Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hova költöztél válás után, hogyan lett saját lakásod?
Akkor nem koltozol el. Ottmaradsz.
Ugyveded legyen. Az intezi a lakhatasod.
Miert mesz el onnan?? Amikor bekoltoztetheted az uj csaladtagjsid meg barati korod?
Volt örökségem.
De normális ember nem a készbe teszi a valagát, hanem maga is tesz bele, ha közös lakást vesz, amit aztán el is lehet adni. A pénz felével meg azért lehet már mit kezdeni.
Ismerősökről tudok mesélni:
- Kölcsön.
- Hazaköltözés a szülőkhöz.
- Összeköltözés ismerőssel.
Egyébként, pont ezért nem akarok anyagilag teljesen kiszolgáltatni magam másnak és felesben venni házat/lakást. Vicces, hogyha felhozom ezt ismerkedéskor, akkor egy utolsó szemét vagyok.
Tök jó, hogy egyesek párkapcsolat címén oldják meg a lakhatásukat. Ha nem lenne a párod, hol laknál? Ha közösen vettétek, eladjátok, marad annyi, amit a párod nélkül értél el és aztán azzal kezdesz valamit, addig élsz ott, ahol a párod előtt éltél. Nyilván ugyanez igaz a párodra is.
Tudom, nem egyszerű, mi pl. ezért nem válunk. Pedig csak az enyém a ház, de nincs szívem albérletbe küldeni, meg nekem is egyszerűbb így a rezsi.
"Tök jó, hogy egyesek párkapcsolat címén oldják meg a lakhatásukat."
Miért, jelenleg milyen lehetőségek is vannak Magyarországon? Nem tudom feltűnt-e, de 2015-től (ahogy behozták a CSOK-ot és a többi), ebben az országban szinte lehetetlen lakáshoz jutni. A "spórolj, tegyél érte és dolgozz!" bullshitek már rég nem játszanak. Ha itt nem örökölsz, vagy nincs erős szülői háttered, akkor kész, beszívtad.
Nyilván a párkapcsolaton keresztül lakáshoz jutás sem valami jó életút, de mégis milyen alternatíva marad? Az albérletrabszolgaság? Vagy a mamahoteles lúzer szerepe? Hát teljesen meg tudom érteni, ha valakik inkább racionális szempontok alapján létesítenek párkapcsolatot.
Kérdező:
Sajnos rossz hírem van. Ha nincs családi segítség, nincs vagyoni alapod és nem keresel valami kiemelkedően jól, akkor nincs kiút. Akkor inkább maradjatok együtt. Ha elég nagy a lakás, akkor nem is muszáj egyszobában lenni. Elég, ha házasságból lefokozzátok magatokat lakótársnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!