ha van kedved, felteheted magadnak a kérdést, hogy a férfiak miért hajlamosabbak benne maradni egy nem működő, megszürkült, boldogtalan házasságban, mint a nők, és miért a nők bátrabbak kilépni.

2021. márc. 6. 14:29
 14/29 anonim ***** válasza:
73%
A válások túlnyomó többségét nők kezdeményezik. Mire idáig eljutnak, rájönnek, hogy már eddig is egyedül voltak. És nem félnek. Akik nem válnak el, azok meg főleg egzisztenciális kényszer mellett maradnak bent szerintem a rossz házasságban, ti.nem tudják egyedül eltartani a gyereket/ gyerekeket, ami súlyos hiba, tekintettel arra, hogy a váláson kívül számos más okból kieshet a férj keresete: csőd, betegség, baleset, halál, tartós munkanélküliség. Ezért kellene ésszel gyereket csinálni, de hát ez nem elvárható. Mindenkinek joga van ugye szülni.
2021. márc. 6. 14:37
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenkinek joga van ugye szülni."

Meg gyerekeket nemzeni, ugye.

2021. márc. 6. 14:41
 16/29 anonim ***** válasza:
13%
Igen, persze. De milyen érdekes, hogy mennyivel több fèfi kerül utcára válás után, mint nő. És mennyivel több nőnek nincs piacképes állása..Ez elég gáz. Mondom ezt olyan nőként, aki megállna a lábán anyagilag és nem azért van a férjével, mert rászorul.
2021. márc. 6. 14:46
 17/29 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk például egyedül is el tudnám tartani magam és a két gyereket simán. A ház közös, hitellel rajta. Ez mondjuk elég macerás lenne váláskor, de albérletet is simán fenn tudnék tartani egyedül. A szerelem elmúlt, de attól még emberként kedvelem a férjemet, nem öljük egymást. Hasonló az értékrendünk. A szex okés. A házimunka és a gyereknevelés 90%-át én csinálom. Igen, a férjem az a férfi, aki hazajön a munkából, és döglik a gép vagy a tévé elôtt, míg én, 8 óra munka után vagy hétvégén mosok-fôzök-takarítok.

Ha ezt leírom a GYK népe már írná is, hogy azonnal adjam be a válókeresetet, minek tartok egy “herét” stb. De nem teszem. Mert igazából mit nyernék vele? Én csinálom a házimunka 90%-át, ô meg tesped. Igazságtalan? Igen, az. De ha elválok, akkor hú de jó lesz, csinálhatom egyedül a 100%-ot. És nem lehetnék beteg, vagy túlórázhatnék néha, ami esetekben most azért számíthatok a férjemre. Na melyik a jobb? Én nem félek a magánytól, sôt. Ha esetleg szétmennénk, én tuti nem kezdeném elôrôl a párkapcsolat-macerát. Meglennék magamban. De ahhoz képest a jelenlegi házasságom jobbnak tûnik. Nekem van kihez szólni, nincs veszekedés, a gyerekeknek van apjuk, és még a házimunka is 10%-kal kevesebb. Ha bármelyikünket baj érné, számíthat a másikra. Miért lenne nekem jobb 40 évesen 2 gyerekkel egyedülálló anyaként?

2021. márc. 6. 15:12
 18/29 anonim ***** válasza:
23%

Mert alarendeltek magukat a ferjuknek es a ferjuk nelkul eletkeptelenek. Nen epitenek karriert es azt hiszik bejott nekik az elet amiert asszonyok lettek.

Ismerek olyan elvt negyvenes not , akit a szulei penzelnek, korabban meg a ferje tartotta el. Szanalmas

2021. márc. 6. 17:21
 19/29 anonim ***** válasza:
89%
Mert egyutt epitettek fel az egesz eletuket, amilyuk van. Hozzatennem a ffi azert keres tobbet mert amig a no otthon van eveket a 3 gyerekkel addig a ffi karriert epit. Ezt mindenki elfelejti.
2021. márc. 7. 14:03
 20/29 anonim ***** válasza:
53%
Csak akkor félnek ha csóró a férjük és így nem lehet állami erőszakkal kisemmizni (válásipar).
2021. márc. 8. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!